zeugari sto patwma ksaplemeno- ta eterwnima elkontai

Γιατί μας ελκύουν κάποιοι άνθρωποι, ενώ άλλους τους “μισούμε”!

by ediva

Όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε όταν κάποιο άτομο μας ελκύει. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της επαφής σου και γιατί καταλήγεις με το να σου αρέσουν μερικοί άνθρωποι, ενώ για άλλους να νιώθεις ένα αίσθημα δυσφορίας;

Τι σημαίνει όταν πεις σε κάποια φίλη σου ότι κάποιος σε ελκύει; Σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα πάει ο νους της είναι το ερωτικό. Βέβαια, δεν είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να υπάρχει. Για την ακρίβεια υπάρχουν δύο. Ας ορίσουμε,όμως, αρχικά τι πάει να πει “έλκομαι από κάποιον”. Σου έχει τύχει να γνωριστείς ποτέ με ένα άτομο και να νιώσεις λες και το ξέρεις χρόνια; Αν ναι, τότε ξέρεις από πρώτο χέρι πως δύο άγνωστοι μπορούν μέσα σε λίγες ώρες να έλκουν ο ένας τον άλλο.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι δύο τρόποι που μπορεί ένας άνθρωπος- άντρας ή γυναίκα- να μας ελκύει; Και τελικά ποιος από τους δύο αυτούς τρόπους μας κάνει να καταλήγουμε να “μισούμε” κάποιον; Παρακάτω θα βρεις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, καθώς επίσης θα έχεις και μια σφαιρικότερη άποψη πάνω στις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

 

Τρόποι που κάποιος μας ελκύει

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως και στις δυο περιπτώσεις μπορεί η έλξη να είναι ερωτική ή πλατωνική. Επίσης μπορεί να αφορά άτομα του ίδιου ή και διαφορετικού φύλου. Ο πρώτος τρόπος είναι όταν γνωρίζουμε ένα άτομο για πρώτη φορά και υπάρχει ενθουσιασμός και χαρά. Είναι μια κατάσταση στην οποία η χαρά και η τρέλα που νιώθεις, μπορεί να είναι απλά ενθουσιασμός και η επικοινωνία που νιώθεις να είναι παροδική. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για βραχυπρόθεσμη σχέση, η οποία κάποια στιγμή θα πάψει να υφίσταται.

Ο δεύτερος τρόπος είναι λίγο πιο πολύπλοκος. Έχει να κάνει με βραχυπρόθεσμες σχέσεις και το κατά πόσο μπορούν να διατηρηθούν. Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αρχίζουμε να παρατηρούμε ότι ο σύντροφος ή φίλος μας έχει όλα τα κακά του κόσμου. Μασάει με ανοιχτό το στόμα, κάθεται στραβά και δε συμμαζεύει τα ρούχα. Συνήθειες που άλλοτε δε μας ενοχλούσαν και τώρα μας τρελαίνουν. Εκείνη είναι η στιγμή που πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η επαφή και η επικοινωνία που πίστευες ότι είχατε δεν υφίσταται.

Για να έχεις μια βραχυπρόθεσμη σχέση, θα πρέπει να υπάρχει πάντα αυτή η ιδιαίτερη αίσθηση βαθιάς έλξης και επικοινωνίας. Πάμε να δούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πυροδοτούν αυτή την έλξη! Δες επίσης 12+1 σημάδια ότι η φίλη σου “ρουφάει” την ενέργεια σου!

Εμφάνιση

aksiristos antras, i emfanisi metraei, ediva.gr

Το συγκεκριμένο αναφέρεται περισσότερο στο ερωτικό κομμάτι. Όταν γνωρίζουμε για πρώτη φορά κάποιον η εμφάνιση είναι από τα πρώτα πράγματα που μας ελκύουν. Αυτό δε σημαίνει ότι αν γνωρίσεις κάποιον φιλικά, η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο. Το μυαλό μας “σκανάρει” τα πάντα στην πρώτη επαφή με οποιοδήποτε άγνωστο. Όταν κάτι δεν του αρέσει- και ναι το στιλ, όσο επιφανειακό και αν σου φαίνεται επηρεάζει- τότε δημιουργείται αυτό το αίσθημα αδιαφορίας.

Δες επίσης: Πως θα καταλάβεις ότι σε γουστάρει ο κολλητός σου!

Συμφωνία χαρακτήρων

files agkaliasmenes kratan fwtografia

Δεν είναι τέλειο όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο με τις ίδιες ιδιοτροπίες και τα ίδια γούστα με σένα; Ε, αυτή είναι η στιγμή που ο εγκέφαλος σου έχει “αγαπήσει” το άτομο που βρίσκεται απέναντι σου και θέλει να διατηρήσει την επαφή και στο μέλλον. Όχι ότι η φιλοσοφία γύρω από το  “τα ετερώνυμα έλκονται” δεν ισχύει, απλώς η έλξη μεταξύ ομοίων μυαλών είναι πιο άμεση και συνήθως πιο ισχυρή.

Όταν τα αντίθετα έλκονται

zeugari sto patwma ksaplemeno- ta eterwnima elkontai

Μερικές φορές αναζητούμαι κάποιον που να συμπληρώνει τα κενά μας. Όταν εσύ λες ότι κάτι σε φοβίζει, ο άλλος να είναι το άτομο που θα σε σπρώξει να το κάνεις. Έτσι ίσως να καταφέρεις να βρεις νέα όρια για τον εαυτό σου ή να καταλήξεις να μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που έμπλεξες με έναν τέτοιο άνθρωπο. Όπως και να έχει τα ετερώνυμα έλκονται και μπορούν να κάνουν και εκρηκτικό συνδυασμό- με την καλή έννοια.

Απόσταση/ Εγγύτητα

sxesi apo apostasi-zeugari kanei video klisi

Ένας λόγος που φιλικές και ερωτικές σχέσεις “χαλάνε” είναι η απόσταση. Όταν έχεις τον άλλον κοντά σου και μπορείς να τον δεις ανά πάσα στιγμή, τα πράγματα είναι πιο εύκολα και οι πιθανότητες ρήξης είναι μικρότερες. Βέβαια, υπάρχουν και οι φορές που η απόσταση μπαίνει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και στις φιλίες.

Είναι φυσιολογικό να μειωθεί η συχνότητα με την οποία μιλούσατε, αλλά παρόλα αυτά να μην σας επηρεάζει. Όμως είναι και φορές που η απόσταση τελικά δημιουργεί δυο ανθρώπους που παύουν να ξέρουν ο ένας τον άλλο. Γενικότερα είναι πιο εύκολο να διατηρήσεις μια σχέση- φιλική ή ερωτική- όταν βρίσκεστε στην ίδια χώρα. Δες ακόμα τις 10 συμβουλές για να διατηρήσεις σχέση από απόσταση!

Σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι ηλικιακά

ta stadia tis zwis mias ginaikas

Πολύ βασικό ρόλο στις διαπροσωπικές σου σχέσεις παίζει και η ηλικία στην οποία βρίσκεσαι. Είναι γεγονός ότι όσο πιο νέοι είμαστε, τόσο πιο εύκολα κοινωνικοποιούμαστε και κάνουμε παρέες. Όσο μεγαλώνουμε, γινόμαστε πιο επιλεκτικοί στις παρέες και με ποιους θα συναναστραφούμε. Αυτό θέτει αυτόματα τον εγκέφαλο μας σε λειτουργίας απόρριψης νέων ατόμων.

Ουσιαστικά περιορίζεις τους ανθρώπους με τους οποίους υπάρχει αυτή η έλξη. Δηλαδή αν βρίσκεσαι σε μια φάση της ζωής σου όπου έχεις κάνει οικογένεια και παιδιά, το κοινό που θα προτιμήσεις να συναναστραφείς θα είναι άτομα που θα έχουν και αυτοί οικογένεια.

Εμπιστοσύνη

kopeles moirazontai ta mistika tous

Για να πετύχει μια σχέση θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Θα μου πεις ότι η εμπιστοσύνη χτίζεται δεν είναι δεδομένη. Ναι δίκιο έχεις, όμως βασικό κομμάτι της έλξης ανάμεσα σε δυο ανθρώπους είναι το αίσθημα ότι μπορείς να τον εμπιστευτείς ακόμα και αν δε γνωρίζεστε ακόμα καλά. Στην πορεία η εμπιστοσύνη χτίζεται ακόμα περισσότερο, καθώς η κάθε πλευρά αποκαλύπτει όλο και περισσότερα πράγματα για τον εαυτό της. Εάν δεν ανοίγεσαι ή δεν ανοίγεται ο άλλος, τότε προκαλείται το αίσθημα ότι κάτι σου κρύβει. Δες επίσης 11 σημάδια που σου δείχνουν ότι δεν πρέπει να τον εμπιστευτείς!

Related Posts