zeygari

7 Βήματα για να κάνεις τον πρώην σου να γυρίσει πίσω!

by ediva

Έχεις χωρίσει πρόσφατα, αλλά το’ χεις μετανιώσει πικρά και θες οπωσδήποτε να κάνεις τον πρώην σου να γυρίσει πίσω; Αυτό μπορεί να γίνει πιο εύκολο για σένα αν ακολουθήσεις κάποια μικρά βήματα.

Πριν πάρεις την απόφαση βέβαια ότι θες να τον κάνεις να γυρίσει πίσω, υπάρχουν κάποιες βασικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις στον εαυτό σου με ειλικρίνεια για να ξέρεις από τι βάση ξεκινάς και αν οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου ή όχι.

Για παράδειγμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το αν χωρίσατε φιλικά ή αν έγινε τιτανομαχία. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ο χρόνος που έχει περάσει από τη μέρα του χωρισμού. Αν εσένα άρχισε να σου λείπει μετά από 5 μήνες δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το εάν έχει προχωρήσει τη ζωή του.

Αφού λοιπόν απαντήσεις σε αυτά τα βασικά ερωτήματα, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα προσέχοντας επίσης την συμπεριφορά σου. Να θυμάσαι να μην γίνεσαι πιεστική και να μην κάνεις πράγματα μόνο και μόνο για να κάνεις αισθητή την παρουσία σου, γιατί το πιο πιθανό είναι να το καταλάβει.

Σίγουρα δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι αν ακολουθήσεις αυτό τον οδηγό θα έχεις σίγουρα αποτελέσματα, γιατί μπορεί να είχατε έναν πολύ άσχημο χωρισμό, το μόνο βέβαιο είναι ότι με αυτά τα βήματα έχεις πολλές παραπάνω πιθανότητες.

 

Πώς θα κάνεις τον πρώην σου να γυρίσει σε σένα

 

1. Τι πήγε στραβά;

kaygas

Όπως είπα και παραπάνω το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι ο λόγος του χωρισμού. Παίζει πάντα πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο που πλέον σε αντιμετωπίζει ο άλλος. Αν χωρίσατε άσχημα λόγω μιας σοβαρής διαφωνίας τότε θα πρέπει από εκεί να ξεκινήσετε για να λυθεί το θέμα και μετά να δείτε αν μπορείτε να ξαναείστε μαζί.

Αν χωρίσατε φιλικά, γιατί απλά είχατε κουραστεί, περνούσατε μια δύσκολη περίοδο ή λόγω απόστασης τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα. Αν τον είχες απατήσει όμως και έχει πληγωθεί τότε καταλαβαίνεις πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προχωρήσεις.

2.Πότε χωρίσατε;

tsakwmos

Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας είναι ο χρόνος και θα πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή. Αν είναι πολύ πρόσφατο τότε το καλύτερο είναι να αφήσεις λίγο τα πράγματα να καταλαγιάσουν για να σκεφτείτε και οι δύο πιο ψύχραιμα. Πάρε τις αποστάσεις σου και όταν είσαι σίγουρη και έτοιμη σχεδίασε το πλάνο επιστροφής.

Αντίθετα αν έχει περάσει πολύς καιρός πάλι δεν είναι καλό το διάστημα. Αν δεν είχατε επικοινωνία για αρκετό διάστημα μπορεί να έχεις λείψει και σε εκείνον, αλλά μπορεί και να έχει προχωρήσει ή να του αρέσει η ζωή που κάνει σαν single.

3. Είσαι σίγουρη;

skepsh

Και τώρα έρχεται η πιο σημαντική ερώτηση: είσαι σίγουρη ότι θέλεις να είστε ξανά μαζί; Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά και ψύχραιμα, να μετρήσεις τα υπέρ και τα κατά και αν όλα κλίνουν στο ναι, τότε προχώρα στο επόμενο βήμα.

4.Επικοινώνησε μαζί του

tilefwnima

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται λεπτότητα και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική. Το καλύτερο θα ήταν να βρεις μια σημαντική αφορμή για να του τηλεφωνήσεις. Αν πάρεις τηλέφωνο και τον ρωτήσεις απλά τι κάνει κατά 90% η συζήτηση θα λήξει λίγα λεπτά μετά, χωρίς να υπάρξει καμία ουσιαστική εξέλιξη.

Το καλύτερο σενάριο είναι να τον ρωτήσεις κάτι σημαντικό για τη ζωή του, για κάποια εξέταση ή για μια δουλειά. Και αν έχεις να μιλήσεις καιρό μαζί του, προσπάθησε να πάρεις χρήσιμες πληροφορίες από τον περίγυρό του, ώστε να ανοίξετε μια κουβέντα και να κυλήσει πιο ομαλά αυτή η συνομιλία.

5.Πρότεινε να βγείτε

epikoinwnia

Εκεί λοιπόν που θα έχετε ξεκινήσει μια ωραία κουβέντα τηλεφωνικώς ή μέσω μηνυμάτων, πρότεινέ του να βγείτε για έναν καφέ. Ναι, είναι δύσκολο να το πεις, αλλά να θυμάσαι πως εσύ είσαι αυτή που προσπαθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση και γι’ αυτό εσύ θα πρέπει να κάνεις αυτό το αποφασιστικό βήμα.

Ούτως η άλλως αν σκεφτείς τι έχεις περάσει μ’ αυτόν τον άνθρωπο και πόσες στιγμές έχετε μοιραστεί δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση. Φυσικά το κατάλληλο μέρος για να βρεθείτε είναι ένας χώρος που θα μπορείτε να συζητήσετε. Μπορείς να προτείνεις και κάποιο από τα στέκια σας, για να γίνει ακόμα πιο συναισθηματικό αυτό το ραντεβού.

6. Μίλα για τις ωραίες σας αναμνήσεις

rantevou

Αν λοιπόν δεχτεί αυτό το ραντεβού και συναντηθείτε, θα πρέπει και εδώ να είσαι πολύ προσεκτική και να χειριστείς το θέμα σωστά. Δείξε ότι ενδιαφέρεσαι να μάθεις ό,τι καινούριο συμβαίνει στη ζωή του και μείνε καλή ακροάτρια, χωρίς να μιλάς για τον εαυτό σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις και κάποια σημάδια όπως κυλάει η κουβέντα για το αν υπάρχει πιθανότητα επανασύνδεσης.

Αν όλα είναι θετικά ξεκίνα να μιλάς για τις όμορφες στιγμές που περνούσατε μαζί, ρώτησε τον αν θυμάται διάφορα περιστατικά της κοινής σας ζωής και αν σε όλα αυτά ανταποκρίνεται θετικά τότε μπορείς να του πεις ότι θέλεις να αποκτήσετε περισσότερες κοινές εμπειρίες.

7. Ζήτα του να ξαναβρεθείτε

synanthsh

Αφού όλα έχουν κυλήσει καλά ως εδώ και έχετε συζητήσει πολλά θέματα, μπορείς να του πεις ότι θα ήθελες να ξαναβγείτε. Αν απαντήσει θετικά τότε μάλλον είσαι πολύ κοντά στον στόχο σου. Αν τον δεις διστακτικό σε καμία περίπτωση μην πιέσεις τις καταστάσεις.

Μπορεί να θέλει τον χρόνο του για να το σκεφτεί. Ακόμα και αν αυτή είναι η τελευταία σας συνάντηση τουλάχιστον θα ξέρεις ότι εσύ προσπάθησες, έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου και θα είσαι ικανοποιημένη με τον εαυτό σου. Και η ζωή συνεχίζεται. Δες κι αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει: 5 Tips για να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts