ginaika-leei-stamata-minimata

Πώς να κάνεις κάποιον να σταματήσει να σου στέλνει μηνύματα!

by ediva-girl

Οι άντρες λένε πώς εμείς υπερβάλουμε με  την επικοινωνία, και πώς είμαστε συνέχεια πάνω από το κινητό στέλνοντας ή περιμένοντας ένα μήνυμα. Τι γίνεται όμως όταν μας στέλνει κάποιος όχι ένα, αλλά εκατό μηνύματα, και τόσο συχνά που μας έρχεται να πετάξουμε το κινητό μας στα σκουπίδια;

Ας το παραδεχτούμε, όλες λαμβάνουμε ανεπιθύμητα μηνύματα στο κινητό από καινούργιες και παλιές αποτυχημένες γνωριμίες, εκνευρισμένους φίλους, νευριασμένους συγγενείς, πρώην και ποιος ξέρει από ποιον άλλο. Στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο σε ενοχλούν τα τόσα μηνύματα που σου στέλνει κάποιος, ακολούθησε αυτό τον οδηγό για να τον κάνεις να σταματήσει!

 

8 Τρόποι για σταματήσει ένας άντρας να σου στέλνει ενοχλητικά μηνύματα!

 

Να είσαι ειλικρινής

minimata-eilikrinis

 

Γενικώς αυτό είναι το πρώτο βήμα για να καταλάβει κάποιος ότι σε ενοχλεί αυτό που κάνει. Μίλα με ειλικρίνεια για το πώς σε κάνουν να νιώθεις όλα αυτά τα sms. Πάνω από όλα μην μπερδεύεις την ειλικρίνεια με την αγένεια.

Το να θέτεις όρια είναι σημαντικό για εσένα και για τους ανθρώπους γύρω σου. Ειδικά αυτούς που δεν σκέφτονται ότι μπορεί να σε ενοχλούν, θα πρέπει να τους υπενθυμίσεις πώς έχεις να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα εκτός από ανταλλαγή μηνυμάτων μαζί τους.

Ξεκαθάρισε το

minimata-ksekatharise-to

Αν η απλή ειλικρίνεια δεν πιάσει, και δεν αποθαρρυνθούν, τότε ξεκαθάρισε το άμεσα. Δεν θες να σου στέλνουν τόσα μηνύματα ή δεν θες να σου στέλνουν καθόλου. Αν τους προκαλέσεις μπορεί ο θυμός τους να γίνει χειρότερος, γι αυτό προτίμησε να είσαι ήρεμη όταν βάζεις τα όρια σου.

Αγνόησε τους

minimata-agnoise-tous

Κάποιος σου στέλνει μηνύματα, αλλά δεν έχεις υποχρέωση να απαντήσεις. Μπορείς για χάρη της απλής ευγένειας να πεις σε όποιον σε ενοχλεί ότι δεν σου αρέσει να ξεκινάς συζητήσεις με sms ή ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Αλλιώς μπορείς απλά να αγνοήσεις την όλη κατάσταση, και να περιμένεις ότι θα θα πιάσει το νόημα κάποια στιγμή.

Μπέρδεψε τους

minimata-mperdepse-tous

Αν κάποιος σου στέλνει πολύ συχνά, ας πούμε ανά πέντε λεπτά πρέπει να λάβεις πιο περίεργα μέτρα. Στείλε ως απάντηση ένα μήνυμα λάθους, του στυλ “Sms-error-404: Το sms δεν παραδόθηκε στον συνδρομητή. Ελέγξτε τον αριθμό παραλήπτη”.

Όταν λάβει το ψεύτικο μήνυμα πιθανόν θα πιστέψει πώς κάτι δεν πάει καλά με την υπηρεσία αλλά ακόμα κι αν καταλάβει ότι το έκανες επίτηδες, θα σταματήσει να σε ενοχλεί. Τουλάχιστον κάθε λογικός άνθρωπος θα σταματούσε.

Μπλόκαρε τους

minimata-blockare

Η πιο σύγχρονη και οριστική λύση σε αυτή την ενόχληση, έρχεται μέσα από το ίδιο το κινητό. Κατέβασε μία εφαρμογή που μπλοκάρει τους ενοχλητικούς της επιλογής σου και καθάρισες! Αν έχεις πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή, απλώς κάνε μία αίτηση στην εταιρεία που σου παρέχει τον αριθμό σου και θα γλυτώσεις μία για πάντα.

Κάνε ότι σου κάνουν

minimata-kane-oti-sou-kanoun

Αν και κατά 99% δεν πρόκειται να το κάνεις, μία λύση είναι να τους ενοχλήσεις όπως σε ενοχλούν. Βομβάρδισε τους με μηνύματα, ακόμα και πιο πολλά από όσα σου στέλνουν. Γίνε πιο ενοχλητική από αυτούς αν έχεις τη διάθεση και το χρόνο να μπεις σε τέτοια διαδικασία.

Βέβαια, πάντα υπάρχει περίπτωση να μην ενοχληθούν. Άλλωστε πώς το κάνουν οι ίδιοι αν θα τους ενοχλεί. Δυστυχώς αν ανήκεις στο 1% που θα το έκανε, θα πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί ένας ενοχλητικός να μην σταματήσει έτσι, να του αρέσει και να σε ενοχλήσει ακόμα περισσότερο.

Άλλαξε αριθμό

minimata-allakse-arithmo

Έκανες τα πάντα και η παρενόχληση συνεχίζεται; άλλαξε αριθμό. Κράτα έτσι επαφή μόνο με όσους θες. Σε περίπτωση που ο ενοχλητικός αποστολέας βρει τον νέο σου αριθμό, ξεκίνα πάλι από το πρώτο μέτρο που σου προτείνουμε, και κάνε και το επόμενο.

Ζήτα βοήθεια

minimata-kataggelia

Αν συνεχίζουν και νιώθεις ότι είναι απειλητικοί, θα πρέπει να ζητήσεις βοήθεια. Μίλα στους συγγενείς σου και τους φίλους σου ώστε να ξέρουν τι συμβαίνει. Αν η κατάσταση ξεφύγει από τα μηνύματα και χειροτερέψει, πρέπει να καταγγείλεις το άτομο που σε απειλεί. Αν και δεν συμβαίνει συχνά κάποιος να φτάνει σε τέτοιο σημείο για να κερδίσει την προσοχή των άλλων, θα πρέπει πάντα να κρατάμε μακριά όποιον μας χαλάει την διάθεση ή απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο να μας βλάψει.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts