Συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια
 

Συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια!

Νηστίσιμα τρουφάκια για εσένα που προσέχεις. Η συνταγή που θα σου παρουσιάσω είναι μία παραλλαγή της γιαγιάς μου.

Μιας και νηστεύει αρκετές φορές τον χρόνο, σκέφτεται και προσθέτει αλλά και αφαιρεί υλικά από κάθε συνταγή της, και πίστεψε με, τα αποτελέσματα μπορούν να σε εκπλήξουν πολύ όμορφα!

Ετοιμάσου για τη πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή. Για να τρως τρουφάκια χωρίς τύψεις.

 

Για περισσότερα γλυκά εδώ!

 

Νηστίσιμα τρουφάκια της γιαγιάς

nistisima-troufakia

Υλικά που θα χρειαστείς για τα νηστίσιμα τρουφάκια:

  • 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη ή 1 πακέτο κανονικές φρυγανιές
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Ζάχαρη άχνη και καρύδα για το πασπάλισμα

Υλικά για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Τα κλασικά τρουφάκια γίνονται με σπασμένα μπισκότα αλλά η γιαγιά μου χρησιμοποιεί φρυγανιά τριμμένη και έχει το ίδιο αποτέλεσμα, μπορεί και καλύτερο. Αν θες να χρησιμοποιήσεις φρυγανιές αντί για ήδη σπασμένες, βάλε τις στο μπλεντερ και σπάσε τις καλά , μέχρι να γίνουν πολύ ψιλό τρίμμα.

frigania-ediva

Αφού το κάνεις πρόσθεσε στη φρυγανιά, το κακάο και τη ζάχαρη άχνη και ανακάτεψε τα στερεά υλικά καλά.

 

kakao-ediva

Βράσε τη ζάχαρη μαζί με το νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι.Θα το καταλάβεις , όταν πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Βγάλε το σιρόπι από τη φωτιά και άσε το να κρυώσει καλά. Προσοχή! Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι ζεστό, για να μην κάψουμε τα χέρια μας, όταν θα πλάθουμε τη ζύμη.

siropi-edivagr

Αφού κρυώσει ρίξε το λίγο, λίγο μέσα στο μείγμα της φρυγανιάς και ανακάτευε με τα χέρια σου συγχρόνως, μέχρι να γίνει μια στερεή ζύμη και μέχρι η φρυγανιά να ρουφήξει όλο το σιρόπι. Αν η ζύμη είναι πολύ υγρή,  πρόσθεσε και άλλη φρυγανιά.

Πλάσε καλά τη ζύμη και φτιάξε μικρά μπαλάκια. Πέρασε τα από ζάχαρη άχνη και τοποθέτησε τα σε μία πιατέλα. Μπορείς να τα περάσεις και από καρύδα ή από τριμμένο καρύδι. Επίσης, μπορείς να τα περάσεις και από κακάο. Άσε τα στο ψυγείο να παγώσουν για 3-4 ώρες για να σφίξουν καλά.

troufakia-nistisima-karida

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites