bucket list for couples

20 Μικρο-Πράγματα για μια ευτυχισμένη σχέση!

by ediva

Κάθε ζευγάρι, είτε βγαίνετε εδώ και λίγους μήνες είτε είστε μαζί πολλά χρόνια, πρέπει να έχει μια λίστα επιθυμιών με αστεία και συναρπαστικά πράγματα που θέλουν να κάνουν μαζί.

Δεν αναφέρομαι σε εκείνα τα βαρετά πράγματα που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου, όπως το να πάρετε δάνειο ή να αποταμιεύσετε μερικά χρήματα για να αγοράσετε σπίτι. Μιλάω για αστείες, εκπληκτικές περιπέτειες, ανόητες ημέρες όπου θα γελάσετε μέχρι δακρύων, και χαλαρά απογεύματα όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πραγματικά ο ένας τον άλλο. Δε χρειάζεται να κάνετε και τις 20 προτάσεις που θα δεις παρακάτω. Επέλεξε εκείνες που ξέρεις ότι εσύ και ο σύντροφος σου θα λατρέψετε και θα αφιερώσετε λίγο χρόνο να τις κάνετε.

 

Τι “πρέπει” να κάνει ένα ζευγάρι για να είναι χαρούμενο

 

1. Κάντε ξενάγηση στην αγαπημένη σας πόλη

touring

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και την πόλη στην οποία μένετε, αλλά και ένα μέρος όπου πάντα θέλατε να πάτε. Γίνετε τουρίστες για μια μέρα, περιηγηθείτε σε όλους τους χώρους και μιλήστε για το τι σας αρέσει σε αυτά τα μέρη.

 

2. Κλείστε τα κινητά και τους υπολογιστές σας

PC

Μερικές φορές είναι εύκολο να περάσεις όλο σου το απόγευμα μπροστά από μια τηλεόραση, να παίξεις με το κινητό σου και να μην ανταλλάξεις ούτε μια λέξη με τον σύντροφο σου. Αυτή η εμμονή καθώς και η χρήση του Facebook μπορεί, ωστόσο, να καταστρέψει την σχέση σας. Γυρίστε στις παλιές απλές εποχές, όπου η καλή συζήτηση ήταν αυτή που κρατούσε τα ζευγάρια μαζί! Αφήστε τις συσκευές σας στην άκρη για μια μέρα και απολαύστε ο ένας την παρέα του άλλου.

 

3. Βρείτε ένα μέρος που θα είναι “δικό σας”

park bench

Το να έχετε ένα μικρό μέρος, το οποίο είναι μόνο για εσάς τους δύο, μπορεί να είναι πολύ ρομαντικό. Διαλέξτε την αγαπημένη σας καφετέρια, ένα μπαρ ή ένα παγκάκι στο πάρκο και κάντε το το μέρος που θα επισκέπτεστε συχνά για να αφιερώσετε χρόνο μαζί.

 

4. Βρείτε καλούς φίλους για να βγαίνετε διπλά ραντεβού

double date

Μπορεί να είναι υπέροχο να περνάς χρόνο με τον σύντροφο σου, όμως είναι ωραίο να έχεις και ακόμη ένα ζευγάρι για να κάνετε κάποια πράγματα μαζί, όπως να βγείτε έξω για φαγητό ή να πάτε διακοπές.

 

5. Φτιάξτε ένα φρούριο από μαξιλάρια

pillow fort

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απελευθερώνεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου και να γίνεσαι χαδιάρης με το άτομο που αγαπάς. Όταν δε σου φαίνεται και τόσο ελκυστικό από έξω, πάρτε μερικά σνακ, φτιάξτε το φρούριο από μαξιλάρια και απολαύστε ο ένας την συντροφιά του άλλου.

 

6.  Παίξτε μαξιλαροπόλεμο

pillow fight

Όταν βαρεθείτε το φρούριο, είναι η ώρα για παιχνίδι! Παίξτε μαξιλαροπόλεμο με τον παλιό καλό τρόπο και θα διασκεδάσετε ακόμη περισσότερο.

 

7. Παίξτε το παιχνίδι των 20 ερωτήσεων

20 questions game

Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσεις τον σύντροφο σου ακόμη καλύτερα. Ανακάλυψε όλα όσα θέλεις να μάθεις για αυτόν με αυτό το αστείο παιχνίδι.

 

8. Δημιουργήστε το δικό σας παιχνίδι

Το να έχετε μερικά πράγματα τα οποία μοιράζεστε θα σας φέρει πιο κοντά και θα σας συνδέσει ακόμη περισσότερο. Έχει πλάκα να φτιάξετε και να παίξετε ένα διασκεδαστικό και χαζό παιχνίδι που θα παίζετε οι δυο σας.

 

9. Πάτε ταξίδι με το αυτοκίνητο

road trip

Πρέπει οπωσδήποτε να πάτε οι δυο σας ταξίδι με το αυτοκίνητο. Όσο πιο αυθόρμητη είναι η εξόρμηση, τόσο το καλύτερο. Απλά πάρτε μια τσάντα με ρούχα, μπείτε στο αμάξι και πάτε όπου τραβάει η όρεξη σας. Αν σας αρέσει ο προγραμματισμός, τότε σχεδιάστε μια εκπληκτική διαδρομή κατά την οποία θα κάνετε στάση σε μερικά μοναδικά μέρη καθ’ οδόν. Αυτές οι περιπέτειες είναι που θα θυμάστε και θα λατρεύετε για πάντα.

 

10. Βγείτε μία φορά την εβδομάδα έξω το βράδυ

date night

Το να καθιερώσετε μια έξοδο μια φορά την εβδομάδα είναι σημαντικό αν θέλετε να διατηρήσετε ζωντανό τον ρομαντισμό. Βεβαιώσου ότι θα περάσετε λίγο χρόνο ρομαντισμού γιατί μπορεί να χαθεί πολύ εύκολα αν δεν προσπαθήσετε. Καθιερώνοντας μια νυχτερινή έξοδο και διατηρώντας αυτή την ημέρα στο πρόγραμμα σας σημαίνει ότι θα περνάτε πάντα ποιοτικό χρόνο μαζί.

 

11. Διαβάστε βιβλία ο ένας στον άλλο

reading books

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να σου διαβάζουν κάτι – είναι τόσο χαλαρωτικό και υπέροχο όταν το κάνεις για το ταίρι σου. Μπορείτε να διαβάσετε με τη σειρά ένα βιβλίο ή να διαβάσετε ένα κεφάλαιο ο καθένας για να μπορέσετε να απολαύσετε την ιστορία ακόμη καλύτερα.

 

12. Φτιάξτε την απόλυτη λίστα με τραγούδια

love songs

Φτιάξτε μια τεράστια λίστα τραγουδιών που αγαπάτε και από τα οποία έχετε ωραίες αναμνήσεις. Δε θα βαρεθείτε ποτέ με αυτή την ασχολία και επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα τραγούδια καθώς περνάνε τα χρόνια.

 

13. Πηγαίνετε σε ένα μέρος που δεν έχετε ξαναπάει

visiting a place

Το να βιώνετε κάτι καινούριο σαν ζευγάρι είναι απλά υπέροχο. Μάθε σε ποια μέρη έχει πάει ο σύντροφος σου και μετά σχεδιάστε ένα ταξίδι σε μια περιοχή που θέλετε και οι δύο να πάτε και δημιουργήστε μερικές καινούριες αναμνήσεις.

 

14. Κάντε ένα σχεδιάγραμμα

Σημειώστε όλα όσα θέλετε να πετύχετε στην σχέση σας αλλά και μόνοι σας, και μετά σχεδιάστε πως θα συνεργαστείτε για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας.

 

15. Γράψτε γράμματα ο ένας στον άλλο

handwritten letter

Το να γράφεις γράμμα είναι πλέον ξεπερασμένο, όμως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να λάβεις ένα χειρόγραφο γράμμα από εκείνον που αγαπάς. Αν εσύ και ο σύντροφος σου δε μένετε μαζί ή την επόμενη φορά που ένας από τους δυο σας φύγει για κάποια υποχρέωση, γιατί δεν γράφετε και δεν ταχυδρομείτε γράμματα ο ένας στον άλλο; Ή απλά γράψε ένα γράμμα και δώσε το στο σπίτι – ακόμη κι έτσι είναι ένα υπέροχο δώρο.

 

16. Κάντε μαζί μια δραστηριότητα

mountain climbing

Μπορεί να είναι να τρέξετε σε ένα μαραθώνιο ή να σκαρφαλώσετε στο βουνό. Αν κάνετε μαζί μια δραστηριότητα και επιτύχετε τον στόχο σας, τότε θα θεμελιώσετε ακόμη περισσότερο την σχέση σας. Είναι ωραίο να μοιράζεσαι τις προσπάθειες και να αντιμετωπίζετε μαζί τα εμπόδια καθώς και να μοιράζεστε το αίσθημα της επιτυχίας και της υπερηφάνειας.

 

17. Γίνετε εθελοντές

voluntery work

Κάνοντας κάτι καλό για τους άλλους ανθρώπους θα σε κάνει να αισθανθείς ικανοποίηση. Γιατί, λοιπόν, δε γίνεστε εθελοντές σε συσσίτια ή δεν επικοινωνείτε με την κοινότητα σας ώστε να μάθετε πως μπορείτε να βοηθήσετε; Όχι μόνο θα βοηθήσετε τους άλλους αλλά θα δεθείτε ακόμη περισσότερο καθώς θα συνεργαστείτε για να κάνετε τη ζωή κάποιου άλλου ευτυχισμένη.

 

18. Φτιάξτε τις δικές σας παραδόσεις

Μπορεί να είναι για παράδειγμα να πηγαίνετε για κολύμπι την πρώτη ημέρα κάθε μήνα ή να κάνετε ένα δώρο στον σύντροφο σας σε κάποια άσχετη στιγμή. Δημιουργώντας τις δικές σας παραδόσεις θα περάσετε ακόμη πιο ευχάριστα τις ώρες σας μαζί.

 

19. Ξεκινήστε μαζί ένα καινούριο χόμπι

physical challenge

Το να έχετε κοινά ενδιαφέροντα είναι σημαντικό σε μια σχέση. Γιατί, λοιπόν, να μην βρείτε ένα χόμπι που αρέσει και στους δύο;

 

20. Πηγαίνετε μαζί στα IKEA

IKEA trip

Είναι γνωστό πως μια βόλτα στα IKEA θα καθορίσει κατά πόσο η σχέση σας μπορεί να αντέξει στο χρόνο! Γι’ αυτό αν πιστεύεις ότι είσαι αρκετά θαρραλέα, πηγαίνετε μαζί στα IKEA. Αν καταλήξετε να πίνετε κρασί σε μικρά μπουκαλάκια, να τρώτε κεφτεδάκια και να ξοδεύετε πολλά χρήματα, τότε είστε καλά. Αν βρεθείς μόνη σου στις τουαλέτες να κλαις – μάλλον δεν τα καταφέρατε.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts