αλογοουρά

4 Συμβουλές για να πετυχαίνεις κάθε χτένισμα με κοτσίδα

by ediva

Συχνά χαζεύουμε φωτογραφίες με ιδέες για χτενίσματα στο ίντερνετ αλλά όταν παμε να τις εφαρμόσουμε, το αποτέλεσμα απέχει πολύ από αυτό που επιδιώκαμε. Αυτό δεν σημαίνει πως δε μπορείς να τα καταφέρεις. Σημαίνει απλώς πως πρέπει να προσέξεις κάποιες λεπτομέρειες την επόμενη φορά.

Πως λοιπόν θα πετύχεις τη τέλεια sleek κοτσίδα χωρίς να πετάνε οι φύτρες; Ή πως θα φτιάξεις μια αλογοουρά για συνέντευξη/δουλειά χωρίς να φαίνεται πρόχειρη; Εδώ θα βρεις 4 χρήσιμα tips για τα μαλλιά σου έτσι ώστε να πετυχαίνεις κάθε χτένισμα με κοτσίδα!

Πως να πετυχαίνεις κάθε χτένισμα με κοτσίδα

 

1. Βρες το στυλ που σου ταιριάζει πραγματικά

ψηλή αλογοουρά

Η κοτσίδα που θες τόσο πολύ να πετύχεις πάνω σου μπορεί ποτέ να μη βγει όπως την θες, πολύ απλά γιατί δείχνει αλλιώς σε κάθε άνθρωπο. Τα πρόσωπα μας διαφέρουν όπως επίσης διαφέρουν και τα μαλλιά μας. Έτσι, ένα χτένισμα που μπορεί να δεις στο ίντερνετ μπορεί να βγει αρκετά διαφορετικό πάνω σου.

Βρες το στυλ που σου ταιριάζει και αναζήτησε αντίστοιχες ιδέες χτενισμάτων. Προσπάθησε να βλέπεις κάθε χτένισμα σε διαφορετικές κοπέλες έτσι ώστε να καταλάβεις πως θα δείχνει πάνω σου.

Δες επίσης: 20 Υπέροχες κοτσίδες για κοντά μαλλιά!

2. Δώσε προσοχή στις φύτρες – χτένισμα με κοτσίδα

χτένισμα αλογοουρά

Από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις για να πετυχαίνεις τα χτενίσματα με κοτσίδες είναι οι φύτρες. Οι φύτρες μπορούν να χαλάσουν ή να τελειοποιήσουν ένα χτένισμα με κοτσίδα. Για παράδειγμα, στις sleek κοτσίδες πρέπει οι φύτρες να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μαλλί και να μη πετάνε.

Σε αυτό θα σε βοηθήσει το να τις τιθασεύσεις με ένα πιστολάκι πριν ξεκινήσεις, οι επίπεδες βούρτες με χοντρή τρίχα και η λακ ή το τζελ μαλλιών. Το κερί μαλλιών ή ο πηλός θα βοηθήσουν επίσης στο να μείνουν στη θέση τους οι φύτρες!

Δες επίσης: Εύκολη κοτσίδα σε 5 μόνο λεπτά!

3. Διάλεξε τα κατάλληλα λαστιχάκια – αξεσουάρ μαλλιών

κοτσίδα με scrunchie

Τα αξεσουάρ μαλλιών θα κάνουν πραγματική διαφορά στα χτενίσματα σου. Αλλιώς θα δείξει μια κοτσίδα με ένα κοινό λαστιχάκι και αλλιώς θα δείξει με ένα όμορφο σατέν scrunchie. Πειραματίσου με τα διάφορα hair clips, τσιμπιδάκια, scrunchies ή κορδέλες και ενσωμάτωσε τις στα χτενίσματα σου. Ειδικότερα για τις κοτσίδες, τα hair clips θα σε σώσουν!

Δες επίσης: 3 Γρήγοροι τρόποι να μαζέψεις τα μαλλιά κοτσίδα!

4. Προτίμησε χτένισμα με κοτσίδα μετά τη δεύτερη μέρα λουσίματος

χτένισμα με κοτσίδα

Δες επίσης: Εύκολη πλεξούδα καταρράκτη για να κάνεις σε κοτσίδα!

Προτίμησε χτενίσματα με κοτσίδα από τη δεύτερη μέρα λουσίματος και μετά. Αν πας να δοκιμάσεις αλογοουρά με φρεσκολουσμένο μαλλί, το πιο πιθανόν είναι να πετάνε οι φύτρες και να δυσκολεύεσαι να συμμαζέψεις τα μαλλιά σου. Αντιθέτως, μετά τη 2η μέρα όπου το μαλλί έχει βγάλει ελαφρώς λίγη λιπαρότητα, θα μπορέσεις πολύ πιο εύκολα να τιθασεύσεις το μαλλί και να πετύχεις τις διάφορες κοτσίδες!

Related Posts