plati me plati

Οι 10 τύποι ανδρών που πρέπει να αποφύγεις!

by ediva

Θα μου πεις, δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς ελαττώματα και αν είσαι σε μια σχέση δέχεσαι ότι ο άλλος δεν είναι τέλειος. Αλίμονο αν ήμασταν τέλειοι, διότι τότε ο κόσμος θα ήταν φοβερά βαρετός. Για ποια πράγματα θα παλεύαμε μετά; Όμως υπάρχουν κάποια ελαττώματα που πραγματικά δεν αντέχονται. Εκτός, φυσικά, αν ο άλλος προσπαθεί να τα βελτιώσει –  αλλά αυτό ισχύει με κάθε ελάττωμα.

Εμείς ρωτήσαμε γυναίκες και γυναίκες, και καταλήξαμε στους δέκα χειρότερους τύπους ανδρών, οι οποίοι… τσακίζουν κόκαλα. Προφανώς δεν συμπεριλάβαμε στη λίστα τον τύπου του ψεύτη ή του βίαιου άντρα, γιατί θεωρούμε αυτονόητο το ότι δεν πρέπει να μπλέξεις για κανέναν λόγο!

Ποιους άντρες πρέπει να αποφύγεις;

 

1. Ο μαμάκιας

Οι Ελληνίδες μαμάδες τείνουν να έχουν και να δείχνουν μια κάποια αδυναμία στο γιόκα τους και τον κάνουν να αισθάνεται βασιλιάς του κόσμου. Πολλές φορές μάλιστα το παρακάνουν και έτσι ακόμα και ως ενήλικας, ο γιος τους παραμένει κολλημένος μαζί τους. Επιβάλλεται να σέβεσαι τη μητέρα σου, αλλά υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να την αφήνεις να ξεπερνάει. Κορίτσια, ου μπλέξετε με “μαμάκια”. Αρχικά θα σας φανεί γλυκός, αλλά όσο περνάει ο καιρός και νομίζετε ότι εκτός από μαζί του είστε και με τη μάνα του, δε θα περάσετε καθόλου καλά.

2. Ο τσιγκούνης

Προφανώς και δεν πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο, όπου ο άντρας καταλήγει σπόνσορας της γυναίκας. Ούτε έχουμε πρόβλημα με τους άντρες που είναι οικονόμοι και κάνουν λογικά έξοδα, το αντίθετο μάλιστα. Από την άλλη όμως, ένας τσιγκούνης δεν κάνει ποτέ καινούρια και ποικίλα πράγματα, επειδή φοβάται τα έξοδα. Βάλε μέσα και την γκρίνια του για οτιδήποτε του φαίνεται ακριβό και την εμμονή του υπέρ του δέοντος να μαζεύει λεφτά, μιας και όσα έχει δεν του είναι αρκετά γιατί πρέπει να τα φυλάει. Είναι θέμα χρόνου να σας σπάσει τα νεύρα.

kratontas pigouni

3. Ο τεμπέλης

Ελάτε, πείτε την αλήθεια. Υπάρχει μεγαλύτερη ξενέρα από έναν άνθρωπο που βαριέται τη ζωή του; Άλλο να πεις μια στις τόσες ότι βαριέσαι και δεν έχεις όρεξη, και άλλο αυτό να είναι ο τρόπος ζωής σου γενικά. Ο άντρας που βαριέται να κουνήσει και το μικρό του δαχτυλάκι, εκτός του ότι θα σας κάνει πραγματικά να βαρεθείτε τη ζωή σας μαζί του, σύντομα δε θα σας προσφέρει τίποτα παραπάνω. Δεν εξελίσσεται σε κανένα επίπεδο (επαγγελματικά, προσωπικά κ.λπ.) και μαζί του δεν εξελίσσεστε ούτε εσείς. Καλύτερα να πάρει πόδι!

4. Ο μίζερος

Η γκρίνια είναι ένα απολύτως μισητό χαρακτηριστικό σε όλους τους ανθρώπους. Γιατί να θες να είσαι με έναν άνθρωπο που μονίμως σου χαλάει τη διάθεση, δε χαμογελάει ποτέ και πάντα κάτι του φταίει; Δε μιλάμε βέβαια για τις περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα και που είναι λογικό να σε γονατίσουν, αλλά για τον άνθρωπο που είναι έτσι χωρίς κανένα λόγο. Υπάρχουν άτομα που κατά βάθος το ευχαριστιούνται να είναι έτσι, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Αξίζετε κάποιον που θα σας φτιάχνει τη μέρα!

Δες επίσης: 5 λόγοι που ελκύεις πάντα τους λάθος άντρες!

apofeugontas kapoion

5. Ο γυναικάς

Χρειάζεται περισσότερη ανάλυση; Είναι ο άντρας που δεν του αρέσει να χρησιμοποιεί τη λέξη “δέσμευση” με οποιαδήποτε έννοια, θα κοιτάξει πάντα άλλες γυναίκες έξω και αν τον δεις θα σου πει πως δεν πειράζει γιατί είναι φυσικό! Ακόμα κι αν σας πει ότι παρά τις όσες κοιτάει επιλέγει να είναι μαζί σας, μη μασάτε. Άλλο να πέσει κάποια στιγμή σε άλλες γυναίκες έξω το μάτι του και άλλο να το κάνει σύστημα. Αυτός ο άντρας δε σας σέβεται και δε σας θεωρεί μοναδική για εκείνον, άρα καλύτερα να βάλετε πλώρη για κάποιον που αξίζει πραγματικά!

6. Ο ψωνάρας

Ο κολλημένος με το image του. Είναι αυτός που ανεβάζει ένα εκατομμύριο ιστορίες την ημέρα στο Instagram με την ανυπέρβλητη φάτσα του, πηγαίνει στο γυμναστήριο κάπου στις τρεις ώρες την ημέρα για να γίνει σφίχτης και αν βγείτε για καφέ αρνείται να σκάσει μύτη με κάτι λιγότερο από την τελευταία λέξη της μόδας… Στην αρχή ίσως το βρείτε καλό που φροντίζει τον εαυτό του, αλλά με τον καιρό θα βαρεθείτε να είστε με έναν άντρα που κοιτάει περισσότερο τον καθρέφτη του απ’ ότι εσάς.

plati me plati

7. Ο ζηλιάρης

Δυστυχώς, πολλές γυναίκες δεν καταλαβαίνουν νωρίς ότι έμπλεξαν με αυτόν τον τύπο. Αντίθετα, τους φαίνεται γλυκό και ρομαντικό να θέλει συνεχώς να μαθαίνει τι κάνουν και που είναι. Σύντομα όμως θα θέλετε να πάτε από κάπου και περνάτε από κανονική ανάκριση, δε θα τολμάτε να πείτε μια φιλική καλησπέρα σε άτομο του αντίθετου φύλου για να μη γίνει σαματάς και δεν θα σας αφήνει να κάνετε συγκεκριμένα πράγματα. Η έλλειψη εμπιστοσύνης αυτού του άντρα τόσο προς εσάς όσο και προς τον ίδιο του τον εαυτό θα σας κουράσει απίστευτα!

8. Ο εργασιομανής

Σαφώς θέλουμε έναν άντρα που να έχει όνειρα και να δουλεύει ώστε να τα πραγματοποιήσει, και σαφώς χαιρόμαστε όταν καταξιώνεται στον κλάδο που έχει επιλέξει. Άλλο όμως αυτό και άλλο ουσιαστικά να έχει παντρευτεί τη δουλειά του, σε σημείο που να μη χωράει τίποτα άλλο στη ζωή του. Η οικονομική κρίση μας έχει υποχρεώσει να δουλεύουμε πολλές ώρες, αλλά ένας άντρας που σας αγαπά πραγματικά θα βρει έστω δέκα λεπτά μέσα στην ημέρα για να σας αφιερώσει χρόνο. Αν νιώθετε μόνη και ό,τι λέτε πέφτει σε κουφά αυτιά, αφήστε τον μόνο του με τη δουλειά του.

koitazontas kapoion

9. Ο αναχρονιστικός

Νομίζουμε στην αρχή ότι είναι απλώς “παραδοσιακός” και “της παλιάς σχολής”, και ορισμένες μάλιστα ελκύονται από αυτό το είδος του άντρα που θέλει να σας έχει στα όπα-όπα και να σας προστατεύει. Σε μακροχρόνιες σχέσεις όμως φαίνεται πως δεν θέλει να εργαστείτε “για τα παιδιά”, δεν σας βοηθάει στο σπίτι επειδή αυτά είναι “γυναικείες δουλειές” και πιστεύει η γνώμη του είναι ανώτερη από τη δική σας επειδή “είστε γυναίκα” άρα πρέπει να κάνετε ό,τι σας λέει. Αν μεγαλώσατε με τέτοια πρότυπα και είστε ευχαριστημένη, καλώς, οι περισσότερες από εμάς όμως δεν θέλουμε κάποιον που δε δέχεται ότι είμαστε ανεξάρτητα πλάσματα με τη δική μας προσωπικότητα.

10. Ο αλαζόνας

Αυτή η κατηγορία είναι λίγο διαφορετική από το είδος του “ψωνάρα” όπου ασχολείται κυρίως με ζητήματα εμφάνισης και γενικά οτιδήποτε θεωρείται επιφανειακό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι πιο εσωτερικό και πολύ χειρότερο, όπου αυτός ο άντρας πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος απ’ όλους (άρα και από εσάς) ενώ σας φέρεται υποτιμητικά όταν δεν συμφωνείτε μαζί του και δεν παραδέχεται ποτέ ότι έκανε λάθος. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσετε να ζήσετε ήρεμα με αυτόν τον άντρα, οπότε φύγετε όσο είναι καιρός.

Δες επίσης: Γιατί ένας έξυπνος άντρας μπορεί να είναι καλός σύντροφος!

Πολλές μπορεί να πείτε ότι κάποια από αυτά δε σας ενοχλούν, ότι η λίστα δεν πρέπει να είναι απόλυτη. Ναι, ο καθένας έχει τα γούστα του, όμως αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κατά πλειοψηφία όσα είναι από δύσκολο έως και αδύνατο να δεχτείς, τουλάχιστον σε μια μακροχρόνια σχέση. Αυτό που έχει σημασία είναι εάν αποφασίσετε να αφοσιωθείτε σε έναν άντρα, να έχετε πλήρη γνώση του χαρακτήρα του, για να ξέρετε αν μπορείτε να ζήσετε μαζί του!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts