kanelonia

Πως να φτιάξεις κανελόνια αλα κρεμ στον φούρνο!

by ediva-author

Άν είσαι και εσύ μακαρονάς, όπως εγώ, τότε σου έχω τη πιο νόστιμη συνταγήΚανελόνια αλα κρεμ στον φούρνο, για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

Είναι μία δική μου παραλλαγή, μιας και βαρέθηκα τα κλασικά κανελόνια με κιμά. Μου αρέσει και η κρέμα γάλακτος, οπότε λέω θα τα συνδυάσω όλα μαζί για να δημιουργήσω πάλι!

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές εδώ!

 

Κανελόνια αλα κρεμ με διπλό τυρί

 

kanelonia-alakrem

 

Τι θα χρειαστείς για τα κανελόνια αλα κρεμ στον φούρνο:

kanelonia-alakrem-ediva

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 5-20 φέτες μπεικον
  • 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβας
  • λίγο κρασί
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2-3 φέτες ζαμπον
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 300 γραμμάρια κίτρινο τυρί Gouda
  • 300 γραμμάρια τυρί Emedal ή οτι άλλο κίτρινο τυρί θέλετε
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση

kanelonia-alakrem-edivagr

 

Ψιλόκοψε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σωτάρισε τα για 10 λεπτά μαζί με το βούτυρο.Έπειτα,βάλε και τα μανιτάρια και σωτάρισε τα και αυτα για 2 λεπτά. Τα μανιτάρια θα βγάλουν αμέσως υγρά,οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσεις κάποιο υγρό.

Πρόσθεσε το μπέικον και σωτάρισε το και αυτό μαζί με τις πιπεριές και το κρεμμύδι.Βάλε και το ζαμπον και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Σβήσε με λίγο κρασί της επιλογής σου και πρόσθεσε και το τυρί κρέμα. Ανακάτεψε για 2 λεπτά και απόσυρε απο τη φωτιά.

Σε ενα ταψάκι βάλε λίγο λάδι και πάρε ένα ενα τα κανελόνια και γέμισε τα με τη γέμιση με το μπέικον και τα μανιτάρια. Γέμισε τα προσεκτικά για να μην σπάσουν και βάλε όση ποσότητα χρειάζεται για να μην χυθεί η γέμιση απ’έξω από τα κανελόνια.

Βάλε τα δίπλα δίπλα σφιχτά το ενα με το άλλο στο ταψάκι και ρίξε απο πάνω τη κρέμα γάλακτος και δύο ποτήρια του κρασιού νερό.

Πρέπει τα υγρά να φτάνουν τουλάχιστον μέχρι τη μέση του ταψιού για να βράσουν τα κανελόνια. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή με μια ώρα περίπου.

10 λεπτά πριν γίνει,βγάλε το απο τον φούρνο και πρόσθεσε το τυρί από πάνω.Ψήσε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Related Posts