Η Καθαρά Δευτέρα ή τα Κούλουμα όπως τα λέτε οι Νότιοι έρχονται και φυσικά ακολουθεί και η μεγάλη νηστεία της σαρακοστής. Πριν όμως πιαστούμε με τις σαρακοστιανές συνταγές, ας δούμε τι θα περιέχει το πρώτο μεγάλο και εορταστικό τραπέζι της νηστείας. Καθαρά δευτέρα τρώμε συνήθως ταραμά, φασόλια γίγαντες και φυσικά λαγάνα. Αυτά είναι τα βασικά, από εκεί και ύστερα μεγαλουργούμε.

Για αυτό σήμερα έχω να σου προτείνω μια φανταστική νηστίσιμη συνταγή. Σουπιές με σπανάκι. Είναι πεντανόστιμη, είναι πανεύκολη και ό,τι πρέπει για την ημέρα. Θα λερώσεις μόνο ένα σκεύος, οπότε από ότι καταλαβαίνεις αυτή η συνταγή είναι μονόδρομος για να τη δοκιμάσεις. Πάμε να δούμε τα υλικά και πως να φτιάξεις νόστιμες σουπιές με σπανάκι.

Νηστίσιμη συνταγή για σουπιές με σπανάκι

soupies me spanaki

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 700 γρ. σουπιές καθαρισμένες
  • 600 γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 130 γρ. λευκό κρασί
  • μισή κούπα τριμμένη ντομάτα (στο περίπου)
  • 30 γρ. μουστάρδα (μεσαία)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

soupies lefko krasi ksera kremmidia elaiolado

Πλύνε πολύ καλά τις σουπιές και έπειτα χώρισε τες από τα πλοκάμια του και κόψτες σε λεπτές λωρίδες ή μπουκίτσες. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξε το ελαιόλαδο και αφού ψιλοκόψεις το κρεμμύδι, ρίξτο για να σοταριστεί. Έπειτα, ρίξε τις σουπιές και τσιγάρισε τες για 1 λεπτό. Σβήσε με το λευκό κρασί και συνέχισε το σοτάρισμα για περίπου ακόμα 7 λεπτάκια.

Δες επίσης: Εύκολη νηστίσιμη συνταγή για σουπιές με ούζο και ρύζι!

ntomata ston trifti skordo moustarda ksisma lemoniou spanaki,ediva.gr

Στη συνέχεια, ρίξε την τριμμένη ντομάτα και άφησε την να μαγειρευτεί για 3 λεπτά. Έπειτα, χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε το σκόρδο. Άφησε το και αυτό να μαγειρευτεί για άλλα 3 λεπτά. Σειρά έχει το σπανάκι. Θέλεις μόνο τα φύλλα από το σπανάκι μην το ξεχάσεις. Αφού το ρίξεις στην κατσαρόλα, ανακάτευε συνέχεια με τις σουπιές για περίπου 7 λεπτά. Πρόσθεσε το αλάτι, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακάτευε το φαγητό σου ανά τόσο για τα επόμενα 8 λεπτά. Πρόσθεσε τη μουστάρδα, ανακάτεψε και σβήσε τη φωτιά. Έτοιμες οι σουπιές με σπανάκι!

Bonus Tips:

Η μουστάρδα είναι εντελώς προαιρετική, απλά πιστεύω πως δίνει μια έξτρα νοστιμιά στο φαγητό. Επίσης , για την τριμμένη ντομάτα μπορείς να βάλεις παραπάνω αν σου αρέσουν τα φαγητά πιο κοκκινιστά. Τέλος, μπορείς να προσθέσεις στο τέλος κυβάκια από νηστίσιμο τυρί και να το αναμείξεις με όλα τα υλικά σου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ