ημερολόγιο υποχρεώσεις

4 Συμβουλές Οργάνωσης που θα σε βοηθήσουν!

by ediva

Εάν δουλεύεις ή είσαι μητέρα, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να οργανώσεις την καθημερινότητα σου. Υπάρχουν πράγματα που ξεχνάς να κάνεις ή ακόμα που δεν τα προλαβαίνεις. Για αυτό η καλύτερη λύση είναι να κάθεσαι μέσα στο σαββατοκύριακο και να σκέφτεσαι τι έχεις προγραμματισμένο για όλη την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να μην σου ξεφύγει τίποτα. Διάβασε παρακάτω, κάποιες συμβουλές οργάνωσης που θα σε βοηθήσουν να βάλεις τη ζωή σου σε μια τάξη και να μην πελαγώνεις!

Πώς θα οργανώσεις τη ζωή σου;

 

1. Σημείωσε ό,τι υποχρέωση έχεις

ημερολόγιο υποχρεώσεις

Είναι λογικό με τόσες υποχρεώσεις που έχεις, κάποια πράγματα να τα ξεχνάς και να μη γίνονται ποτέ. Για αυτό, η καλύτερη λύση είναι να σημειώνεις πάντα είτε στο κινητό σου είτε σε κάποιο ημερολόγιο, τι έχεις να κάνεις και τις ώρες, ώστε να ανατρέχεις ανά πάσα στιγμή να βλέπεις το πρόγραμμα σου. Έτσι, δε θα ξεχνάς τίποτα. Μπορείς, ακόμη, να βάλεις υπενθύμιση στο κινητό σου για τα πιο σημαντικά, που δεν πρέπει να τα ξεχάσεις με τίποτα.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές για να ξυπνάς χαρούμενη το πρωί!

2. Κάνε το βράδυ κάποια πράγματα για την επόμενη μέρα

συμβουλές οργάνωσης

Για να μην τρέχεις μέσα στη μέρα να τα προλάβεις όλα, δοκίμασε να τελειώσεις κάποια από αυτά από το βράδυ. Για παράδειγμα, βγάλε τα ρούχα που θα βάλεις το επόμενο πρωί, ώστε να μην βιάζεσαι πριν πας στη δουλειά. Μπορείς, επίσης, να ετοιμάσεις το φαγητό, που ίσως πάρεις μαζί σου στη δουλειά ή των παιδιών σου για το σχολείο. Ένα πολύ σημαντικό tip που έχω να σου δώσω, είναι να βάλεις το ξυπνητήρι σου νωρίτερα από ότι συνήθως, ώστε να έχεις χρόνο να πιεις τον καφέ σου χωρίς να βιάζεσαι. Έτσι, θα καταφέρεις να ξυπνάς πιο ήρεμη και θα έχεις χρόνο με τον εαυτό σου πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές για να ξυπνάς χαρούμενη το πρωί!

3. Ετοίμασε τα φαγητά για τις επόμενες μέρες-Συμβουλές οργάνωσης

προετοιμασία φαγητών

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε ή δεν έχουμε όρεξη να μαγειρέψουμε μόλις γυρίσουμε από τη δουλειά, ή τη σχολή ή από οτιδήποτε κάνουμε μέσα στη μέρα. Για αυτό, μπορείς να κάτσεις το Σάββατο ή την Κυριακή και να ετοιμάσεις τα φαγητά για όλη την εβδομάδα και να τα βάλεις στην κατάψυξη. Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα του μεσημεριανού, το μόνο που θα έχεις να κάνεις θα είναι να το ξεπαγώσεις!

Δες επίσης: 3 Πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να είσαι χαρούμενη!

4. Ζήτησε βοήθεια από κάποιον

τιπς οργάνωσης

Δες επίσης: Πως να γίνεις πιο επιτυχημένη & χαρούμενη!

Δεν είναι κακό ούτε ντροπή να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον για τις δουλειές του σπιτιού ή για κάποια άλλη υποχρέωση. Χρειάζεσαι κι εσύ, όπως όλοι μας, χρόνο με τον εαυτό σου και λίγη ξεκούραση. Δεν μπορείς να τα προλαβαίνεις όλα. Μην διστάζεις να ζητήσεις βοήθεια από το σύντροφο σου ή από κάποιο φιλικό πρόσωπο, ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις ευκολότερα.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts