xaroumeni parea

9 Τρόποι για να προσελκύετε καινούρια άτομα σαν μαγνήτης!

by ediva

Πολλοί από εμάς σίγουρα κομπλάρουμε όταν πρόκειται να γνωρίσουμε καινούρια άτομα – σας καταλαβαίνω! Ανήκω και εγώ σε αυτή την κατηγορία, ιδρώνουν τα χέρια μου όταν πρόκειται να συστηθώ κάπου και απορώ με την άνεση άλλων ατόμων που είναι άνετοι με το να συναντήσουν αγνώστους και να τους γνωρίσουν τσακ-μπαμ.

Ας ανακαλύψουμε μαζί λοιπόν κάποια βασικά tips, ώστε να γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους όχι μόνο εύκολα, αλλά και ευχάριστα. Όχι μόνο στο ερωτικό κομμάτι, αλλά και σε όλα τα άλλα…

Γνωρίζοντας καινούρια άτομα…

 

1. Ανοιχτό μυαλό

xaroumeni parea

Οι περισσότεροι, όταν μπαίνουν σε ένα γεμάτο δωμάτιο, προσέχουν ένα συγκεκριμένο άτομο που φαίνεται ο τύπος τους, και συγκεντρώνουν όλη την προσοχή τους εκεί. Λάθος! Πρέπει να έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες, διότι με το να τους κλείνουμε μπλοκάρουμε την είσοδο νέων ατόμων στη ζωή μας. Επιλέξτε την παρέα σας χωρίς να αποκλείετε κανέναν εξ αρχής και σύντομα η θετική σας ενέργεια θα τραβήξει κοντά σας πολλούς καινούριους ανθρώπους.

2. Το σώμα σας να δείχνει ότι είστε ανοιχτοί

morning coffee

Η γνωστή μας γλώσσα του σώματος, αν και υποσυνείδητα, μεταδίδει πολύ περισσότερα και δυνατότερα μηνύματα από τις λέξεις. Όπου και να βρίσκεστε, αν θέλετε να γνωρίσετε καινούρια άτομα βγάλτε τα ακουστικά σας, αφήστε κάτω το κινητό και υιοθετήστε μια χαλαρή στάση. Αποφύγετε το σταύρωμα των χεριών και τις συσπάσεις των μυών του προσώπου, και παρατηρήστε τους ανθρώπους γύρω σας. Έτσι θα μπορέσετε να δείτε ποιοι υπάρχουν γύρω σας και να ενθαρρύνετε την επικοινωνία μεταξύ σας.

3. Διαλέξτε στρατηγικά τη θέση σας στο χώρο

poto sto bar

Μια καλά επιλεγμένη θέση είναι αυτή που επιτρέπει την επικοινωνία με όσο περισσότερα άτομα γίνεται. Για παράδειγμα, με μια κεντρική θέση σε κάποιο μπαρ έχετε κόσμο τόσο αριστερά, όσο και δεξιά σας. Αντίθετα, σε κάποιο πάρτυ ή εκδήλωση, καλό είναι να βρείτε τη “βάση” σας, όπως μπροστά στον μπουφέ ή σε έναν καναπέ με κάποιους φίλους. Επιλέξτε μια θέση που θα είστε άνετοι και θα δείξετε τον καλύτερο εαυτό σας, και καινούρια άτομα θα έρχονται κοντά σας.

4. Χαιρετήστε πρώτοι και σπάστε τον πάγο

Εάν δυσκολεύεστε να είστε οι πρώτοι που θα επικοινωνήσετε με κάποιον, ξεκινήστε σταδιακά. Δοκιμάστε να κοιτάξετε στα μάτια κάποιο άτομο που θέλετε να προσεγγίσετε, ύστερα να χαμογελάσετε, να πείτε “γεια σου”, και τέλος να μιλήσετε για λίγο, ξεκινώντας από μια ερώτηση ή ένα σχόλιο. Μην μπλοκάρετε τον εαυτό σας με σκέψεις όπως “τι θα σκεφτούν για μένα;” κ.λπ. Οι περισσότερες από τις ανησυχίες μας υπάρχουν μόνο μέσα στο μυαλό μας.

5. Μοιραστείτε ένα κομμάτι από τον εαυτό σας

friends discussion

Προχωρήστε πέρα από την ψιλοκουβέντα για απλά γεγονότα και ρωτήστε τον άλλον πράγματα με ουσία, ενώ αντίστοιχα εάν σας ρωτήσουν κάτι αποφύγετε τις απρόσωπες απαντήσεις. Έτσι μπορείτε να διατηρήσετε τη συνομιλία ζωντανή και ενδιαφέρουσα. Οι ανοιχτές ερωτήσεις, όπως “Τι σε φέρνει εδώ;” μπορούν να αποδειχθούν πολύ βοηθητικές.

6. Δημιουργήστε χημεία

couple in love

Όσον αφορά τα ερωτικά αισθήματα για κάποιον, τη λεγόμενη “χημεία”, θα λέγαμε ότι χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: φυσική, συναισθηματική, εγκεφαλική και πνευματική. Εάν αναλογιστούμε κάθε παράγοντα ξεχωριστά, μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς νιώθουμε για κάποιον. Φυσικά, όσο γνωρίζουμε κάποιον καλύτερα, αυτά τα επίπεδα μπορεί να αλλάξουν, η πρώτη επαφή όμως μετράει αρκετά.

Δες επίσης: Τελικά πόσο σημαντική είναι η χημεία σε μια σχέση;

7. Ψαχτείτε γύρω σας

capturing photo

Κάντε μια λίστα με τις αγαπημένες σας ασχολίες, και ύστερα ψάξτε πώς μπορείτε να τις εξασκήσετε στην περιοχή σας. Για παράδειγμα, εάν αγαπάτε το θέατρο, γραφτείτε σε μια θεατρική ομάδα στην πόλη. Όταν περιβάλλεστε από άτομα με κοινά ενδιαφέροντα ενώ παράλληλα εξασκείτε κάτι που αγαπάτε και είστε καλοί σε αυτό, αναμφίβολα βγαίνει στην επιφάνεια ο καλύτερός σας εαυτός. Απόλυτη επιτυχία!

8. Προσδιορίστε τον εαυτό σας

suzitisi me filous

Ρωτήστε τα κοντινά σας πρόσωπα για την ειλικρινή τους άποψη για το πρόσωπό σας, ιδίως για εκείνη που σχημάτισαν όταν σας γνώρισαν. Συγκεκριμένα, μπορείτε να τους ρωτήσετε τι ήταν αυτό που τους τράβηξε σε σας, αλλά και εάν υπήρχε κάτι που δεν τους άρεσε ιδιαίτερα, και πώς μπορείτε να το βελτιώσετε. Η κριτική τους μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εποικοδομητική, μιας και θα σας επιτρέψει να εξετάσετε τη συμπεριφορά σας από μια άλλη οπτική πλευρά. Πολλές φορές, πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε στον εαυτό μας, μπορούν να τα δουν άλλα άτομα.

9. Επιλέξτε προσεκτικά τους φίλους σας

xaroumenoi filoi

Κανείς δεν πρόκειται να πλησιάσει εσάς και την παρέα σας εάν “φωνάζετε” από μακριά ότι δεν είστε ανοιχτοί σε καινούρια άτομα. Για αυτό, όσο πρόθυμοι κι αν είστε εσείς προσωπικά να γνωρίσετε καινούρια άτομα, αυτό δε θα γίνει εάν βρίσκεστε σε μια παρέα όπου τα υπόλοιπα μέλη δεν μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με εσάς. Αφήστε λοιπόν χώρο σε όποιον θέλει να σας γνωρίσει, και φυσικά κάντε τους να νιώσουν άνετα ώστε να παραμείνουν στην παρέα.

Δες επίσης: Πώς να κάνεις φίλους σε μια καινούρια πόλη!

Ίσως αυτές οι διαδικασίες, να μη σας βγουν αμέσως αυθόρμητα και να σας φανούν βουνό. Όμως όλα είναι μια συνήθεια, και εάν στ΄αλήθεια το θέλετε, το να μιλάτε σε καινούριους ανθρώπους θα σας βγαίνει τόσο εύκολα και ευχάριστα, όσο και ο αέρας που αναπνέετε!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts