kleiontas to mati

9 Σημάδια ότι με τον κολλητό σου είστε μόνο φίλοι!

by ediva

“Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας”. Ναι, κι αν είστε καλά παιδάκια, πολύ πιθανόν να συναντήσετε και τα στρουμφάκια! Αυτή η δήλωση είναι τόσο γελοία όσο το να ισχυριστείς ότι δεν υπάρχει φιλία μεταξύ γυναικών ή αντρών. Γιατί να μπορώ να έχω κολλητή φιλία με άτομο του ίδιου φύλου και όχι με διαφορετικού; Επειδή έτσι λέει η κοινωνία; Και στην τελική, τι έχει σημασία; Αυτό που πιστεύουν οι άλλοι ή αυτό που ξέρουν οι δύο φίλοι;  Η κοινωνία μας πιστεύει ότι ο ανώτερος δεσμός είναι αυτός που εμπεριέχει το ερωτικό στοιχείο, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Προφανώς και υπάρχουν περιπτώσεις όπου τελικά η φιλία γυρίζει σε έρωτα, αλλά αυτό είναι θέμα χημείας και ποιο άτομο μας ελκύει. Δεν υπάρχει μόνο η ερωτική χημεία, αλλά και τα υπόλοιπα είδη όπως η φιλική. Με κάποιο άτομο κάνετε καλή παρέα και νιώθετε σύνδεση, με κάποιο άλλο όχι – χωρίς καν να μιλάμε για κάτι ερωτικό. Υπάρχουν άτομα του αντίθετου φύλου που δηλώνουν ότι βλέπουν ο ένας τον άλλον σαν καλό, πραγματικό αλλά αποκλειστικά φίλο – και το εννοούν. Δεν αφήνουν τους γύρω τους να τους υπαγορεύσουν τι είναι, αλλά το ξέρουν αυτοί οι ίδιοι. Ακούστε και εμένα που έχω έναν κολλητό από παιδάκι, και πλέον είναι στην ίδια θέση με τα αδέρφια μου!

Τι δείχνει ότι με τον κολλητό σου είστε πραγματικά φίλοι χωρίς να παίζει κάτι άλλο;

 

1. Μπορείτε να αστειευτείτε για τέτοια θέματα χωρίς να νιώσετε άβολα

Αν και δεν επιδιώκετε αφορμές για να κάνετε τέτοια αστεία (διότι εάν το ψάχνετε, μάλλον κάτι υποβόσκει) σε περίπτωση που  έρθει η συζήτηση εκεί δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Αν κάποιοι σας πειράξουν για το είδος της σχέσης σας, όχι μόνο δεν προσβάλλεστε και δεν αντιδράτε αμυντικά, αλλά απεναντίας τους σιγοντάρετε. Σκεφτείτε πώς θα νιώθατε αν όντως γουστάρατε τον κολλητό σας: θα μένατε σιωπηλή, θα κοκκινίζατε ή θα φλυαρούσατε ακατάσχετα, ή έστω δε θα νιώθατε άνετα. Τώρα, απλά κανείς από τους δύο σας δεν έχει να κρύψει τίποτα.

2. Μιλάτε ο ένας στον άλλον για ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της προσωπικής σας ζωής

Χωρίς να φαντάζεστε ο ένας τον άλλον στη θέση του παρτενέρ, προφανώς. Δεν ντρέπεστε καθόλου, αντίθετα μπορείτε να μιλήσετε για τα πάντα και να ζητήσετε ανάλογες συμβουλές. Μιλάτε για την προσωπική σας ζωή σαν να είναι οι εξελίξεις μεξικάνικης σαπουνόπερας(!) και νιώθετε ακριβώς όπως θα τα συζητούσατε με την κολλητή σας, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός στο μυαλό σας. Δεν κολλάτε να ρωτήσετε πώς θα ένιωθε ένας άντρας σε κάθε περίπτωση και ακούτε προσεκτικά τα σχόλια του, που είναι το ίδιο άνετα με τα δικά σας.

kleiontas to mati

3. Δεν κολλάτε να συζητήσετε το πώς θα ήταν αν είχατε σχέση

Καλώς ή κακώς, έχετε συζητήσει αυτό το θέμα και σοβαρά. Όλοι θα κάτσουμε να το σκεφτούμε αν ακούσουμε το κλασικό “μα καλά, τέτοια χημεία, πώς και δεν είστε μαζί”; Εννοείται πως αν επρόκειτο να κολλήσετε σαν ζευγάρι αυτό θα είχε ήδη γίνει και είστε σίγουροι για αυτό, ειδικά όταν είστε κολλητοί πολλά χρόνια. Συνήθως οι πραγματικοί φίλοι κάνουν αυτή την κουβέντα χωρίς να ντρέπονται. Θα ένιωθαν κάτι τέτοιο για τα αδέρφια τους; Προφανώς και όχι.

4. Δεν ενδιαφέρεστε για την εμφάνισή σας ο ένας μπροστά στον άλλον

dyo matia

Για μια έξοδο μαζί του, ετοιμάζεσαι όπως ακριβώς θα ετοιμαζόσουν ανάλογα με την περίσταση, ενώ αν σου κάνει κομπλιμέντο χαίρεσαι για τα καλά του λόγια και την αντρική γνώμη – μέχρις εκεί όμως. Αν μείνετε ο ένας στο σπίτι του άλλου, κυκλοφορείτε στάνταρ με μαλλί λέαινας και πιτζάμες με τον Μίκυ Μάους, ενώ εσύ ούτε που ενδιαφέρεσαι να βάλεις μακιγιάζ. Θα έκανες το ίδιο με κάποιον που γούσταρες; Κάτι μου λέει πως όχι!

Δες επίσης: 5 tips για να κρατήσεις μια φιλία εξ αποστάσεως!

5. Μιλάτε για τα καλά και τα στραβά του άλλου με την ίδια άνεση

Όταν γουστάρεις κάποιον, δεν μιλάς άνετα για τον χαρακτήρα του. Είτε θα αποφύγεις να τονίσεις τα άσχημα από φόβο μην προσβληθεί, είτε δε θα μιλήσεις ιδιαίτερα για τα καλά του, για να μη φανούν τα αισθήματά σου. Με τον πραγματικό κολλητό, θα μιλήσεις με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια για τα καλά χαρακτηριστικά του, ενώ αντίθετα δε θα κολλήσεις να του πεις πού κάνει λάθος και πού να βελτιωθεί, χωρίς να φοβάσαι ότι θα τον προσβάλλεις. Άλλωστε, μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα.

6. Συμπαθείτε πραγματικά ο ένας τη σχέση του άλλου

Δεν υπάρχει καμιά αντιπάθεια (τουλάχιστον χωρίς λόγο) για όλες τις σχέσεις ή έστω τα νταραβέρια του κολλητού σου, διότι πολύ απλά δεν ενοχλείσαι όταν έχει τις… ερωτοδουλειές του. Μάλιστα μπορεί και να αστειεύεστε με αυτό, αμέσως μετά που θα συζητήσετε (εννοείται) όλες τις λεπτομέρειες. Δεν κρυφοεύχεσαι να ήσουν εσύ σε εκείνη τη θέση, ούτε ανησυχείς ότι θα περνάει λιγότερο χρόνο μαζί σου. Έχεις τη δική σου θέση στη ζωή του που δεν αλλάζει και δε φοβάσαι ότι θα τον χάσεις, γιατί ξέρεις ότι η σύγκριση με μια ερωτική του σχέση είναι άτοπη. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

paidia filoi

7. Η παρέα σας είναι πάντα άνετη

Δεν υπάρχουν κενά αμηχανίας την ώρα που κάνετε παρέα. Ξέρετε πολύ καλά πότε να μιλήσετε και πότε να σιωπήσετε, ενώ αν σας έρθει η ανάγκη για μια αγκαλιά θα την κάνετε χωρίς να αισθανθείτε άβολα ή να πάρουν οι σκέψεις σας λάθος δρόμο. Θα νιώσετε την ίδια ζεστασιά που νιώθετε και με τα αδέρφια σας, χωρίς να αναρωτιέστε. Άλλωστε ξέρετε ότι ο βιολογικός δεσμός δεν είναι τόσο σημαντικός όσο ο δεσμός της καρδιάς.

8. Είστε πάντα ο εαυτός σας

Δεν προσπαθείτε να υιοθετήσετε ένα συγκεκριμένο “προσωπείο” όταν είστε μαζί του και δεν προσπαθείτε να τον εντυπωσιάσετε. Άλλο προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου γενικά και άλλο τον διαφημίζω περισσότερο μπροστά σε ένα άτομο συγκεκριμένα. Είστε όπως σας βγει και δεν σας ενδιαφέρει τίποτα, γιατί ξέρετε ότι δεν θα σας κρίνει. Επιπλέον, κι αυτός μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο!

tatouaz maniki

9. Δεν επηρεάζεστε από το τι λένε οι άλλοι

“Εσείς έπρεπε να είστε μαζί” “Θα ταιριάζατε ως ζευγάρι, δεν το έχετε σκεφτεί;” “Είστε ερωτευμένοι και δεν το ξέρετε” “Μην είστε τόσο εκφραστικοί μεταξύ σας, θα παρεξηγηθείτε”. Ακούτε τέτοια πράγματα καθημερινά, αλλά πραγματικά δε σας νοιάζει καθόλου. Νιώθετε τυχεροί που μοιράζεστε αυτό τον αδερφικό δεσμό, και ούτε καν σας αφορά αν οι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν. Πού ξέρουν αυτοί πώς νιώθετε; Αφήστε τους να λένε!

Δες επίσης: Πώς να κάνεις φίλους σε μια καινούρια πόλη!

Το κυριότερο όμως είναι αυτό που νιώθετε εσείς. Αν εσείς μέσα σας ξέρετε τι νιώθετε, αν δεν προσπαθείτε να κρύψετε κάτι ή φοβάστε να το παραδεχτείτε, εάν δεν ανιχνεύετε κάτι περίεργο μέσα σας όσον αφορά αυτή τη φιλία, τότε όντως δεν σας ενδιαφέρει κάτι άλλο. Ξέρετε μάλιστα τι νιώθει κι ο κολλητός σας, που δεν έχει μυστικά από εσάς. Αν δείτε ότι νιώθετε περίεργα, προσπαθήστε να καταλάβετε ακριβώς τι είναι αυτό. Αν όχι, μην αναρωτιέστε και μην αφήσετε άλλους να σας υπαγορεύουν τι να αισθάνεστε. Χαρείτε αυτή τη μοναδική φιλική, ίσως και αδερφική χημεία που έχετε, γιατί σπανίζει!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts