waterproof phone

10 Συμβουλές για οικογενειακές διακοπές στη θάλασσα!

by ediva

Για όσους γονείς είναι εξουθενωμένοι στην σκέψη και μόνο να κάνουν οικογενειακές διακοπές στη θάλασσα, μην αφήσετε το φόβο να σας κυριεύσει και χάσετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε.

Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς τους γονείς, τότε έχω να σου δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές για να είσαι προετοιμασμένη αυτό το καλοκαίρι. Οι συμβουλές μπορεί να σου φανούν απλές αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να αλλάξουν εντελώς την απόδραση της οικογένειας σου σε κάποια παραλία!

 

Πως να προετοιμαστείς για οικογενειακές διακοπές στη θάλασσα

 

1. Πάρε μαζί σου ταλκ

baby powder

Το ξέρεις ότι αν τρίψεις ταλκ επάνω στο δέρμα σου, στο σημείο όπου υπάρχει κολλημένη άμμος, θα μπορέσεις να την αφαιρέσεις; Δεν αστειεύομαι! Βάλε μέσα στην τσάντα σου ένα ταλκ για να αποφύγεις τα ξεσπάσματα κάποιου παιδιού που ξαφνικά γέμισε άμμο.

2. Προστάτεψε το κινητό σου κάνοντας το αδιάβροχο

waterproof phone

Προστάτεψε τις ηλεκτρονικές σου συσκευές από το νερό ή από τα βρεγμένα δάχτυλα των παιδιών σου τοποθετώντας τες μέσα σε μια πλαστική μεμβράνη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στην εικόνα αφής (η οποία λειτουργεί κανονικά ακόμη και μέσα από το πλαστικό!) για να ελέγξεις τα μηνύματα ή την ώρα χωρίς να ανησυχείς για την άμμο ή το νερό.

3. Φύλαξε τα αντικείμενα αξίας μέσα σε μια πάνα

diaper safe

Αν θέλεις να μπεις στη θάλασσα μαζί με τα παιδιά σου αλλά ανησυχείς για το ότι πρέπει να αφήσεις τα πράγματα σου, σκέψου να βάλεις τα αντικείμενα αξίας μέσα σε μια καθαρή πάνα. Όταν δέσεις την πάνα με τα αντικείμενα μέσα, βάλε την μέσα στην τσάντα σου και θα μοιάζει με μια λερωμένη πάνα, την οποία δε θα θέλει κανείς να αγγίξει!

4. Πάρε μαζί σου μερικά μπαλόνια

balloons

Μετά από αμέτρητες ώρες παιχνιδιού μέσα στη θάλασσα, υπάρχει πιθανότητα το παιδί σου να καταλήξει να έχει νερό στο αυτί του. Το φύσημα βοηθάει να ξεβουλώσεις τα αυτιά και δίνει στο παιδί σου κι ένα μπαλόνι το οποίο μπορείς να θέσεις ως στόχο να το φουσκώσουν ώστε να μην σταματήσουν το φύσημα.

5. Πάρε μαζί σου ένα σακουλάκι με πάγο

bag of ice

Ένα σακουλάκι με πάγο μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Δε θα διατηρήσει μόνο τα σνακ σου δροσερά, αλλά όταν λιώσει ο πάγος, θα έχεις καθαρό νερό για να ξεπλύνεις τα δάχτυλα των παιδιών σου. Όταν το χρησιμοποιήσεις όλο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σακουλάκι για να αποθηκεύσεις τα υγρά μαγιό ώστε να μην ακουμπήσουν τα υπόλοιπα πράγματα σου.

6. Μην ξεχάσεις το gel της αλόη βέρα

aloe vera gel

Είτε αποφασίσεις να διατηρήσεις το gel μέσα στο ψυγείο ή επιλέξεις να φτιάξεις παγάκια για πιο εύκολη αποθήκευση, φρόντισε να διατηρήσεις την αλόη βέρα δροσερή για να αυξήσεις τις κατευναστικές της ιδιότητες.

7. Χρησιμοποίησε τον εξοπλισμό της κουζίνας

kitchen gadgets

Δε χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα για να αγοράσεις παιχνίδια θαλάσσης, όταν έχεις ήδη μερικά αντικείμενα που μπορούν να φέρουν χαρά. Για παράδειγμα, οι κουτάλες μέτρησης μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως φτυαράκια για την κατασκευή κάστρων στην άμμο! Στο κάτω κάτω, είναι περισσότερο διασκεδαστικό να αγοράσεις μερικά καινούρια προϊόντα για την κουζίνα σου αφού τα παιδιά θα τα χρησιμοποιήσουν στην παραλία, παρά να αγοράσεις παιχνίδια για την άμμο που θα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά σου μόνο μία φορά τον χρόνο.

8. Επέλεξε να χρησιμοποιήσεις ένα σεντόνι με λάστιχο

fitted sheet

Τα σεντόνια με λάστιχο κάνουν θαύματα όσο αφορά τη διατήρηση της άμμου μακριά από τον χώρο σου. Σήκωσε τις γωνίες προς τα επάνω χρησιμοποιώντας σακούλες ή το ψυγείο για να δημιουργήσεις ένα ωραίο σύνορο ανάμεσα σε εσένα και στην άμμο που τη φυσάει ο αέρας.

9. Γύρισε το τιμόνι σου

wheel

Αν αναγκαστείς να παρκάρεις κάτω από τον ήλιο, στρίψε το τιμόνι σου όσο περισσότερο μπορείς πριν βγεις από το αμάξι. Με αυτό τον τρόπο ο ήλιος θα χτυπάει το σημείο του τιμονιού που δε θα χρησιμοποιήσεις κι έτσι θα αποφύγεις να καείς όταν πάρεις το αυτοκίνητο σου να επιστρέψεις σπίτι.

10. Κάνε ένα βαθούλωμα

sleeping at the beach

Αν θέλεις να έχεις ένα άνετο σημείο για ύπνο χωρίς να χρειαστεί να φύγεις από τη θάλασσα, σκάψε στην άμμο και κάνε ένα μικρό βαθούλωμα πριν στρώσεις την κουβέρτα του παιδιού σου. Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξεις το ιδανικό κοίλωμα για το σώμα τους μετά από ένα κουραστικό πρωινό γεμάτο παιχνίδι.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts