6 Λόγοι που είσαι μόνη…

by ediva-author

Συνεχώς βλέπω έξω γυναίκες μόνες τους να γκρινιάζουν, ακούω φίλες να παραπονιούνται, πιάνω τον εαυτό μου να παραπονιέται γιατί είμαι μόνη, γιατί οι σχέσεις μου δεν λειτουργούν, γιατί δεν βρίσκεται ο κατάλληλος και πολλά άλλα τέτοια… Ξέρεις, όμως, τι δεν κάνουμε σχεδόν ποτέ οι γυναίκες όταν ασχολούμαστε με το θέμα « σχέσεις»;..

… ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. Όπως και να το κάνουμε υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία σε ένα βαθμό ευθύνεσαι και εσύ:

Κατά βάθος φοβάσαι.

Μήπως υπάρχει ένα κομμάτι σου που, ενώ περνάς πολύ καλά μαζί του, φοβάται να μπει σε μια αληθινή σχέση; Που φοβάται να δεσμευτεί; Δεν είσαι η μόνη. Στην πραγματικότητά όλοι το έχουμε το « θεματάκι» μας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να σε κάνουν να φοβάσαι: ότι θα απογοητευτείς πάλι, ότι θα χάσεις την ανεξαρτησία σου, ότι θα αισθανθείς πίεση και ασφυξία, ότι θα χάσεις το δικό σου χρόνο και χώρο, ότι θα κάνεις ακόμα μία λάθος επιλογή, ότι θα πληγωθείς. Και μόνο η ιδέα να ανοιχτείς και να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο σε κάνει να γεμίζεις από ανασφάλεια. Οι φόβοι αυτοί υπονομεύουν όλες σου τις σχέσεις. Αυτό που οι ειδικοί σε συμβουλεύουν να κάνεις είναι να αποδεχτείς ότι φοβάσαι και να τους αντιμετωπίσεις. Κάνε μια αναδρομή και στις δικές σου σχέσεις και στη σχέση των γονιών σου και προσπάθησε να εντοπίσεις με τι συνδέονται οι φόβοι που έχεις. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να προχωρήσεις ψάχνοντας το τι πραγματικά θέλεις σε έναν σύντροφο.

Είναι σημαντικότερο για σένα να ζεις όπως θέλεις παρά να δεσμευτείς με κάποιον.

Μια σταθερή, μακροχρόνια, στενή σχέση σίγουρα θα απαιτήσει από εσένα όχι μόνο να αλλάξεις τις συνήθεις σου αλλά να κάνεις και «χώρο» για τον άλλο. Ειδικά αν είσαι από τις γυναίκες που έχουν διαμορφώσει έτσι τη ζωή τους ώστε να περνάνε ωραία χωρίς να είναι βασικό σημείο αναφοράς τους ένας άντρας, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα γιατί τότε έχεις ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια προκειμένου να προσαρμοστείς. Ίσως έχεις συνηθίσει να πηγαίνεις όπου θέλεις, όποτε θέλεις, να κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, χωρίς να χρειάζεται να υπολογίζεις κανένα στα σχέδια σου και αυτό να μην είσαι πρόθυμη να το αλλάξεις για κανένα λόγο .

Πιστεύεις ότι δεν είσαι ο «τύπος της σχέσης».

Επειδή τις προηγούμενες φορές δεν λειτούργησαν οι σχέσεις σου έχεις καταλήξει να πιστεύεις ότι δεν «κάνεις» για σχέση. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Έχεις αυτή τη λανθασμένη εντύπωση επειδή έχεις την τάση να θεωρείς υποσυνείδητα ότι οι χωρισμοί σου, ανεξάρτητα από την αιτία τους, είναι δικός σου λάθος ! Ότι φταις εσύ ! Ότι κάτι δεν κάνεις καλά. Αυτές οι σκέψεις σε κάνουν να αισθάνεσαι «λίγη» και ανεπαρκής και σε αποτρέπουν από το να συνδεθείς με κάποιον. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δεν υστερείς σε τίποτα από όλους τους υπόλοιπους και ότι όπως εσύ κουβαλάς διάφορα «κουσούρια», έτσι κουβαλάνε και οι άλλοι. Το θέμα είναι να μαθαίνεις από τα λάθη του παρελθόντος και να πηγαίνεις παρακάτω πιο έτοιμη να χειριστείς τα πράγματα.

Πιστεύεις ότι θα βρεις τον κ. Τέλειο.

Το να πιστεύεις ότι θα βρεις τον τέλειο άντρα είναι απλώς λάθος, το να πιστεύεις ότι αφού βρεις τον τέλειο άντρα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα μετά, είναι απλώς πολύ χοντρό λάθος. Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να ερμηνεύουμε τις διάφορες δυσκολίες που προκύπτουν σε μια σχέση ως σημάδια ότι αυτός δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για μας. Αλλά αυτό πρέπει να σε ενημερώσω, αγαπημένη μου, ότι ακόμα και οι καλύτερες σχέσεις , ειδικά στα πρώτα στάδια, έχουν πολλά προβλήματα και απαιτούν και από τις δύο πλευρές κάποιους συμβιβασμούς που σχεδόν ποτέ δεν είναι εύκολοι .

Θέλεις τόσο πολύ να βρεις κάποιον που δεν βλέπεις τα σημάδια.

Από την μεγάλη σου επιθυμία να είσαι με κάποιον ή από το μεγάλο σου φόβο να είσαι μόνη σου , είναι πολύ πιθανό να είσαι σε άρνηση και να μην βλέπεις εξόφθαλμα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι στη σωστή κατεύθυνση. Είτε εσύ δε βοηθάς τη σχέση με τη συμπεριφορά σου είτε διαλέγεις άντρες που φαίνεται να μην σου δίνουν πολύ προσοχή, να μην μπορούν να δεσμευτούν, να μην συμμερίζονται τα δικά σου όνειρα και τους δικούς σου στόχους. Το χειρότερο είναι ότι μπορεί και μην το υποψιάζεσαι καν εσύ η ίδια και να μην ακούς τους φίλους σου που σου κρούουν μάταια τον κώδωνα του κινδύνου. Για έχε το νου σου σε παρακαλώ πολύ !

Κάνεις αμέσως σeξ για να δεις αν είστε συμβατοί και ταιριάζετε σε αυτόν τον τομέα.

Οι περισσότερες γυναίκες πια έχουμε αυτή τη συνήθεια, δηλαδή το να θέλουμε να ελέγξουμε από την αρχή μιας γνωριμίας κιόλας αν το σeξ είναι καλό. Δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι παράλογη μια τέτοια ανησυχία. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι αν το σeξ είναι καλό, υπάρχει ο κίνδυνος να εμπλακείς συναισθηματικά πολύ γρήγορα και πολύ έντονα στη σχέση αυτή κάνοντας σε εκείνον συνεχείς προβολές των όσων νομίζεις ότι χαρακτηρίζουν τον ιδανικό σύντροφο. Αλλά έτσι δεν μπορείς ποτέ να καταλάβεις ποιος είναι πραγματικά ο άλλος.

Δες, λοιπόν, πρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αλλάξει η κατάσταση και μετά δες τι μπορούν να κάνουν και οι άλλοι ! Μόνο καλύτερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα στο μέλλον!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts