Τραγανά ανοιξιάτικα ρολά (Spring rolls) | ediva.gr
 

Τραγανά ανοιξιάτικα ρολά (Spring rolls)

Αυτή είναι η συνταγή για τα original τραγανά ανοιξιάτικα ρολά που όλοι γνωρίζουμε.

Λατρεύω την κινέζικη κουζίνα και τα γνωστά σε όλους spring rolls είναι στην κορυφή των αγαπημένων και εύκολων κινέζικων συνταγών.

Μπορεί να έχεις ξαναδοκιμάσει ανοιξιάτικα ρολά αλλά σαν αυτά δεν έχεις γευτεί.

Δεν λέω καλές οι ελληνικοποιημένες συνταγές αλλά οι αυθεντικές έχουν πάντα άλλη χάρη. Μπορεί να φαίνονται περίεργες μα αξίζουν τον κόπο να τις δοκιμάσεις έστω μια φορά. (Έτσι για να έχεις γνώμη!)

 

 

Για περισσότερες ξένες συνταγές πάτησε εδώ.

 

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι
  • Λίγο αλάτι / πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. περίπου νερό
  • Λάδι για τηγάνισμα

Για την γέμιση:

  • 1 κουταλάκι λάδι
  • 250 γρ. άπαχο χοιρινό κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κομμάτια σέλινο σε φέτες
  • 125 γρ. μικρά μανιτάρια σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
  • 125 γρ. βλαστάρια φασολιού
  • 125 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες (καθαρισμένες)
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

anoiksiatika-rola1

Βήμα 1

Κοσκινίζεις το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, προσθέτεις το αυγό και ρίχνεις αρκετό νερό για να φτιάξεις έναν λείο χυλό.

Βήμα 2

Λαδώνεις ελαφρά ένα τηγάνι 20 εκ. και το βάζεις πάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνεις τόσο χυλό όσο να καλυφθεί η βάση του τηγανιού. Μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσει ελαφρά η κάτω επιφάνεια και μετά το γυρίζεις να ροδίσει και η άλλη. Το βγάζεις από το τηγάνι και το ακουμπάς στη μια του πλευρά. Επαναλαμβάνεις με τον υπόλοιπο χυλό.

Βήμα 3

Για την γέμιση ζεσταίνεις το λάδι σε ένα γουοκ και προσθέτεις το χοιρινό να ροδίσει πολύ γρήγορα. Προσθέτεις το σκόρδο, τα λαχανικά και τηγανίζεις ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Ρίχνεις τις γαρίδες και την σάλτσα σόγιας.

Βήμα 4

Βάζεις 2-3 κουταλιές από την γέμιση στο κέντρο κάθε τηγανίτας. Το τυλίγεις σχηματίζοντας ένα σφιχτό ρολό, κολλώντας τις άκρες με μια πάστα φτιαγμένη από λίγο αλεύρι και νερό.

Βήμα 5

Ζεσταίνεις το λάδι στη χύτρα ή σε φριτέζα και τηγανίζεις τα ανοιξιάτικα ρολά λίγα κάθε φορά μέχρι να πάρουν το γνωστό χρυσό χρώμα.

Τα στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας.

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites