λυπημένη γυναίκα

4 Ψέματα για τους χωρισμούς!

by ediva

Ότι συμβουλή και να ακούσεις μετά από έναν χωρισμό δε βοηθάει, δεν επαναφέρει τη σχέση σου και δεν θα γεμίσει το κενό που μάλλον νιώθεις μέσα σου. Είναι μια κατάσταση η οποία θα ξεπεραστεί αφού ωριμάσει πλήρως μέσα σου. Μη κάνεις όμως το λάθος να κατηγορείς τον εαυτό σου ή τον άνθρωπο που είχες απέναντι σου.

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, τίποτα δεν είναι μόνιμο και το ξέρεις. Ακόμα κι όταν είσαι γεμάτη συναισθήματα και πόνο προσπάθησε να βάλεις κάτω τη λογική σου και να σκεφτείς κάποια πράγματα πιο αντικειμενικά. Παρακάτω θα βρεις 5 φράσεις που δε πρέπει να λες στον εαυτό σου μετά από έναν χωρισμό!

4 Λάθος πράγματα που λες στον εαυτό σου όταν έχεις χωρίσει

 

‘Σπατάλησα τον χρόνο μου’

στεναχωρημένη γυναίκα

Όλα στη ζωή είναι εμπειρίες από τις οποίες μαθαίνεις και εξελίσσεσαι. Ακόμα και οι άσχημες σχέσεις έχουν κάτι να σου διδάξουν το οποίο δε θα μάθαινες με κάποιον άλλον τρόπο. Μέσα στις σχέσεις σου κάνεις νέα πράγματα, ανακαλύπτεις έναν άλλον άνθρωπο αλλά και τον εαυτό σου και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

Δες επίσης: 4 Λόγοι που ο χωρισμός σε τρελαίνει!

‘Μπορούμε ακόμα να κρατήσουμε φιλικές επαφές’

ξαπλωμένη γυναίκα

Ξέρεις πολύ καλά ότι το να παραμείνεις φίλη με τον πρώην σου είναι αδύνατον. Είναι μια ψευδείς αντίληψη που έχεις ως αποτέλεσμα της ανάγκης σου να μην χάσεις τον άλλον από τη ζωή σου. Εν τέλει όμως έτσι πληγώνεσαι περισσότερο και δεν αφήνεις το θέμα να σβήσει με τον χρόνο. Το να κόψεις οποιαδήποτε επαφή μαζί του μπορεί να είναι σκληρό και επίπονο στην αρχή, είναι όμως ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις.

Δες επίσης: 3 Κατάλοιπα που αφήνει κάθε χωρισμός!

‘Μόνο ο χρόνος θα με βοηθήσει να το ξεπεράσω’

γυναίκα που είναι στεναχωρημένη

Ναι, ο χρόνος σίγουρα είναι γιατρός. Όμως έχεις τη δύναμη να επιταχύνεις τη διαδικασία της επούλωσης, εάν φυσικά κάνεις τη κατάλληλη προσπάθεια. Αν δεν θέλεις πραγματικά να αφήσεις τον χωρισμό στο παρελθόν τότε ούτε ο χρόνος ούτε τίποτα δε θα σε βοηθήσει αληθινά.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να χωρίσεις χωρίς δράματα και κλάματα!

‘Μόνο όταν βρω άλλον θα τον ξεπεράσω’

λυπημένη γυναίκα

Δες επίσης: 7 Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά τον χωρισμό!

Το ‘ο έρωτας με έρωτα περνάει’ έχει διαπιστωθεί από πολλές γυναίκες όμως αυτό δε σημαίνει ότι με το που χωρίσεις πρέπει να βρεις αμέσως άλλον. Αυτό όχι μόνο δε θα σε κάνει να ξεπεράσεις έναν χωρισμό αλλά θα σε κάνει να νιώθεις περισσότερο προβληματισμένη. Καλό είναι να περάσεις αρκετό καιρό μόνη μέχρι να κάνεις το επόμενο βήμα. Πρέπει να το περάσεις μόνη σου όλο αυτό ώστε να εκλογικεύσεις τη κατάσταση και να την λήξεις μέσα σου.

Related Posts