agxomeni-gynaika

11 Πράγματα που κάνεις επειδή έχεις άγχος!

by ediva-girl

Στις μέρες μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε από μικρή ηλικία πολλά πράγματα, κυρίως υποχρεώσεις, και έναν φόβο της αποτυχίας που μας κάνει πολλές φορές σχεδόν παρανοϊκές. Το άγχος είναι ένας παράγοντας ταλαιπωρίας που λίγο πολύ όλοι έχουμε προσπαθώντας να τα προλάβουμε όλα.

Κάποιοι το έχουμε περισσότερο από άλλους, και γι αυτό οι άνθρωποι που δεν το αισθάνονται δεν μας καταλαβαίνουν πολλές φορές. Συγκεντρώσαμε 11 πράγματα που όλοι οι αγχώδεις άνθρωποι κάνουμε και φαίνονται στους άλλους τουλάχιστον παράλογα.

 

Απορρίπτεις προσκλήσεις ακόμα και όταν θες να πας

agxos-proskliseis

Μερικές φορές το άγχος μπορεί να είναι τόσο έντονο, που δεν μπορείς να μαζέψεις αρκετή ενέργεια για να βγεις έξω από το σπίτι. Ακόμα κι αν θες να πας πολύ κάπου, όταν έρχεται η μεγάλη ώρα, το άγχος σου φτάνει στο αποκορύφωμα του και έτσι λες όχι. Δεν θες να γίνεις βάρος σε κανένα, οπότε η καλύτερη επιλογή όπως το βλέπεις εκείνη τη στιγμή είναι να μην βγεις καθόλου.

Τρελαίνεσαι για πράγματα που οι άλλοι δεν τα σκέφτονται καν

agxos-apantiseis

Στο μυαλό σου γυρνάνε διάφορες σκέψεις. Το πιθανότερο μερικές από αυτές δεν περνάνε καν από το μυαλό κάποιου που δεν έχει άγχος. Για παράδειγμα το αγόρι σου που δεν σου απάντησε σε ένα μήνυμα και αγχώνεσαι ότι εσύ φταις ή το αφεντικό σου σε κοίταξε απλώς περνώντας από δίπλα σου και αγχώνεσαι για τη δουλειά σου. Όποια σκέψη και να έχεις, είναι δύσκολο για τους άλλους να καταλάβουν γιατί σκέφτεσαι τόσο πράγματα που δεν θα είχαν καμία σημασία για αυτούς.

Ξυπνάς πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι

agxos-ksipnitiri

Ακόμα κι αν είσαι κουρασμένη, ή δεν έχεις κοιμηθεί αρκετά, όταν είσαι αγχώδης ξυπνάς πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Καταρχάς, είναι δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα, επειδή το μυαλό σου έχει πολλά να απορροφήσει για τη μέρα που πέρασε, και εσύ βάζεις έξτρα σκέψεις σε αυτό.

Όμως ακόμα και η τάση να ξυπνάς πριν το ξυπνητήρι, δείχνει πώς θες απεγνωσμένα να ξεκινήσεις τη μέρα σου, να κάνεις πράγματα και γενικώς να προλάβεις. Ο ύπνος είναι για σένα μία πρόκληση ,γιατί δεν μπορεί να σβήσει το άγχος σου. Αντιθέτως το άγχος σου εμποδίζει την ξεκούραση σου. Οι μη αγχώδεις άνθρωποι κοιμούνται σαν πουλάκια.

Συνέχεια σκέφτεσαι πως θα συμβεί το χειρότερο

agxos-to-xeirotero

Τα πάντα θα πάνε στραβά, έτσι; Όχι δεν θα πάνε, αλλά ξέρω τι σκέφτεσαι. Όλες όταν έχουμε άγχος έχουμε τον φόβο της αποτυχίας. Θα αποτύχει το πρώτο ραντεβού με κάποιον. Η καινούρια δουλειά είναι όπως η παλιά κτλ. Η λίστα συνεχίζεται γιατί ουσιαστικά δεν έχει τελειωμό. Η απαισιοδοξία αυτή σε κάποιους φαίνεται χαζή, όμως για εσένα είναι ένας διαρκής φόβος για τα πάντα.

Επαναλαμβάνεις συνεχώς στο μυαλό σου συζητήσεις

agxos-syzitiseis

Προσπαθείς να αποφύγεις τους καυγάδες με κάθε κόστος, γιατί σε επιβαρύνουν ψυχολογικά. Ακόμα όμως και μία συζήτηση που για κάποιον άλλο είναι υπέροχη, εσύ την παίζεις σε επανάληψη στο μυαλό σου γιατί ψάχνεις να βρεις κάτι που είπες λάθος. Το άγχος το κάνει αυτό ενώ όλα είναι φυσιολογικά.

Ανησυχείς περισσότερο για τον εαυτό σου όταν ανησυχούν οι άλλοι

agxos-anhsyxia

Όταν παθαίνεις κρίση άγχους και οι άνθρωποι γύρω σου ανησυχήσουν, γεμίζεις αυτομάτως αρνητικές σκέψεις φοβούμενη ότι κάτι έχεις ή κάτι θα πάθεις. Φυσικά οι άνθρωποι αυτοί έχουν καλές προθέσεις αλλά εσύ συνεχίζεις να σκέφτεσαι ότι εάν οι άλλοι πιστεύουν ότι έχεις κάτι, τότε θα έπρεπε να ανησυχείς χειρότερα η ίδια.

Πιστεύεις ότι φταις αν κάποιος δεν σου απαντήσει αμέσως

agxos-skepseis

Είτε πρόκειται για το αγόρι σου, είτε για κάποια φίλη σου, πάντα αγχώνεσαι όταν οι άλλοι δεν σου απαντούν. Όσοι δεν έχουν άγχος συνήθως ούτε καν σκέφτονται ότι δεν τους απάντησαν. Εσύ άμεσα όμως ξεκινάς να κατηγορείς τον εαυτό σου, ενώ αυτοί που δεν σου απαντούν δεν τα πάνε καλά με την επικοινωνία.

Όταν συζητάς για το μέλλον νιώθεις πώς θα καταρρεύσεις

agxos-mellon

Κάτι που τροφοδοτεί το άγχος είναι η σκέψη του μέλλοντος. Συχαίνεσαι να σε ρωτάνε ποια είναι τα σχέδια σου για τα επόμενα πέντε χρόνια, ειδικά όταν τίποτα δεν είναι σίγουρο για το σήμερα. Επίσης όταν σε αυτές τις συζητήσεις οι άλλοι έχουν έτοιμες απαντήσεις, πιστεύεις πώς δεν είσαι αρκετά καλή.

Συνεχώς συγκρίνεσαι με τους συνομήλικους σου

agxos-sygkrisi

Κάποιοι συνομήλικοι σου ήδη βρήκαν τη δουλειά των ονείρων τους ή έκαναν κάποια πράγματα που θα ήθελες να έχεις κάνει κι εσύ αλλά δεν μπόρεσες ακόμα. Δεν θες να συγκρίνεις τον εαυτό σου απλά μερικές φορές το άγχος σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν αξίζεις όσο αυτοί και πώς γι αυτό είσαι μακριά από τους στόχους σου.

Αυτοτιμωρείσαι για κάθε λάθος που έχεις κάνει

agxos-aytotimoreisai

Ειδικά τα λάθη στη δουλειά μπορούν να καταστρέψουν τη μέρα σου ή ακόμα και τη βδομάδα σου. Ενώ συνεχώς προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο που μπορείς, στο πρώτο μικρό ή μεγάλο λάθος μπορεί να καταρρεύσεις. Το άγχος σου είναι ο χειρότερος εχθρός σου.

Κάποιες μέρες δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι

Μερικές φορές όλος ο κόσμος φαίνεται πολύ δύσκολος για να τον αντιμετωπίσεις. Το βάρος που σηκώνει το σώμα σου από την κούραση και το μυαλό σου από τις σκέψεις είναι μεγάλο και χρειάζεσαι μερικές μέρες να συνέλθεις με λίγη ξεκούραση μακριά από όλα. Το άγχος μπορεί να έχει πολύ άσχημη επίδραση στο μυαλό και το σώμα και αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοούμε. Μπορεί στα αλήθεια να βλάψει έναν άνθρωπο, γι αυτό πάντα πρέπει να υπάρχει βοήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts