stochoi-gia-tin-nea-chronia-ediva.gr

Στόχοι για την νέα χρονιά και πως να τους πετύχεις

by ediva

Οι στόχοι για την νέα χρονιά που θέτουμε κάθε χρόνο, είναι συνήθως φιλόδοξοι. Όμως πόσες φορές έχεις βάλει έναν στόχο για το νέο έτος απλά και μόνο για να διαγραφεί από την λίστα σου μετά από μερικούς μήνες; Αν απάντησες ‘αρκετές’, είναι καιρός να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο θέτεις τους στόχους. Αυτή τη χρονιά ξεκίνα δυναμικά – με τις σωστές αποφάσεις! Παρακάτω θα σου δείξουμε τι χρειάζεσαι για να πετύχεις όλους τους μικρούς και μεγάλους στόχους σου.

stochoi-neas-chronias

Δες επίσης: 4 Βιβλία που θα σου αλλάξουν την ζωή – Βιβλία αυτοβελτίωσης

 

Στόχοι που πρέπει να βάλεις την νέα χρονιά

Καλό είναι να είσαι φιλόδοξη. Μην αναθέτεις όμως στον εαυτό σου πολλούς διαφορετικούς στόχους, γιατί αυτό θα σε οδηγήσει σε εξάντληση. Πρέπει να αποφασίσεις ποια πράγματα θα κρατήσεις στην ζωή σου το νέο έτος, αλλά και ποια δεν σε εξυπηρετούν πλέον και θα τα αφήσεις πίσω.

Προσωπικά αλλά και πολλές γυναίκες που γνωρίζω, αποφασίσαμε να κρατήσουμε στην καθημερινότητα μας φέτος τα παρακάτω. Είναι μερικοί από τους στόχους μας για την νέα χρονιά και από τους οποίους μπορείς να πάρεις ιδέες.

Δες επίσης: 4 Συμβουλές Οργάνωσης που θα σε βοηθήσουν!

 

Τι να βάλεις περισσότερο στην ζωή σου από το νέο έτος

  • Πέρνα περισσότερο ποιοτικό χρόνο με κοντινά σου άτομα, φίλους, την σχέση σου. Ναι, το να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι καταλαβαίνεις τι σου αρέσει και τι όχι. Φτιάχνεις χαρακτήρα. Αλλά η κοινότητα και οι διασυνδέσεις, οι σχέσεις που μπορείς να χτίσεις και να διατηρήσεις είναι εξίσου σημαντικές για την ψυχολογία σου. 

stoixoi-neas-chronias-gia-zevgaria  pos-na-valeis-stoxous-tin-nea-chronia

 

  • Κόψε την συνήθεια της αναβλητικότητας. Κυρίως όταν αφορά πράγματα που δεν σου αρέσουν και τόσο. Για παράδειγμα, (κάτι που προσπαθώ και εγώ) πήρες ένα ελαττωματικό προϊόν; Μπες στην διαδικασία να επικοινωνήσεις με το κατάστημα για να αποζημιωθείς -ή να το επιστρέψεις πίσω.

stoxoi-neas-chronias-anavlitikotita

 

  • Φτιάξε νέες παραδόσεις -ή διατήρησε τις ήδη υπάρχουσες. Μια παράδοση που μπορεί να φτιάξεις μόνη σου,  στο σπίτι σου, με τον σύντροφο σου, δεν έχει σημασία, θα αποτελεί κομμάτι της προσωπικότητας σου. Τι θα είναι αυτό το κάτι με το οποίο θα σε συνδέουν οι φίλοι σου όταν σε σκέφτονται; Μερικές παραδόσεις ,που μπορείς να ξεκινήσεις από φέτος, και μου άρεσαν είναι η διοργάνωση βραδιών δείπνων, επιτραπέζιων κ.ο.κ.

 nea-hobby-gia-tin-nea-chronia

 

  • Τελευταίο στην λίστα με τις ιδέες για στόχους για την νέα χρονιά, είναι η πλήρης εναρμόνιση με την γυναικεία σου φύση. Η γαλήνη, η έλλειψη ανάγκης για μόνιμο έλεγχο διάφορων καταστάσεων, η αποδοχή και αναζήτηση βοήθειας είναι λίγα από όλα αυτά που χαρακτηρίζουν μια γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της. Δυνατή. Που τα έχει καλά με τον εαυτό της. Δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να γίνεις ένα με την γυναικεία σου φύση είναι οτιδήποτε καλλιτεχνικής μορφής. Από ζωγραφική και γράψιμο μέχρι μπαλέτο ή κεραμική.

 gynaikia-hobby-gia-to-neo-etos ginaikia-hobby

 

Πως να πετύχεις τους στόχους σου την νέα χρονιά

1. Φτιάξε ένα ημερολόγιο στόχων – vision board

pos-na-valeis-stoxous-gia-tin-nea-chronia  stoxoi-neas-chronias-idees

Ο πιο εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να οργανωθείς και να πετύχεις τους στόχους σου είναι να φτιάξεις ένα ημερολόγιο – vision board.  Σε αυτό το ημερολόγιο θα καταγράψεις ακριβώς ότι οραματίζεσαι για το νέο έτος. Εκφράσου με όποιον τρόπο θέλεις, μιας που είτε είσαι καλλιτεχνικής φύσεως είτε όχι, οι τρόποι για να φτιάξεις αυτό το ημερολόγιο στόχων είναι πολλοί. Δες παραπάνω ιδέες για να φτιάξεις το δικό σου ημερολόγιο στόχων – vision board.

 

2. Βάλε προτεραιότητες στους στόχους σου

idees-gia-gynaikeia-hobby

Προσπάθησε να εστιάσεις σε μερικούς στόχους που πραγματικά θα φανούν ως επένδυση στον εαυτό σου. Ακόμη και μακροπρόθεσμα. Όλοι έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες στην ζωή μας και πόσο μάλλον την καθημερινότητα μας. Για αυτό, μην πιέζεις τον εαυτό σου να ‘υιοθετήσει’  στόχους που δεν συμβαδίζουν με τα θέλω σου και τις αξίες σου.

Δες επίσης: 5 Μυστικά που θα σε κάνουν να γίνεις δυναμική!

 

3.  Δεσμεύσου τους στόχους σου

vision-board-idees-gia-stoxous

Το να σημειώσεις τους στόχους σου ή να τους ζωγραφίσεις στον ημερολόγιο – vision board επιδρά θετικά στην ψυχολογία σου. Επίσης, αν βλέπεις συχνά τους αρχικούς στόχους που έχεις θέσει, η περίπτωση να τους αμελήσεις είναι μηδαμινή.

 

4. Στην προσπάθεια να πετύχεις τους στόχους για την νέα χρονιά, δεν είσαι μόνη σου!

idees-gia-stoxous-goal-setting

Δες επίσης: 7 Χόμπι που μπορείς να ξεκινήσεις φέτος!

Είναι πολύ πιο εύκολο να καταφέρεις τους στόχους σου όταν μιλάς με τους φίλους και την οικογένεια σου για αυτούς. Οι δικοί σου άνθρωποι θα γιορτάσουν μαζί σου τις χαρές και επιτυχίες σου. Και θα σε είναι εκεί για εσένα στις λύπες. Ίσως να έχετε και κοινούς στόχους, μια τρομερή ευκαιρία να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον και να τους καταφέρετε πιο γρήγορα!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts