10 προβλήματα που έχει μια γυναικά η οποία ζει μόνη…

by ediva-author

Έχετε μείνει ποτέ μόνη σας για μεγάλο διάστημα;

Ίσως όταν ήσασταν φοιτήτρια και θα είχατε τη δυνατότητα να καταλάβετε τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη διάρκεια της εργένικης ζωής. Όμως τότε ήσασταν σε ηλικία όπου θέλατε να απολαύσετε την ελευθερία σας. Για να δούμε λοιπόν τι συμβαίνει όταν αυτό γίνεται τρόπος ζωής.

1. Φαντάσου πως είναι να περπατάς μόνη σου αργά τη νύχτα σε μη ασφαλείς περιοχές ή να ξοδεύεις τα χρήματα σου συνεχώς σε ταξί.

2. Όταν μένεις μόνη σου το Σαββατοκύριακο επειδή κανείς δεν σε προσκαλεί να πας σε ένα πάρτι ή μια βόλτα. Κάποιες φορές αυτό είναι καλό. Όμως για σκέψου πόσο τραγικό είναι όταν δεν έχεις ακούσει ανθρώπινη φωνή για 48 ώρες!

3. Κανείς δεν σε αναγκάζει να πλύνεις τα πιάτα και να καθαρίζεις το σπίτι σου τακτικά. Αυτό οδηγεί στην αμέλεια και την ακαταστασία και πολλές φορές προκαλεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα η οποία επηρεάζει αρνητικά τον ψυχολογικό σου κόσμο.

4. Είσαι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα έξοδα και την πληρωμή των λογαριασμών χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να τα μοιραστείς με κάποιον.

5. Το να μαγειρεύεις μόνο για τον εαυτό σου καταλήγει βαρετό. Ειδικά κάθε βράδυ καταλαβαίνεις πόσο μονότονη είναι η ζωή σου. Και λέω βράδυ γιατί είναι η στιγμή εκείνη όπου κάθε άνθρωπος κάνει τον απολογισμό της ημέρας του.

6. Έπειτα από έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους αυξάνουν την πιθανότητα κατάθλιψης έως και 80 %…

7. Δεν έχετε κάποιον άνθρωπο να σας πει τη γνώμη του για το ντύσιμο και τη γενικότερη εμφάνιση σας πριν βγείτε έξω. Όλοι μας έχουμε αυτήν την ανάγκη. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε πάρει τηλέφωνο την κολλητή σας για να σας πει την άποψη της κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας σας ;; …..

8. Εάν τύχει και κλειδωθείτε έξω από το σπίτι σας θα πρέπει να ενοχλήσετε τον σπιτονοικοκύρη σας και στη χειρότερη να καλέσετε κλειδαρά ο οποίος θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση και θα πληρωθεί με το παραπάνω!!!!!

9. Πολλές φορές μένοντας μόνος σου σκέφτεσαι έντονα το θέμα του θανάτου χωρίς να έχεις κάποιον να συμπάσχει μαζί σου και να σε κάνει να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια.

10. Σας έχει συμβεί να ακούσετε έναν περίεργο ήχο νωρίς τα ξημερώματα και να ξυπνήσετε τον σύντροφό σας για να δείτε τι συμβαίνει; Σκεφτείτε να συμβεί το ίδιο σε μια γυναίκα μόνη, πόσες αρνητικές σκέψεις περνάνε από το μυαλό της και πόσο ανυπεράσπιστη νιώθει εκείνη τη στιγμή!!!

Θα μπορούσα να σας παρέχω μια ατελείωτη λίστα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που ζουν μόνες τους αλλά δεν μου αρέσει να γίνομαι κουραστική. Η δική μου συμβουλή είναι να αποφεύγετε γενικότερα τη μοναχική ζωή, η ζωή μας είναι τόσο μικρή αλλά γίνεται ανιαρή και ατελείωτη όταν δεν έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο δίπλα σου για να μοιραστείς και να απολαύσεις τις χαρές της!!!!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts