5 κόλπα με τη μάσκαρα για πιο εντυπωσιακές βλεφαρίδες!

by ediva-author

Οι περισσότερες από εμάς δεν βγαίνουν από το σπίτι χωρίς μάσκαρα και είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί!

Η μάσκαρα είναι ένα από τα προϊόντα ομορφιάς που μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα σε κάνει να φαίνεσαι πιο ξύπνια, πιο ζωντανή και πιο εντυπωσιακή. Χρησιμοποιείς όμως σωστά τη μάσκαρα σου για να κερδίσεις το πιο εντυπωσιακό look;

To ediva.gr σου παρουσιάζει 5 κόλπα με τη μάσκαρα, που θα κάνουν τις βλεφαρίδες σου ακόμα πιο εντυπωσιακές ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου.

 

Για όλα τα σχήματα ματιών

ola-ta-sximata-mation-eye-make-up

Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις πως για όλα τα σχήματα ματιών θα πρέπει να ξεκινήσεις με ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες, γιατί βοηθάει στο να «ανοίξει το μάτι» και κάνει τις βλεφαρίδες σου να δείχνουν πιο μεγάλες και έντονες. Σαν γενικός κανόνας το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες πάει παρέα με τη μάσκαρα.

Μάτια με απόσταση μεταξύ τους

matia-apostasi-meta3i-tous

Όταν τα μάτια σου έχουν αυτό το σχήμα βάψε όλες τις βλεφαρίδες σου με μια μάσκαρα που έχει λεπτό βουρτσάκι. Μετά, χρησιμοποίησε μια μάσκαρα με μεγάλο βουρτσάκι για να βάψεις τις βλεφαρίδες που βρίσκονται από τη μέση και προς το κέντρο του προσώπου σου.

Αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι τα μάτια σου είναι πιο κοντά.  Αν βλεφαρίδες αρχίζουν να ενώνονται μεταξύ τους μετά από μερικά περάσματα με το βουρτσάκι, χρησιμοποίησε μια χτένα για βλεφαρίδες. Αυτό θα τις χωρίσει και θα τις κάνει να φαίνονται καλύτερα.

Μάτια κοντά μεταξύ τους

matia-konta

Αν το σχήμα του προσώπου σου είναι τέτοιο που τα μάτια σου έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους να δίνεις έμφαση στις εξωτερικές γωνίες των ματιών για να τα κάνεις να φαίνονται μεγαλύτερα.

Αφού χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, πέρασε με μάσκαρα όλες τις βλεφαρίδες σου. Μετά κάνε ένα ακόμα στρώμα από την μέση μέχρι την εξωτερική μεριά. Επίσης πέρασε με το βουρτσάκι τις ρίζες των βλεφαρίδων σου από το μέσο και προς τα έξω.

Αν έχεις μάτια τύπου monolid (το βλέφαρο δεν «τσακίζει» όταν τα μάτια είναι ανοιχτά)

μάτια τύπου monolid

Το βασικότερο με εσάς που έχετε αυτού του είδους βλέφαρα είναι να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται μακριές, αλλά χωρίς να τις κάνετε να φαίνονται πολύ πυκνές.

Θέλεις να κάνεις το βλέφαρο να φαίνεται ανάμεσα από τις βλεφαρίδες για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο ανοιχτά. Και για τα δύο στρώματα μάσκαρας χρησιμοποίησε μάσκαρα που κάνει τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται πιο μακριά σε όλες τις βλεφαρίδες σου.

Μικρά μάτια

mikra-matia-1

Για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο στρογγυλά για το πρώτο στρώμα μάσκαρας χρησιμοποίησε το βουρτσάκι ομοιόμορφα σε όλες τις βλεφαρίδες σου. Αλλά για το δεύτερο στρώμα επικεντρώσου στο κέντρο για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα. Χρησιμοποίησε πιο λεπτό βουρτσάκι για περισσότερη ακρίβεια και για να αποφύγεις το να ενώνονται οι βλεφαρίδες σου.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts