χρώμα μαλλιών ediva.gr

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ανοίξεις το χρώμα μαλλιών σου!

by ediva-author

Μετά από αρκετούς μήνες με άστατο καιρό, που απαιτούσαν πιο σκούρο μακιγιάζ, μα και χρώματα, τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξεις το χρώμα μαλλιών σου.

 

 

 

 

Το ediva.gr σου δίνει 5 tips για να αποφασίσεις τι θα κάνεις με το χρώμα μαλλιών σου!

 

1. Αποφάσισε πόσο θέλεις να ασχολείσαι με τα μαλλιά σου

antaygeus mallia

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αποφασίσεις είναι αν θα κάνεις ανταύγειες ή αν θα βάψεις όλα τα μαλλιά σου. Το να βάψεις τα μαλλιά σου σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερη προσπάθεια για να τα διατηρήσεις, και είναι μεγαλύτερο το κόστος γιατί συνήθως θέλουν βάψιμο κάθε 4 με 6 βδομάδες.

Αν όμως κάνεις ανταύγειες, δεν απαιτείται τόση προσπάθεια από εσένα, μιας και μπορείς να κανονίζεις ραντεβού για τα μαλλιά σου μια φορά κάθε 12 βδομάδες

2. Χρησιμοποίησε χρώματα που ταιριάζουν στον τόνο του δέρματος σου

xroma mallion-derma

Μπορεί να θέλεις να κάνεις ένα ξανθό πλατινέ σαν της Gwen Stefani, αλλά αν το δέρμα σου είναι πιο χρυσαφί αντί για λευκό δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Αν το δέρμα σου έχει κίτρινους ή ροζ τόνους δεν θέλεις πολύ χρυσό ξανθό επειδή θα τονίζει τους τόνους του δέρματός σου. Αν έχεις σκούρο δέρμα είναι καλό κοντά στις ρίζες να έχεις πιο σκούρο χρώμα από το χρώμα που θα βάψεις τα μαλλιά σου ή τις ανταύγειες που θα κάνεις.

Έτσι έχεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αν δεν είσαι σίγουρη για τους τόνους του δέρματός σου ψάξε για φωτογραφίες με celebrities που έχουν παρόμοιο χρώμα δέρματος με εσένα. Μην φοβάσαι να πάρεις φωτογραφίες από αυτό που σου αρέσει στο μέρος που σου φτιάχνουν τα μαλλιά. Το κάνει ευκολότερο και για το άτομο που σε περιποιείται αλλά και για σένα!

3. Πλαισίωσε το πρόσωπό σου

antauges mallia

Χρησιμοποιώντας ανταύγειες για να αλλάξεις το χρώμα μαλλιών σου. Έτσι πλαισιώσεις το πρόσωπό σου και  θα το κάνει να φαίνεται πιο φυσικό. Επειδή τα μαλλιά που βρίσκονται γύρο από το πρόσωπό σου είναι πιο λεπτά και έχουν πιο ανοιχτό χρώμα, σιγουρέψου ότι οι ανταύγειες σου είναι πιο ανοιχτόχρωμες κοντά στο πρόσωπό σου και στις άκρες των μαλλιών.

4. Μην πας στα ‘80s

xroma mallion 80s

Μπορεί να μην θυμάσαι/ξέρεις αλλά στη δεκαετία του 80 συνήθιζαν να κάνουν ανταύγειες που ήταν στο χρώμα του μπρούτζου. Να είσαι σίγουρη για τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείς, γιατί υπάρχουν μερικά που μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου από καστανά πορτοκαλί και από ξανθά κίτρινα.

Αν θέλεις να μειώσεις τα έξοδα μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις χυμό λεμονιού ή χαμομήλι για να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου. Αν έχεις καστανά μαλλιά που θέλεις μερικούς φυσικούς κόκκινους τόνους, μπορείς να βράσεις κανέλα και να την απλώσεις στα μαλλιά σου.

5. Η κατάσταση των μαλλιών σου

taleporimena mallia

Αν και ο χειμώνας μπορεί να ταλαιπωρεί το δέρμα σου, το καλοκαίρι, με όλο τον ήλιο, το χλώριο και το θαλασσινό νερό, μπορεί να κάνει ζημιά στα μαλλιά σου. Για να αποφύγεις την ζημιά, πριν πας για κολύμπι βρέξε τα μαλλιά σου με φυσικό νερό. Αφού σκεφτείς όλα τα παραπάνω, η πιο σημαντική ερώτηση είναι αν πραγματικά θέλεις να αλλάξεις το χρώμα μαλλιών σου!

Related Posts