opera-tourta

Συνταγή για την γαλλική σοκολατένια τούρτα Όπερα!

by ediva-author

Μια πασίγνωστη συνταγή για την γαλλική σοκολατένια τουρτα Όπερα που θα σε δυσκολέψει αρκετά την πρώτη φορά αλλα πίστεψε με αξίζει τον κόπο.

 

Δες πως θα φτιάξεις την τούρτα Όπερα!

 

Βρες περισσότερες σοκολατοσυνταγές εδώ!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για 6 άτομα

Για το παντεσπάνι:

  • 8 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. αλεύρι
  • Βούτυρο
  • 25 γρ. σκόνη κακάο

Για την κρέμα:

  • 4 κρόκους αυγών
  • 375 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • Άρωμα καφέ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ. νερό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • Ρούμι

opera-tourta-kommati

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Η πρώτη σειρά παντεσπάνι. Δουλεύεις σε μπεν μαρί τα 4 αυγά και τα 125 γρ. ζάχαρη.Τα βγάζεις από το μπέν μαρί και τα χτυπάς καλά μέχρι να κρυώσουν.Προσθέτεις σιγά σιγά 125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο.

Βήμα 2

Απλώνεις σε ένα στρογγυλό ταψάκι το παντεσπάνι έτσι ώστε να έχει 1 πόντο πάχος, αφού προηγουμένως έχετε καλύψει την επιφάνεια του ταψιού με λαδόκολλα.Το ψήνεις για 5’ στο φούρνο στους 240°.

Βήμα 3

Προετοιμάζεις τη δεύτερη στρώση παντεσπάνι με 4 αυγά, 125 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. αλεύρι με κακάο και το ψήνεις.

Βήμα 4

Η κρέμα. Περιχύνεις 250 γρ. ζάχαρη με 75 γρ. νερό και τα βράζεις λίγο. Χτυπάς τους κρόκους των αυγών, προσθέτεις το σιρόπι, το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και αρωματίζεις με άρωμα καφέ (μια κουταλιά φτάνει).

Βήμα 5

Για να φτιάξεις την  κρέμα, βράζεις την κρέμα γάλακτος και αφού την βγάλεις από την φωτιά προσθέτεις τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύεις.

Βήμα 6

Προετοιμάζεις το σιρόπι με νερό και ζάχαρη, αρωματίζεις με λίγο ρούμι και 2-3 σταγόνες άρωμα καφέ.

Βήμα 7

Κόβεις το παντεσπάνι σε δύο δίσκους διαμέτρου 20 εκ..Περιβρέχεις το ένα παντεσπάνι με το σιρόπι και το τοποθετείς στη βάση του γλυκού.Το αλείφεις κρέμα βάζεις από πάνω το άσπρο παντεσπάνι και ξανά μια στρώση κρέμα.

Το βάζεις στο ψυγείο να δέσει.

Σερβίρεις το γλυκό γαρνίροντας το με κομματάκια σοκολάτας.

Related Posts