πως να οργανώσεις εύκολα και γρήγορα την βαλίτσα σου για τις διακοπές

5 Βήματα για να πακετάρεις σε πολύ μικρή βαλίτσα!

by ediva

Οι συνθήκες με την πανδημία και τους εμβολιασμούς ευτυχώς βελτιώνονται και μας επιτρέπεται πλέον να ταξιδέψουμε το καλοκαίρι! Υπάρχουν αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους με τις οποίες μπορείς να ταξιδέψεις στο εξωτερικό με λιγότερο από 30€! Δες τα βήματα για να πακετάρεις σε μικρή βαλίτσα!

Ναι μεν τα αεροπλάνα είναι γρήγορα και ασφαλή, αλλά ειδικά οι οικονομικές αεροπορικές έχουν αυστηρούς περιορισμούς με το τί αποσκευές μπορείς να έχεις μαζί. Συνήθως στην τιμή του φθηνού εισιτηρίου είναι είτε μια μικρή βαλίτσα καμπίνας είτε μόνο μία προσωπική αποσκευή που χωράει κάτω από το μπροστινό κάθισμα, όπως τσάντα χειρός!

Αν θέλεις να εκμεταλλευτείς τα φθηνά εισιτήρια για τις διακοπές σου φέτος, μην ανησυχείς. Υπάρχει τρόπος να χωρέσεις όλα όσα χρειάζεσαι ακόμη και σε τσάντα χειρός ή πλάτης!

Δες επίσης: Πώς να πακετάρεις μικρή βαλίτσα με έξυπνο τρόπο!

Πώς να χωρέσεις τα πράγματά σου σε μικρή βαλίτσα!

 

Βήμα 1: Πληροφορίες για μέσο μεταφοράς

διακοπές με διάφορα μέσα πώς να πακετάρεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ψάξεις είναι το μέσο με το οποίο θα ταξιδέψεις. Ακόμη κι αν ξέρεις εκ των προτέρων ότι προτιμάς να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, είναι απαραίτητο να ελέγξεις την πολιτική αποσκευών της συγκεκριμένης εταιρίας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς κάθε εταιρία έχει τους δικούς της κανονισμούς και επιτρεπτά όρια, ανάλογα με το είδος εισιτηρίου. Ακόμη και μεταξύ των low cost εταιριών, υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Θα πρέπει να ξέρεις λοιπόν ποιος είναι ο στόχος πριν ξεκινήσεις να τον υλοποιείς!

Βήμα 2: Εύρεση πρακτικής αποσκευής

διάφορα είδη βαλίτσας

Το δεύτερο βήμα στη διαδικασία του να πακετάρεις μια πολύ μικρή βαλίτσα είναι να βρεις την πιο λειτουργική αποσκευή. Μπορεί να σου φαντάζει αμελητέο, αλλά πίστεψέ με, θα σε βοηθήσει πολύ στα επόμενα βήματα.

Έχει σημασία, για παράδειγμα, αν το υλικό κατασκευής της βαλίτσας είναι υφασμάτινο ή σκληρό. Αυτό γιατί το υφασμάτινο υλικό έχει περιθώριο να “πατικωθεί” ή να ξεχειλωθεί. Αντιθέτως, αν είναι σκληρό το υλικό, δε θα μπορείς να τη ζορίσεις στην επιστροφή που θα έχεις αγοράσει και κανένα souvenir!

Δες επίσης: 8 Tips για να κάνεις βαλίτσα σε 5 λεπτά και να είσαι στιλάτη!

Βήμα 3: Έρευνα για προορισμό

ταξίδια πώς να φτιάξεις σωστά αποσκευές

Το επόμενο βήμα για να πακετάρεις σωστά μικρή βαλίτσα είναι η αναλυτική έρευνα του ταξιδιού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ψάξεις στο ίντερνετ τί καιρικές συνθήκες θα επικρατούν στο μέρος που θα πας κατά τις ημερομηνίες του ταξιδιού σου.

Θα έχει ζέστη, κρύο, θα χρειαστεί πανωφόρι; Αντίστοιχα, να εξετάσεις τί είδους ταξίδι θες να κάνεις. Πχ αν θες να γυρίσεις όλη την πόλη περπατώντας, θα πρέπει σίγουρα να έχεις άνετα αθλητικά παπούτσια. Αν θέλεις απλώς να αράζεις σε καφέ και μπαρ, προέχει το στυλ!

Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα σου δώσουν τη σωστή κατεύθυνση για το τί πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου.

Βήμα 4: Λίστα

λίστα για το τί να βάλεις στη μικρή βαλίτσα

Ω, ναι! Σε καμία περίπτωση δε γίνεται να χωρέσεις ό,τι χρειάζεσαι σε μικρή βαλίτσα αν δεν κάνεις λίστα από πριν. Όταν λέω λίστα, εννοώ να γράψεις σε ένα χαρτί ακριβώς τα πράγματα που θα χρειαστείς. Ποια ρούχα, ποια παπούτσια, ποιες ηλεκτρονικές συσκευές και ποια καλλυντικά.

Με αυτόν τον τρόπο και δε θα ξεχάσεις τίποτα και θα καταφέρεις να πακετάρεις όλα όσα θα χρειαστείς σε μια μικρή βαλίτσα. Αν αντιθέτως ξεκινήσεις να ρίχνεις απλά πράγματα μέσα, δεν πρόκειται να σου χωρέσουν ούτε τα μισά.

Δες επίσης: Πώς θα ετοιμάσεις εύκολα τις βαλίτσες για τις διακοπές όλης της οικογένειας!

Στη διαδικασία αυτού του βήματος είναι καλό στα ρούχα να κάνεις πρακτικούς συνδυασμούς. Διάλεξε για τη λίστα σου κομμάτια που ταιριάζουν με περισσότερα από 1 πράγματα!

Βήμα 5: Σωστό πακετάρισμα

πακετάρεις σε μικρή βαλίτσα με ρολά

Αφού θα έχεις κάνει όλα τα προηγούμενα βήματα, φτάνουμε και στο διά ταύτα! Ακόμη και αν κατάφερες ως εδώ να ακολουθήσεις τα βήματα, αν δεν πακετάρεις σωστά τα πράγματα, πάλι δε θα σου χωρέσουν!

Μετά από χιλιάδες δοκιμές, θα σου πω εγγυημένα ότι ο πιο πρακτικός τρόπος να πακετάρεις σε μικρή βαλίτσα είναι το “στρατιωτικό” ρολάρισμα των ρούχων!

Στην ουσία κάνεις όλα τα ρούχα μικρά κυλινδρικά ρολάκια. Με τον τρόπο αυτό και εξοικονομείς απίστευτα χώρο στη μικρή βαλίτσα αλλά και δεν τσαλακώνονται τα ρούχα κατά τη μεταφορά!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts