diakosmisi foitikou spitiou

Πώς να διακοσμήσεις ένα μικρό φοιτητικό διαμέρισμα!

by ediva

Μπορεί τα 35 τ.μ. σε χαρτί να φαίνονται λίγα, με τις σωστές ιδέες και με δημιουργικό πνεύμα, μπορούν να μεταμορφωθούν και να γίνουν το τέλειο μίνι φοιτητικό διαμέρισμα.

Εν ολίγοις ένας μικρός παράδεισος στο κέντρο της πόλης, τον οποίο μπορούν να μοιράζονται ακόμη και τέσσερα άτομα, προκειμένου να ζήσουν μαζί και να τον χρησιμοποιούν ευχάριστα χωρίς ο ένας να παραβιάζει τα όρια του άλλου. Στην συνέχεια λοιπόν μπορείς να δεις μερικά εύκολα και έξυπνα tips διακόσμησης που χρειάζεσαι για το διαμέρισμα σου!

 

Έξυπνες ιδέες διακόσμησης για ένα στούντιο – φοιτητικό διαμέρισμα!

Το έξυπνο σχέδιο αρχικά μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τί εννοούμε λοιπόν; Τα ψηλά ταβάνια, η διπλή πρόσοψη και η διαίρεση του χώρου, επιτρέπουν το φως να ρέει ελεύθερα στον περιβάλλοντα χώρο.

diairesi chorou

Αλλά είναι το έξυπνο σχέδιο που κάνει τη διαφορά;

Το χαρακτηριστικό που αναδύεται στα μάτια είναι η επιλογή επίπλωσης με έπιπλα σε διαγώνια, απλά και λειτουργικά, όλα σχεδιασμένα ad hoc, ώστε να κάνουν το χώρο να φαίνεται τέλειος.

Η γραμμή που χαράζεται από το επίπεδο της κουζίνας συνεχίζει ιδανικά μέχρι και το χώρο του γραφείου, κόβοντας σε δύο το διαμέρισμα, χωρίς να αφήσουμε τη διαμόρφωση ανοιχτή. Δημιουργείται έτσι ένα όριο πλασματικό μεταξύ της δημόσιας και ιδιωτικής πλευράς του χώρου.

Δες επίσης 2 tips για να κάνεις το στούντιο διαμέρισμα σου πιο άνετο!

diakosmisi kouzinas

Επίσης η αντίθεση των υλικών συμβάλλει στον ίδιο σκοπό. Τι εννοούμε δηλαδή;

Ότι η νυχτερινή ζώνη του διαμερίσματος επενδύεται με ξύλο, που είναι πιο ζεστό σαν υλικό, ενώ στη ζώνη που χρησιμοποιείται στην καθημερινότητα έχουν αφεθεί στο να φαίνονται τα τουβλάκια, που είναι μια επιλογή που συνδυάζει με τη διακόσμηση της κουζίνας, η οποία έγινε από λεπτό ατσάλι  επενδυμένο από ένα μέταλλο, που δείχνει πιο σκούρο.

Δες επίσης tricks για στιλάτη διακόσμηση & οργάνωση σ’ ένα μικρό διαμέρισμα!

diakosmisi foitikou spitiou

Τέλος αναφορικά με τη διαμόρφωση των χώρων, ανεβαίνοντας τρία σκαλάκια, φτάνουμε στο κρεβάτι, το οποίο καλύπτεται από μία βιβλιοθήκη και μπορεί να παρακολουθήσει κανείς από ψηλά τον εσωτερικό χώρο.

Ένα κρεβάτι συμπληρωματικό και κρυμμένο κάτω από το γραφείο, μπορεί να φιλοξενήσει ένα ή δύο άτομα, έτσι ώστε φίλοι ή γονείς εάν θέλουν να κάνουν μία επίσκεψη δεν είναι απαραίτητο να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο.

litourgikotita chorou

Αυτό το μίνι διαμέρισμα είναι η απόδειξη ότι η ευρυχωρία του χώρου είναι μια έννοια σχετική. Μόλις μπαίνει κανείς, έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται σ΄ένα πολύ μεγαλύτερο χώρο από 35 τ.μ. που είναι στην πραγματικότητα.

Προκειμένου να παραπλανήσουμε το μάτι,  ο τρόπος επίπλωσης μπορεί να δείξει το σπίτι πιο μεγάλο, τόσο ώστε να μπορούν να ζήσουν άνετα τέσσερα άτομα. Αυτό μπορεί να γίνει ώστε να είναι κατάλληλος ο χώρος γι΄αυτόν που κατοικεί σε αυτόν, δηλαδή χωρίς να χρησιμοποιούνται τοίχοι, αλλά  διαφορετικά υλικά, έπιπλα άνετα και ευπροσάρμοστα στο χώρο, δηλαδή πρωτότυπες λύσεις.

Δες επίσης έξυπνες ιδέες για διακόσμηση γκαρσονιέρας!

diakosmisi grafiou

Συνεπώς ένας νέος που αποφασίσει να μείνει στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης, η οποία γίνεται όλο και πιο πυκνοκατοικημένη, κάθε μέρα που περνάει και όπου η αγορά και η ενοικίαση ακινήτων έχει εκτοξευθεί, τόσο που δεν μπορεί να υπολογίζει κανείς σε ένα αστρονομικό ποσό, μπορεί να διαμορφώσει έναν πολύ μικρό χώρο σε ένα μικρό παράδεισο επιβίωσης.

Επομένως, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας τόσο μικρός χώρος, καμία λεπτομέρεια δεν έχει αφεθεί στην τύχη, ώστε αυτό το μικρό-διαμέρισμα να γίνει τέλειο καταφύγιο, στο να ζήσει κανείς ή ακόμη και να το μοιραστεί με άλλα άτομα.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts