agkaliasmeno zeugari, aisthisiaki elksi

4 Είδη έλξης που δείχνουν την αληθινή αγάπη!

by ediva

Έρωτας χωρίς αμοιβαία έλξη δεν υπάρχει, λένε. Γιατί πως είναι δυνατόν να είσαι με έναν άνθρωπο όταν δεν υπάρχει κάτι που να σε τραβάει σε αυτόν; Δεν γίνεται, θα μου πεις. Όλες μας ονειρευόμαστε τον πρίγκιπα τον ένα και μοναδικό που θα σκιρτήσει η καρδιά μας και η αγκαλιά του θα είναι το καταφύγιο. Ναι, αλλά αυτό είναι αρκετό για να βρεις την αληθινή αγάπη; Και τελικά ποια είναι αυτή η έλξη που μας κάνει να ερωτευόμαστε χωρίς αύριο;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν 4 είδη έλξης. Γιατί η αληθινή αγάπη δεν στηρίζεται μόνο στη φυσική έλξη δύο ανθρώπων, αλλά ούτε και η συναισθηματική. Έτσι, λοιπόν, αν θέλεις να ζήσεις την πραγματική αγάπη θα πρέπει να υπάρχει και αυτό το κάτι παραπάνω που δεν ξέρεις πως να το εξηγήσεις. Πάμε να δούμε ποια είναι τα 4 είδη έλξης που δείχνουν την αληθινή αγάπη!

 

Ποια είδη έλξης φανερώνουν αληθινή αγάπη

 

Συναισθηματική έλξη

agapimeno zeugari, sinaisthimatiki elksi

Ίσως να είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Αν δεν σε άγγιζε κάποιος συναισθηματικά πιθανότατα δε θα σε ενδιέφερε να τον γνωρίσεις, αλλά και δε θα σου άρεσε σαν προσωπικότητα. Για να καταλάβεις αν συμβαίνει παρακάτω σου παρατίθενται τα σημάδια της συναισθηματικής έλξης:

 • Σου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει καταστάσεις, ο τρόπος που φέρεται σε κάνει να νιώθεις αυτό το ιδιαίτερο δέσιμο. Σε προκαλεί να επιζητείς συνέχεια την προσοχή του και ρουφάς σαν σφουγγάρι ό,τι σου λέει.
 • Έχετε κοινές αρχές. Το να έχετε τις ίδιες αρχές περί ηθικής είναι πολύ βασικό γενικότερα στις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ολόιδιες, απλά να έχουν μια κοινή βάση. Αυτό αυτόματα αποτελεί μια καλή αρχή για ένα βαθύτερο δέσιμο.
 • Σου αρέσει όταν μιλάει για τα ενδιαφέροντα του. Όσο τον μαθαίνεις, συνδέεστε μεταξύ σας. Αν όσα σου λέει σε κάνουν να θέλουν να τον ακούσεις- ακόμα και ας μην καταλαβαίνεις για τι μιλάει- αυτό είναι συναισθηματική έλξη. Θέλεις να μάθεις τι του αρέσει και τι τον ευχαριστεί.
 • Σε ενδιαφέρει να είναι χαρούμενος. Θέλεις να είναι καλά, να νιώθει καλά και όταν δεν είναι καλά, αισθάνεσαι και εσύ λύπη.

Δες επίσης: 10 Σημάδια ότι έχεις μια υγιή σχέση!

Σωματική/ Φυσική έλξη

zeugari sto krevati, swmatiki elksi

Νομίζω πως τα λόγια είναι περιττά για αυτή την κατηγορία. Παρόλα αυτά και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν σημάδια που σου δείχνουν ότι θέλεις τον άλλο!

 • Σου αρέσει η εμφάνιση του. Εντάξει αυτό είναι πρωτοφανές. Εάν δεις κάποιον και σκεφτείς ότι είναι όμορφος, τότε αυτό δηλώνει σωματική έλξη, μιας και το μυαλό κρίνει από την εμφάνιση και όχι από το τί πραγματικά εστί ο άλλος.
 • Ερεθίζεσαι όταν βρίσκεσαι κοντά του. Είστε μαζί και σε “ανάβει”. Θέλεις να του χιμήξεις επί τόπου ενώ στο μυαλό σου κάνεις διάφορα “βρώμικα” σενάρια.
 • Θέλεις να τον φιλήσεις και όχι μόνο! Δε μπορείς να πάρεις τα χέρια σου από πάνω του. Θέλεις να το φιλήσεις, να τον αγγίξεις. Μιλάμε για καθαρά σωματική έλξη που σε κάνει να θέλεις να τον ρίξεις στο κρεβάτι.

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να τον κάνεις να τελειώσει πιο γρήγορα!

Πνευματική έλξη

pneumatiki elksi

Είναι αυτό που λέμε μου σκάλωσε το μυαλό. Ερωτεύτηκα τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται. Είναι μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη κατηγορία και τα σημάδια της είναι τα εξής:

 • Λατρεύεις το πόσο έξυπνος είναι. Το να σου αρέσει κάποιος μόνο και μόνο από το πόσο ευφυής είναι, είναι ένα μοναδικό δέσιμο. Ουσιαστικά ερωτεύεται το μυαλό σου, το δικό του μυαλό.
 • Σου αρέσουν οι θεωρίες του για τον κόσμο. Θα μπορούσες να κάθεσαι να τον ακούς για ώρες να μιλάμε για τις θεωρίες του περί του πως βλέπει τον κόσμο. Εκτός από αυτό, οι γνώσεις που έχει σε μαγεύουν και δε θέλεις να σταματήσεις να τον ακούς.
 • Το γεγονός ότι είναι ευφυής σε κάνει να το θέλεις ακόμα περισσότερο. Αν παρατηρήσεις ότι σε τραβάει πραγματικά το μυαλό του άλλου και ο τρόπος που σκέφτεται, τότε σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο για σένα η πνευματική επικοινωνία. Ίσως και αυτή η κατηγορία να είναι και η δυσκολότερη να την εντοπίσεις.

Δες επίσης: 13 Τρόποι να διατηρήσεις την αγάπη σας ζωντανή!

Αισθησιακή/ Ρομαντική έλξη

agkaliasmeno zeugari, aisthisiaki elksi

Μπορεί χάριν έλλειψης καλύτερης λέξης να σου φαίνεται ότι είναι το ίδιο με την σωματική, αλλά πίστεψε με διαφέρει. Πως διαφέρει θα βρεις στα παρακάτω σημάδια:

 • Θέλεις να είσαι κοντά του. Θέλεις να βρίσκεσαι γύρω του, όχι όμως γιατί θέλεις να κάνετε  seχ! Ζητάς την αγκαλιά του και σου αρκεί απλά να κάθεσαι στα πόδια του και να σε φιλάει ρομαντικά.
 • Θέλεις την αγκαλιά του. Να είστε μαζί στο κρεβάτι και απλά να χουχουλιάζετε. Χωρίς κάτι παραπάνω απαραίτητα. Απλά να χαθείς στην αγκαλιά του και το άρωμα του.
 • Θέλεις ρομάντζο. Αυτές οι ρομαντικές βόλτες που περπατάτε χέρι χέρι, χωρίς πρόστυχα υπονοούμενα. Αυτά τα γλυκανάλατα που βλέπεις στις ταινίες. Ναι αυτά! Δεν γίνονται μόνο στις ταινίες, γίνονται και στην πραγματικότητα και ας μην το καταλαβαίνεις. Όταν θέλεις αυτά τότε σίγουρα υπάρχει αυτού του είδους η έλξη.