Πως να εμπιστευτείς έναν νέο σύντροφο με 8 απλά βήματα! | ediva.gr
 

Πως να εμπιστευτείς έναν νέο σύντροφο με 8 απλά βήματα!

Όταν χάσεις την εμπιστοσύνη σου σε κάποιον, έχεις δύο επιλογές: μπορείς να κάνεις πέτρα την καρδιά σου και να συνεχίσεις χωρίς αυτόν ή μπορείς να δεις τι πήγε στραβά και να τον εμπιστευτείς ξανά.

Υπάρχουν, λοιπόν, δύο τρόποι να συνεχίσεις αν έχεις πληγωμένη καρδιά. Ανεξάρτητα από τον λόγο, μπορείς να κλειστείς στον εαυτό σου και να απομονώσεις την καρδιά σου ώστε να μην μπορεί να σε πειράξει τίποτα. Ή μπορείς να βοηθήσεις την καρδιά σου να γιατρευτεί και να δυναμώσει βιώνοντας την εμπειρία αντικειμενικά, και αποφασίζοντας να συνεχίσεις με προσοχή την επόμενη φορά.

 

8 βήματα που πρέπει να κάνεις για να εμπιστευτείς ξανά κάποιον!

Το αστείο στο να μάθεις να εμπιστεύεσαι ξανά είναι ότι μέχρι κάποιος να σε προδώσει, είναι εύκολο να ανοιχτείς. Μόλις, όμως, την πατήσεις, γίνεται όλο και πιο δύσκολο με κάθε καινούρια σχέση. Παρακάτω θα δεις τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να μπορέσεις να ξεφύγεις από την επίπονη κατάσταση και να μάθεις να εμπιστεύεσαι κάποιον άλλο.

 

1. Αναγνώρισε το γεγονός ότι είσαι ακόμη ζωντανή και υγιής.

trust

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό για τα συναισθήματα σου από κάποιον που δεν είναι άξιος της εμπιστοσύνης σου. Αλλά στο τέλος, πρέπει να συγκεντρώσεις τις δυνάμεις σου και να καταλάβεις ότι ανεξάρτητα με το πόσο δύσκολο ήταν να ξεπεράσεις το γεγονός ότι σε εξαπάτησαν, σου είπαν ψέματα ή μιλούσαν για εσένα πίσω από την πλάτη σου, εσύ είσαι ακόμη ζωντανή και υγιής. Υπάρχει ένα ρητό που λέει: “Ότι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς”. Είναι αλήθεια. Το μόνο θετικό όταν έχεις πληγωμένη καρδιά είναι ότι δε μπορεί να σε σκοτώσει – θα ξανασταθείς στα πόδια σου σύντομα.

2. Μην ανοιχτείς τόσο εύκολα την επόμενη φορά.

how to trust

Όταν κάποιος σε κακομεταχειριστεί, θέλεις να αισθάνεσαι ότι ήσουν εντελώς αδύναμη στο να ελέγξεις την κατάσταση. Όταν το βλέπεις σαν να είναι σφάλμα κάποιου άλλου και όχι δικό σου, απομακρύνεις κάθε ευθύνη και ενοχή από επάνω σου. Σπάνια πληγωνόμαστε όταν δεν υπήρχε κάποιο σημάδι μπροστά μας που δεν θέλαμε να το προσέξουμε.

Η διαίσθηση σου σου είπε ότι κάτι έτρεχε πριν καταλάβεις ότι πρόκειται να σε προδώσουν. Όταν βρεις πάλι κάποιον να αγαπήσεις, βεβαιώσου ότι αξίζει την εμπιστοσύνη σου. Μην υποτιμήσεις εκείνα τα πράγματα που συχνά παραβλέπουμε όταν γνωρίζουμε κάποιον. Αν διαισθάνεσαι ποιος είναι πραγματικά, μην το αγνοήσεις.

3. Σκέψου όλα εκείνα που κερδίζεις με την εμπιστοσύνη.

trust again

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη ζωή σου που έχεις εμπιστευτεί. Μην αφήσεις ένα μόνο άτομο να καθορίσει πως θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου. Ακόμη κι αν ήταν μια κακή στιγμή, χρησιμοποίησε αυτή την εμπειρία για να γίνεις πιο δυνατή. Όλοι μας μπορούμε να πληγωθούμε κάποια στιγμή. Δε μπορείς, όμως, να αφήσεις μια κακή σχέση να υπερνικήσει όλες τις υπόλοιπες που ομορφαίνουν τη ζωή σου.

4. Η καλύτερη εκδίκηση είναι να συνεχίσεις τη ζωή σου.

love

Αυτή τη στιγμή μπορεί να σκέφτεσαι διάφορους τρόπους να εκδικηθείς το άτομο εκείνο που πρόδωσε την εμπιστοσύνη σου. Συχνά σκεφτόμαστε πως μπορούμε να κάνουμε κάποιον να αισθανθεί έτσι όπως μας έκανε αυτός να νιώθουμε. Προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο να μπούμε στο μυαλό τους και να τους κάνουμε ότι μας έκαναν και αυτοί.

Η καλύτερη εκδίκηση, όμως, είναι να προχωρήσεις. Ακόμη κι αν κάποιος σε εξαπάτησε, ή έκανε κάτι πραγματικά άσχημο, δείξε του ότι είσαι πιο δυνατή από ότι φαίνεται, έχεις περισσότερο ήθος από αυτόν, και ότι θα είσαι καλύτερα χωρίς αυτόν.

5. Να είσαι ειλικρινής για το τι συνέβηhonesty

Όταν αποφασίσεις να αγαπήσεις κάποιον ξανά, ο καλύτερος τρόπος να μπεις σε μια καινούρια σχέση είναι να είσαι ανοιχτή και ειλικρινής για τα όσα έχεις περάσει. Σίγουρα αυτό το θέμα δε θα το συζητήσεις στο πρώτο σας ραντεβού, αλλά όταν έρθετε πιο κοντά, είναι καλή ιδέα να του πεις τι σου συνέβη στο παρελθόν.

Θυμήσου, η καινούρια σου σχέση δεν έχει σχέση με την παλιά. Γι’ αυτό μην ξεσπάσεις σε αυτή.

6. Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου

blame yourself

Αν νιώθεις ότι δε μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν πια, τότε πρέπει να πιστέψεις ότι απλά δε μπορούσες να ελέγξεις το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν πιστεύεις ότι είσαι καλός άνθρωπος και ικανός να βρεις κάποιον που θα σου ανταποδώσει την αγάπη που του δείχνεις, τότε θα μπορέσεις να αγαπήσεις ξανά.

Αν, όμως, πιστεύεις ότι έφταιγες κι εσύ που πληγώθηκες, τότε είναι πολύ πιθανόν να πάθεις το ίδιο στο μέλλον. Δεν έκανες κάτι για να σου αξίζει αυτό που έγινε, και αν ανοίξεις την καρδιά σου σε κάποιον που το αξίζει, δε θα σου συμβεί το ίδιο ξανά.

7. Είναι καλό που αλλάζουν τα πράγματα

empistosini

Συχνά ευχόμαστε να σταματούσε να γυρίζει ο κόσμος για ένα δευτερόλεπτο. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό που σε πονάει πολύ τώρα, πρόκειται να μειωθεί σε μερικές μέρες και θα καλυτερεύσει στην πορεία. Το να θέλεις να επιστρέψεις στο παρελθόν για να καταλάβεις τι έγινε, ή να παγώσεις τον χρόνο δεν είναι δυνατόν να γίνει.

Προχωράμε από τη μια σχέση στην άλλη στη ζωή μας. Αυτό δεν είναι κακό. Μερικές φορές, πρέπει να μάθεις να τα αφήνεις όλα πίσω σου και να αναγνωρίζεις ότι τα πάντα αλλάζουν, και είναι καλό.

8. Κοίτα τη γενική εικόνα του θέματος

trusting

Αν δεν αφήσεις ποτέ κανέναν να σε πλησιάσει αρκετά για να σε πληγώσει, τότε δε θα πληγωθείς ξανά. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια. Σκέψου γιατί κάποιος μπόρεσε να σε πληγώσει. Το να αγαπάς κάποιον και να σε αγαπάνε είναι ένας από τους λόγους που βρισκόμαστε εδώ. Αν, όμως, επιλέξεις να απομονωθείς από τον κόσμο και να μην εμπιστευτείς ξανά κανέναν, τότε θυσιάζεις το αίσθημα της αγάπης και τη σχέση που μπορείς να έχεις με κάποιον.

Δεν υπάρχει η τέλεια σχέση, αλλά αν σε έχουν παρατήσει, εξαπατήσει ή εκμεταλλευτεί, δεν είναι ασυνήθιστο να αισθανθείς ότι ο μόνος τρόπος να μην αισθανθείς ξανά έτσι είναι να απομονωθείς και να κλειστείς στον εαυτό σου.

Είτε θα περάσεις τη ζωή σου προσπαθώντας να κρατήσεις τους πάντες σε απόσταση ασφαλείας ή θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να συγχωρέσεις, να συνεχίσεις και να μάθεις πως να εμπιστευτείς ξανά.

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites