γυναίκα σε ντουλάπα

10 Συμβουλές καθαριότητας για άτομα με αλλεργίες

by ediva

Εάν είσαι άτομο με αλλεργίες, καταλαβαίνεις πολύ καλά πόσο βασανιστικό είναι να είσαι συνεχώς μπουκωμένη, ακόμα και στο ίδιο σου το σπίτι. Η ευαισθησία σου σε αλλεργιογόνους παράγοντες δε μπορεί να εξαφανιστεί, μπορείς όμως να κάνεις αρκετά πράγματα για να τη περιορίσεις. Ο καλός καθαρισμός του σπιτιού για παράδειγμα είναι από τα πιο σημαντικά που πρέπει να φροντίσεις.

Η καθαριότητα για εσένα που έχεις αλλεργίες πρέπει να είναι σχολαστική και τακτική. Επίσης, πρέπει να εστιάσεις σε κάποια συγκεκριμένα σημεία όπου συνήθως μαζεύεται η γύρη, τα ακάρεα και άλλα μικροσωματίδια που επιδεινώνουν τα συμπτώματα της αλλεργίας. Ας δούμε λοιπόν 10 χρήσιμες συμβουλές καθαριότητας για άτομα με αλλεργίες!

10 Tips καθαρισμού σπιτιού για αλλεργικά άτομα!

 

1. Συχνή αλλαγή στα σεντόνια!

στρώσιμο κρεβατιού

Δεδομένου πόσες ώρες περνάμε πάνω στο κρεβάτι μας το οποίο είναι περιτρυγυρισμένο από μαλακές επιφάνειες που απορροφούν τη σκόνη, είναι απαραίτητο να αλλάζεις σεντόνια συχνά. Καλό θα ήταν να αλλάζεις κάθε βδομάδα σεντόνια, αλλιώς δύο φορές τη βδομάδα!

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις αποτελεσματικά όλο το σπίτι!

2. Καθάρισμα με σκούπα στο στρώμα που κοιμάσαι!

σκούπισμα στρώματος

Πέρα από τα σεντόνια, μια φορά τον μήνα είναι καλό να ρουφάς τη σκόνη του στρώματος σου με την ηλεκτρική σκούπα. Απόφυγε το τίναγμα καθώς με το τίναγμα απλά επαναφέρεις τη σκόνη στην επιφάνεια του στρώματος και στην ατμόσφαιρα. Αφού ρουφήξεις τη σκόνη μπορείς να ψεκάσεις το στρώμα με λίγο ξύδι για να σκοτώσεις τους υπολειπόμενους μικροοργανισμούς!

Δες επίσης: 15 Συμβουλές για να καθαρίσεις το σπίτι σου εύκολα!

3. Φόρεσε μάσκα προσώπου όσο καθαρίζεις!

γυναίκα καθαρίζει το σπίτι

Εάν είσαι πολύ ευαίσθητη τότε φόρεσε μια μάσκα προσώπου για να καθαρίσεις. Και ειδικά στο σκούπισμα ή το ξεσκόνισμα όπου η σκόνη τινάζεται και υπάρχει στον αέρα!

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις σωστά τις βούρτσες μαλλιών σου!

4. Διατήρησε την υγρασία σε φυσιολογικά επίπεδα!

θερμοκρασία και υγρασία σπιτιού

Άλλη μια χρήσιμη συμβουλή είναι να προσέχεις την υγρασία του σπιτιού σου. Φρόντισε να μην πάει πάνω από το 50% καθώς η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη πολλών αλλεργιογόνων!

Δες επίσης: 6 Απλά tips για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου!

5. Τακτικό καθάρισμα στους χώρους αποθήκευσης!

γυναίκα σε ντουλάπα

Δώσε προσοχή στους χώρους αποθήκευσης του σπιτιού όπως για παράδειγμα στη ντουλάπα με τα ρούχα, τη παπουτσοθήκη ή τα ντουλάπια του μπάνιου και της κουζίνας. Τα μέρη όπου ανοίγονται σπάνια θα έχουν και τη περισσότερη σκόνη!

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις τα χαλιά & τα πατώματα σου!

6. Συχνό σκούπισμα και σφουγγάρισμα στην είσοδο του σπιτιού!

σφουγγάρισμα

Το τακτικό σκούπισμα και σφουγγάρισμα σε όλο το σπίτι είναι απαραίτητο. Ειδικά όμως στην είσοδο του σπιτιού που πατάς με τα παπούτσια, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα πρέπει να γίνονται ανά 2-3 μέρες διότι από τα παπούτσια σου μπορείς να μεταφέρεις γύρη και άλλα αλλεργιογόνα!

Δες επίσης: 10 Έξυπνες χρήσεις του υγρού πιάτων!

7. Επένδυσε σε έναν καλό καθαριστή αέρα/ιονιστή!

ιονιστής στο σπίτι

Ιδανική λύση για άτομα με αλλεργίες είναι η αγορά ενός καθαριστή αέρα/ιονιστή. Εάν έχεις και κατοικίδιο όπου οι αλλεργιογόνοι παράγοντες αυξάνονται, τότε ένας λόγος παραπάνω για να κάνεις μια τέτοια αγορά!

Δες επίσης: Πως να πλύνεις τα jeans σου για να κρατήσουν για πάντα!

8. Συχνός καθαρισμός χαλιών!

σκούπισμα χαλιών

Τα χαλιά είναι ένα σημείο του σπιτιού όπου μαζεύευονται ακάρεα, σκόνη και άλλες βρωμιές. Σκούπιζε τακτικά τα χαλιά σου με ηλεκτρική σκούπα και σκούπισε και κάτω από τα χαλιά σου καθώς μαζεύονται και εκεί αλλεργιογόνα!

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα πινέλα του μακιγιάζ!

9. Επίλεξε φυσικά καθαριστικά για το σπίτι!

φυσικά καθαριστικά

Υπάρχουν πολλά καθαριστικά και απορρυπαντικά τα οποία προκαλούν ερεθισμούς και αλλεργίες. Αντί αυτών, προτίμησε φυσικά καθαριστικά με απλά υλικά ή φτιάξε τα δικά σου καθαριστικά με σόδα, λεμόνι ή ξύδι!

Δες επίσης: 10 Κόλπα για να καθαρίσεις το σπίτι σου που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα!

10. Προσοχή στο άπλωμα των ρούχων!

απλωμένα ρούχα

Δες επίσης: 6 Εύκολα tips για να μυρίζει τέλεια το σπίτι σου!

Εάν έχεις αλλεργίες, πρόσεξε που απλώνεις τα ρούχα σου. Εάν τα απλώνεις σε περιβάλλον με πολλά δέντρα (άρα και γύρη) τότε πολύ πιθανόν τα ρούχα σου να μαζέψουν τη γύρη και να επιδεινωθούν τα συμπτώματα σου. Προτίμησε μέρη χωρίς δέντρα και πολλά φυτά ή αλλιώς επένδυσε σε ένα στεγνωτήριο!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts