mpiskota-rodakiniu

Πως να φτιάξεις μπισκότα ροδάκινου σε σχήμα ανεμόμυλου!

by ediva

Τα μπισκότα είναι από τα γρήγορα γλυκά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Είναι ιδανικά για τις στιγμές που και πεινάς, αλλά και θέλεις κάτι γλυκό το οποίο να μην σε λιγώσει. Και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι μπορείς να φτιάξεις cookies με διάφορες γεύσεις και όχι μόνο με σοκολάτα. Αυτά εδώ τα μπισκότα ροδάκινου όμως, θα ξετρελάνουν τους πάντες, τόσο με την γεύση όσο και με την εμφάνιση τους!

Είναι πολύ σημαντικό μια συνταγή να είναι πέρα από εύκολη και νόστιμη, αλλά επειδή η όμορφη εμφάνιση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο, μας αρέσει να στολίζουμε τις δημιουργίες μας.

Πως μπορείς όμως να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μπισκότα με γεύση ροδάκινο και σχήμα ανεμόμυλου, για να συνοδεύεις τον καφέ σου ή ακόμη και για κάποιο παιδικό πάρτυ γενεθλίων;

 

Οικονομική συνταγή για μπισκότα ροδάκινου σε σχήμα ανεμόμυλου!

Τι υλικά θα χρειαστείς για τα cookies ροδάκινου:

  • 1 μπάρα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου ή αλλιώς ½ φλιτζάνι
  • 43γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκό του κουταλιού ροδάκινο ή μαρμελάδα ροδάκινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 

Πως να φτιάξεις τα μπισκότα βήμα προς βήμα:

mpiskota marmelada rodakino sintagi

Είναι από τις πιο εύκολες συνταγές που έχουμε δει και σίγουρα μπορεί να την κάνει και η πιο αρχάρια μαγείρισσα, μιας και η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις είναι αρκετά σύντομη και το αποτέλεσμα απλά εκπληκτικό. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

sintagi gluka

Το πρώτο βήμα, είναι να βάλεις αρχικά μέσα σε ένα μπολ το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και να τα χτυπήσεις με το μίξερ σου, μέχρι το μείγμα σου να γίνει λείο. Έπειτα, πρόσθεσε και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα.

Τώρα μένει μόνο να ανακατέψεις και το αλεύρι με το αλάτι και να τα βάλεις στο μπολ σου για να τα χτυπήσεις όλα μαζί. Μην περιμένεις να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα εδώ,μιας και η ζύμη σου θα είναι θρυμματισμένη.

zimi cookies

Τώρα, ρίξε λίγο αλεύρι τον πάγκο σου και άδειασε την ζύμη επάνω του, ώστε να μπορέσεις να την δουλέψεις με τα χέρια σου για να γίνει μια μπάλα. Μόλις τελειώσεις, τύλιξε σφιχτά την ζύμη σου με μεμβράνη και βάλ’την στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 180 και κάλυψε την επιφάνεια του ταψιού σου με λαδόκολλα. Αλεύρωσε και πάλι την επιφάνεια σου και βάλε επάνω τη ζύμη σου για να την ανοίξεις με τον πλάστη. Προσοχή να μην είναι πάρα πολύ λεπτή η ζύμη σου, για να μην γίνουν πολύ σκληρά τα μπισκότα.

eukoli sintagi mpiskota

Στην συνέχεια, κόψε την ζύμη σε 24 τετράγωνα και μετέφερε τα στο ταψί σου αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσα στα κομμάτια. Το επόμενο βήμα, είναι να βάλεις στο κέντρο από κάθε τετράγωνο λίγο γλυκό του κουταλιού ροδάκινο και να χαράξεις τις γωνίες, σταματώντας πριν φτάσεις στο κέντρο.

biskota rodakino anemomilos

Τέλος, δίπλωσε τα κομμάτια που έκοψες προς το κέντρο, βάζοντας την μία άκρη πάνω στην άλλη. Για να δώσεις όμως ακόμη πιο νόστιμη γεύση, θα πρέπει να πασπαλίσεις το κάθε μπισκότο με λίγη κανέλα κανέλα. Θα χρειαστεί να τα ψήσεις για περίπου 8 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και είσαι έτοιμη να απολαύσεις το γλυκάκι σου!

Related Posts