τρόποι να καθαρίσεις το χαλί

Πώς να καθαρίσεις το χαλί σου εύκολα

by ediva

Μπήκε η άνοιξη και ξεκινά σιγά σιγά η εποχή που βγάζουμε τα χαλιά που μας κρατούσαν ζεστούς το χειμώνα. Βέβαια, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητά να στείλουν τα χαλιά σε καθαριστήριο ή να αγοράσουν ειδικό εξοπλισμό για να τα καθαρίσουν. Ευτυχώς, υπάρχουν και πιο οικονομικοί αλλά και εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις το χαλί σου στο σπίτι και εμείς σου έχουμε έναν αναλυτικό οδηγό με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Για αρχή, θα χρειαστείς:

  • Μια ηλεκτρική σκούπα
  • Μερικά καθαρά πανιά
  • Μαγειρική σόδα ή καθαριστικό χαλιών σε σκόνη
  • Λευκό ξύδι
  • Υγρό απορρυπαντικό

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις τα χαλιά & τα πατώματα σου!

Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις το χαλί σου σε μερικά απλά βήματα

Σκούπισε το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα

τρόποι να καθαρίσεις το χαλί

Πριν ξεκινήσεις τον βαθύ καθαρισμό βεβαιώσου ότι το χαλί είναι καθαρό στην επιφάνειά του. Απομάκρυνε σκόνες, ψίχουλα και οποιαδήποτε βρωμιά που φεύγει εύκολα και γρήγορα.

Δες επίσης: 7 Απλές συμβουλές για πιο γρήγορο καθάρισμα!

Καθάρισε τους επίμονους λεκέδες

τρόποι να καθαρίσεις τους λεκέδες από το χαλί

Εάν υπάρχουν επίμονοι και δύσκολοι λεκέδες επάνω στο χαλί, καλό  είναι να τους αντιμετωπίσετε προτού καθαρίσετε ολόκληρο το χαλί. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να το κάνετε αργότερα ενώ θα επιτύχετε τον βαθύ καθαρισμό που επιδιώκετε. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι σκόνη χαλιών ή σόδα και λευκό ξύδι. Στην συνέχεια, τρίψτε με μια βούρτσα και επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να φύγει ο λεκές.

Δες επίσης: 8 Δύσκολοι λεκέδες και πως να τους εξαφανίσεις!

Πασπάλισε το χαλί με σκόνη

τρόποι να καθαρίσεις το χαλί με σόδα

Αφού καθαρίσεις τους λεκέδες και μόλις στεγνώσει το χαλί, πασπάλισέ το με σκόνη για καθαρισμό χαλιών ή μαγειρική σόδα. Πρόσθεσε μια άφθονη ποσότητα και άφησέ την να δράσει.

Δες επίσης: 5 Καθαριστικά χαλιών που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου!

Άφησε την σκόνη να κάνει τα μαγικά της

τρόποι να καθαρίσεις το χαλί

Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε ειδική σκόνη για χαλιά, να είστε σίγουροι πως η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύ δυνατό καθαριστικό που θα κάνει εξίσου καλά την δουλειά που θέλετε. Αφήστε την για τουλάχιστον 30 λεπτά επάνω στο χαλί ή ακόμα καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα, καθώς αυτό θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο για να δράσει, να μαλακώσει και να απομακρύνει τους επίμονους λεκέδες αλλά και για να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές.

Δες επίσης: 10 Συμβουλές καθαριότητας για άτομα με αλλεργίες

Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα

τρόποι να καθαρίσεις το χαλί με τη σκούπα

Δες επίσης: 4 Tips για να πλύνεις καλά τα χαλιά και τις μοκέτες!

Πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό. Στο τέλος, απλώς χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα για να ρουφήξετε όλη τη σκόνη, αφήνοντας το χαλί σας καθαρό και φρέσκο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts