healthy breakfast

10 Πράγματα που πρέπει να κάνεις το πρωί για να είσαι υγιής!

by ediva

Αν το πρωί δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις, έχουμε τις πιο υγιείς λύσεις για εσένα. Όλοι εδώ, στην ediva.gr, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με 10 τρόπους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου σωστά. Κάθε πρωί θα έπρεπε να έχεις μερικές συνήθειες, τις οποίες δε θα έπρεπε ποτέ να παραλείψεις.

Είτε ξυπνάς το πρωί και αισθάνεσαι σαν να έχεις σηκωθεί από χειμερία νάρκη, είτε τα μάτια σου ανοίγουν με το πρώτο φως του ήλιου και είσαι έτοιμη να αδράξεις τη μέρα, υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι πριν από τις 10 π.μ. για να είναι υγιείς, και είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

 

Τι πρέπει να κάνεις κάθε πρωί για να είσαι υγιής

 

1. Πιες ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις

water and lemon

Η κατανάλωση νερού μόλις ξυπνήσεις ενυδατώνει το σώμα σου μετά τον ύπνο, ενεργοποιεί τον οργανισμό σου, και γενικά θέτει τα πράγματα σε λειτουργία. Πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι από μηλίτη αν θέλεις να έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Εξάλλου, υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι που πρέπει να πίνεις νερό με λεμόνι κάθε πρωί.

 

2. Μην ελέγχεις το τηλέφωνο σου μόλις ξυπνήσεις

check phone

Το να διαβάσεις όλα τα mail σου, να δεις τα νέα της ημέρας και να μπεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θολώνει το μυαλό σου. Περίμενε τουλάχιστον 1 ώρα πριν καθήσεις μπροστά στην οθόνη για να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο το μυαλό σου καθώς θα είναι πιο ξεκάθαρο και συγκεντρωμένο.

 

3. Να είσαι ευγνώμων

thankful

Αν επικεντρωθείς στην ευγνωμοσύνη, τότε θα θέσεις τη βάση για να είσαι αισιόδοξος όλη την ημέρα. Κάνε 10 αναπνοές και σκέψου τα καλά πράγματα στη ζωή σου, και οι αρνητικές σκέψεις δε θα μπορέσουν να σε κατακλύσουν.

 

4. Κάνε γυμναστική ή κούνα το σώμα σου

morning exercise

Μπορείς να τεντωθείς, να χορέψεις ή να γυμναστείς. Με το να κάνεις το σώμα σου να κινηθεί και να εξασκηθεί, θα σε βοηθήσει να έχεις ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

 

5. Αποφάσισε να κάνεις ΈΝΑ σημαντικό πράγμα μέσα στην ημέρα

decision making

Αν θέλεις να είσαι υγιής, τότε πρέπει να αποφασίσεις ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θέλεις να επιτύχεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και προσπάθησε να κάνεις αυτό πρώτα.

 

6. Φάε ένα υγιεινό πρωινό

healthy breakfast

Ένα υγιεινό πρωινό θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου και θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να αξιοποιήσεις την ημέρα.

 

7. Τρίψε τη γλώσσα σου

tongue scraping

Κι όμως, καλά διάβασες. Το ξύσιμο της γλώσσας κατά το ξύπνημα βοηθάει να ξεφορτωθείς την άσχημη πρωινή αναπνοή και έχει σχέση με την ανανέωση που χρειάζεται το σώμα σου για να κάνει τη μετάβαση από τον ύπνο στο ξύπνημα. Επίσης, αφαιρεί το λεπτό στρώμα που υπάρχει επάνω στη γλώσσα, επιτρέποντας σου με αυτό τον τρόπο να γευτείς το υγιεινό σου πρωινό.

 

8. Άκουσε την αγαπημένη σου μουσική ή το αγαπημένο σου βιβλίο.

music

Ένας άλλος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου σωστά είναι να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική ή το αγαπημένο σου βιβλίο. Προσάρμοσε τον τύπο/τέμπο των τραγουδιών με βάση το είδος της ημέρας που θέλεις να έχεις.

 

9. Κάνε στεγνό βούρτσισμα σώματος.

dry brushing

Το στεγνό βούρτσισμα σώματος απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθάει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Θα μείνεις έκπληκτη για το πόσο μαλακό είναι το σώμα σου μετά από αυτή την διαδικασία.

 

10. Χαμογέλασε στον εαυτό σου για 30 δευτερόλεπτα.

self-esteem

Αυτή η άσκηση σε εμπνέει για μια θετική συμπεριφορά και είναι εξαιρετικός τρόπος για να ωθήσεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου. Κοίταξε τον χαρούμενο εαυτό σου στον καθρέφτη με ένα βλέμμα αποφασιστικότητας που θα σε βοηθήσει να πετύχεις κάθε στόχο που έχεις θέσει για την ημέρα.

Related Posts