zeugari xamogelaei

16 Πράγματα που δεν ήξερες για την επιστήμη της έλξης!

by ediva

Αν νομίζεις πως η επιστήμη της έλξης αφορά μόνο την εμφάνιση, ξανασκέψου το. Στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο απ’ το αν το πρόσωπό σου είναι συμμετρικό ή όχι. Όταν πρόκειται για την επιστήμη της έλξης πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως βασίζεται σε ότι έχουν.

Είτε οδηγείς ακριβό αμάξι είτε όχι, είτε ζεις σε φανταχτερό διαμέρισμα είτε όχι, η έλξη δεν έχει να κάνει με αυτά. Η έλξη έχει να κάνει με την προσωπικότητά σου. Το θέμα είναι ότι η σεξουαλική έλξη είναι πολύ περίπλοκη και ξεπερνάει τις υλιστικές ανάγκες.

Οι επιστήμονες βρήκαν και συνεχίζουν να βρίσκουν τι μας τραβάει σε κάποιον άλλον. Αυτό που βρήκαν μέχρι τώρα είναι πως η έλξη στηρίζεται σε βιολογικούς και γενετικούς παράγοντες. Δες επίσης τους 12 κανόνες της εpωτικής έλξης σύμφωνα με τους επιστήμονες!

 

Επιστήμη της έλξης: 16 πράγματα που δεν ήξερες

 

1. Άντρες και μάτια

erotevmeno zevgari

Στους άντρες όλα είναι στα μάτια αφού είναι οπτικοί τύποι. Στην πραγματικότητα έχουν 25% περισσότερους νευρώνες στους οπτικούς τους φλοιούς. Έτσι, παρατηρούν λαμπερά μάτια, χαμόγελα, λαμπερά μαλλιά, σε γενικές γραμμές τη σωματική εμφάνιση. Φυσικά αυτά τα προσέχουν και οι γυναίκες απλά οι άντρες τα προσέχουν περισσότερο.

2. Παιδική ηλικία

zeugari xamogelaei

Την επόμενη φορά που θα δεις τον σύντροφό σου κοίταξε μία φωτογραφία του αντίθετου φύλλου γονέα σου. Για παράδειγμα, αν είσαι γυναίκα κοίτα του πατέρα σου κι αν είσαι άντρας κοίτα της μητέρας σου.

Έρευνες έχουν δείξει ότι εάν έχεις περάσει ευτυχισμένα παιδικά χρόνια είναι πιο πιθανό να έλξεις άτομα με ομοιότητες του γονέα σου. Το ρητό ότι παντρεύεσαι κάποιον που μοιάζει με την μητέρα σου ή τον πατέρα σου δεν απέχει και πολύ.

3. Ανοσοποιητικό σύστημα

epistimi elksis

Κι όμως κυρίαρχο ρόλο παίζει το ανοσοποιητικό σύστημα του άλλου. Υπάρχουν πρωτεΐνες που απελευθερώνονται στον αέρα και σου δίνουν σημάδια από το σύστημα του. Οι γυναίκες τείνουν να έλκονται από άντρες με αντίθετο ανοσοποιητικό σύστημα από αυτές. Μ’ αυτόν τον τρόπο τα παιδιά τους θα έχουν το καλύτερο από τα δύο συστήματα κάνοντας τα υγιέστερα.

4. Φερομόνες

antras xamogelaei

Σίγουρα έχει τέλειο χαμόγελο ή είναι αστείος. Στην πραγματικότητα στο τέλος της μέρας όλα έχουν να κάνουν με φερομόνες. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες έλκονται από φερομόνες. Οι γυναίκες έλκονται στην τεστοστερόνη, η οποία υποδεικνύει την δύναμη και την γονιμότητα ενός άντρα.

5. Έμμηνος ρύση

periodos kai elksi

Η έλξη των γυναικών εξαρτάται από την μέρα του κύκλου την οποία βρίσκονται. Εάν μια γυναίκα είναι στην κορυφή της γονιμότητας ελκύεται περισσότερο από πιο άγριους άντρες, με βαριά φωνή, μυς και γένια.

Δες επίσης 18 tips για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού!

6. Εποχές

zeugari filietai sto xioni

Πιθανότατα να σκέφτεσαι  πόσο περίπλοκη είναι τελικά η έλξη. Που να μάθεις ότι εξαρτάται και από την εποχή του χρόνου. Ο αστικός μύθος ότι το καλοκαίρι είναι που έλκονται περισσότερο οι άνθρωποι μεταξύ τους, δεν ισχύει. Για την ακρίβεια τον χειμώνα οι άνθρωποι, και συγκεκριμένα οι άντρες, έλκονται από τις γυναίκες.

7. Συμμετρία

simmetrika prosopa

Το ίδιο σε άντρες και γυναίκες, τα συμμετρικά πρόσωπα των παρτενέρ τους παίζουν τον ρόλο τους όταν επιλέγουν με ποιον θα είναι μαζί. Βέβαια στην πραγματικότητα κανένας δεν είναι τέλεια συμμετρικός, οπότε εάν το ένα μάτι είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο μην ανησυχείς.

8. Γένια

antres me genia

Οι γυναίκες λατρεύουν τους άντρες με γένια. Τώρα, αν ο άλλος δεν έχει γένια είναι ακόμη γοητευτικός. Αυτή είναι μία βιολογική θέση καθώς οι άντρες με μούσια ή γένια φαίνονται υγιέστεροι, ελκυστικότεροι και ότι είναι καλύτεροι πατεράδες. Το μούσι προσδίδει την προστασία που ψάχνει μια γυναίκα όταν βρίσκει έναν παρτενέρ.

9. Φυσικό και πνευματικό

zeugari sximatizei kardia

Έρευνα έδειξε πως αν βρεις κάποιον που ελκύεσαι φυσικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ταιριάζετε σε στοιχεία προσωπικότητας όπως η νοημοσύνη, καλοσύνη, ειλικρίνεια κι άλλα.

10. Κόκκινο

kokkino xroma

Το κόκκινο είναι το χρώμα που πρέπει να επιλέξεις αν θέλεις να ελκύσεις κάποιον. Το χρώμα αυτό κάνει τους άντρες να νιώθουν ερεθισμένοι προς μία γυναίκα. Έρευνες έδειξαν πως η έλξη στο κόκκινο χρώμα μπορεί να οφείλεται στην κοινωνική κατάσταση. Παρόλ’ αυτά είναι κάτι περισσότερο αυτό.

Δες επίσης πώς να σαγηνεύσεις έναν άντρα!

11. Αντισύλληψη

antisilliptika kai elksi

Πολύ πιθανόν να πιστεύεις πως αν χρησιμοποιείς αντισυλληπτικό χάπι θα αποτρέψεις μία εγκυμοσύνη. Το χάπι όμως κάνει περισσότερα από αυτό. Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που παίρνουν αυτά τα χάπια είναι λιγότερο ελκυστικές στους άντρες με λιγότερο αρρενωπά χαρακτηριστικά.

12. Γλώσσα του σώματος

ginaika kai antras koitazontai

Είναι τα πάντα. Οι άνθρωποι συνήθως πιστεύουν πως οι πολύ καυτές γυναίκες τραβούν όλη την προσοχή. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, είναι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν την γλώσσα του σώματος. Χαμογελούν, ρίχνουν γρήγορα βλέμματα και τινάζουν τα μαλλιά. Αυτές είναι οι βασικές κινήσεις για να ελκύσεις κάποιον.

13. Σκύλοι

antres me skilia

Κι όμως πρέπει να τα αγαπάς. Έρευνες έδειξαν ότι οι άντρες με σκύλο είναι πιο εύκολο να βρουν σύντροφο αφού οι κοπέλες έλκονται από άντρες που αγαπούν τα σκυλιά. Γιατί; Γιατί υποσυνείδητα οι γυναίκες πιστεύουν ότι αυτοί οι άντρες όχι μόνο είναι ικανοί να φροντίζουν κάποιον αλλά και να το μεγαλώσουν.

14. Δεν χρειάζεται να μοιάζεις με μοντέλο

montelo

Πολλές γυναίκες προσπαθούν να έχουν σώμα μοντέλου. Αλλά δεν το χρειάζεσαι. Αν έχεις μεγάλο πισινό, αποδέξου το. Αυτό αρέσει πραγματικά στους άντρες. Οι νέοι άντρες λατρεύουν το σωματότυπο κλεψύδρα σε μία γυναίκα επειδή παρουσιάζει την γονιμότητα και την ικανότητα της αναπαραγωγής.

15. Ποτό

antras kai ginaika pinoun poto

Τι είναι αυτό που κάνει τους μεθυσμένους να έλκονται από όσους τους βλέπουν. Όταν έχεις πιει έχεις λιγότερες πιθανότητες να παρατηρήσεις τις συμμετρίες στο πρόσωπο κάποιου. Γι αυτό κάποιοι ξυπνάνε δίπλα σ ένα άτομο κι αναρωτιούνται τι έκαναν.

16. Ηλικία

zeugari koitazontai

Όχι η δική σου αλλά των γονιών σου. Ποιος θα περίμενε ότι θα έπαιζε κι αυτό τον ρόλο του; Έρευνες έδειξαν ότι γονείς που έκαναν παιδιά στα 30 τους , αυτά προτιμούν τα πρόσωπα που μοιάζουν μεγαλύτερα. Αντίθετα οι γονείς που γέννησαν στα 20 τους έχουν παιδιά που προτιμούν μικρότερα πρόσωπα.

Δες επίσης 4 είδη έλξης που δείχνουν την αληθινή αγάπη!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts