ainstain

Γιατί ένας έξυπνος άνδρας μπορεί να είναι καλός σύντροφος;

by ediva

Η επιλογή του συντρόφου είναι ένας βασικός άξονας γύρω από τον οποίο δομούμε τη ζωή μας και τα χαρακτηριστικά αυτού θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία μας ως ζευγάρι. Γιατί λοιπόν ένας έξυπνος άνδρας θα μπορούσε να θεωρηθεί καλύτερη επιλογή συντρόφου;

Η επιστήμη της ψυχολογίας έχει ασχοληθεί με το ζήτημα της επιλογής συντρόφου ( συγκεκριμένα οι εξελικτικές και ψυχοδυναμικές θεωρίες) και έχει αποφανθεί ότι πράγματι υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να κάνουν έναν άνδρα πιο επιθυμητό ταίρι.

Οι άνθρωποι έχουμε ως βασικό κίνητρο για την επιλογή κάποιου ανθρώπου την πιθανότητα αυτός να είναι καλός σύντροφος, με βάση τις δικές μας επιθυμίες και ανάγκες. Ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός, αλλά όταν πρόκειται για τις ερωτικές σχέσεις, υπάρχουν κάποια σταθερά μοτίβα που εντοπίζονται σε όλους μας.

Αν και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποια “λίστα” ή κάποιες ποιότητες στο μυαλό μας που θα θέλαμε να βρούμε στο ταίρι μας, μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρούνται πιο σημαντικά παρόλο που εμείς δεν τα τοποθετούμε τόσο ψηλά ιεραρχικά, με βάση τις σχετικές έρευνες.

Συγκεκριμένα, για τους άνδρες φαίνεται το χαρακτηριστικό της εξυπνάδας να είναι το πιο σημαντικό, και θα πούμε περισσότερο γι’αυτό παρακάτω.

Αν και εσύ πρόκειται να κάνεις το μεγάλο βήμα στη ζωή σου ή βρίσκεσαι στο ξεκίνημα μιας σχέσης, τώρα είναι η ευκαιρία σου να μάθεις γιατί και πόσο σημαντικό είναι ένας άνδρας να είναι έξυπνος!

Δες επίσης: 4 Πράγματα που κάνουν την σχέση σου τόξικη!

Τι σημαίνει να είναι κάποιος άνδρας έξυπνος;

antras skeutetai

Η φωτογραφία, προφανώς, περιγράφει ακριβώς αυτό που θέλω να πω.

Εννοείτε πως αν έχουμε αξιώσεις να έχει ο σύντροφος μας IQ σαν τον εν λόγω κύριο, αυτό σημαίνει πως ψάχνουμε ανάμεσα στο 1-3% περίπου του πληθυσμού. Όταν μιλάμε για τον μέσο άνθρωπο λοιπόν, ένας δείκτης νοημοσύνης της τάξεως του 100-120 θα ήταν μια καλή ένδειξη ότι ο σύντροφος μας είναι πιο έξυπνος από το μέσο όρο.

Αν λοιπόν, θέλεις να ξέρεις αν ο σύντροφός σου είναι αρκετά ή και υπερβολικά έξυπνος, αλλά δεν θέλεις να φανείς περίεργη βάζοντας τον να κάνει τα σχετικά τεστ, πώς μπορείς να το καταλάβεις;

Εύκολο! Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να μάθεις τον σύντροφο σου και να σε μάθει. Μέσω της καθημερινής σας αλληλεπίδρασης θα δεις ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλάβεις αν είναι έξυπνος.

 • Θα ανταποκρίνεται στις συναισθηματικές και ψυχολογικές σου ανάγκες καλύτερα και πιο γρήγορα. ( Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι εξίσου σημαντική σε μια σχέση και έχει βρεθεί ότι σχετίζεται άμεσα με το IQ ενός ατόμου).
 • Θα μπορεί να είναι επιτυχημένος επαγγελματικά και να έχει φιλοδοξίες για το μέλλον της καριέρας του.
 • Θα αποφεύγει να ασχολείται με λεπτομέρειες οι οποίες είναι ασήμαντες και θα επικεντρώνεται σε βασικά και ουσιώδη στοιχεία της καθημερινότητας του.
 • Θα γνωρίζει πως να φέρεται και να μιλάει στους άλλους ανθρώπους σωστά και με σεβασμό, ενώ θα προσπαθεί να γίνεται συνεχώς καλύτερος και να μαθαίνει.
 • Θα είναι ευγενικός και θα μπορεί να καλλιεργήσει μια σχέση συμπάθειας και εμπιστοσύνης από τις πρώτες συνδιαλλαγές του με κάποιο άτομο.
 • Θα προσαρμόζεται εύκολα στις καταστάσεις και θα μπορεί να βρίσκει εναλλακτικές λύσεις
  γρήγορα για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γιατί ένας έξυπνος άνδρας είναι καλός σύντροφος;

eutuxismeno zeugari

Πως συνδέονται οι παραπάνω ποιότητες με το γεγονός ότι κάποιος θα είναι καλός σύντροφος; Αν σκεφτούμε πραγματικά τις βασικές μας ανάγκες, χωρίς πολλά πολλά, θα βρούμε ότι είναι κατά κύριο λόγο η ασφάλεια, η φροντίδα και οι καλές σχέσεις με τους γύρω μας.

 1. Ένας έξυπνος άνδρας λοιπόν είναι πιο πιθανό να κρατήσει ασφαλή και εσένα και τα παιδιά σας, γιατί μπορεί να είναι πιο πετυχημένος, με ότι σημασία έχει αυτό σε κάθε εποχή. Θα μπορεί να εξασφαλίζει τα προς το ζην και να παρέχει τη βασική ασφάλεια που όλοι χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Η προσαρμοστικότητα είναι το κλειδί για την επιβίωση άλλωστε, όπως είναι γνωστό.
 2. Αν μπορεί κάποιος να καταλάβει τις ανάγκες σου είναι και πιο πιθανό να σου τις καλύψει επαρκώς. Είτε πρακτικές, είτε συναισθηματικές, οι ανάγκες σου που θα έχουν καλυφθεί από τον σύντροφο σου, θα σε κάνουν να δεθείς περισσότερο μαζί του αλλά και να είσαι πιο λειτουργικό μέλος στη σχέση σας.
 3. Αν ο σύντροφος σου είναι ευγενικός, δείχνει σεβασμό προς τους γύρω του και έχει την ικανότητα να συνδέεται μαζί τους και να δημιουργεί ποιοτικές σχέσεις, τότε είναι πιο πιθανό να έχετε ένα επιπλέον υποστηρικτικό δίκτυο και το σημαντικότερο, να είναι πιο καλός μαζί σου.

Δες επίσης: Πως μπορείς χωρίς να το θέλεις να καταστρέφεις τη σχέση σου!

Δεν έχει σημασία αυτό. Οι υποσυνείδητες σκέψεις μας για κάποιον που μόλις γνωρίζουμε, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το πως θα συμπεριφερθούμε σε αυτό το άτομο, και κατ’ επέκταση τη σχέση μας μαζί του.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, η εξυπνάδα είναι κάτι που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη για την επιλογή του συντρόφου σου!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts