gimnastiki

7 Λάθη που κάνεις μετά τη γυμναστική!

by ediva

Ξεκίνησες το γυμναστήριο για να βελτιώσεις το σώμα σου, από τις κραιπάλες του καλοκαιριού; Δες 7 λάθη σχετικά με τη γυμναστική που πιθανόν να κάνεις και εσύ!

Όσο χρόνο και προσπάθεια και αν έχεις καταβάλει στο γυμναστήριο, δεν πρόκειται να δεις το αποτελέσματα που θέλεις, αν δεν κάνεις τις σωστές επιλογές μετά την προπόνηση σου.

Οι περισσότερες από εμάς νομίζουμε ότι απλά και μόνο με το να τρέχουμε και να ιδρώνουμε θα πετύχουμε και τον στόχο μας, δεν είναι όμως έτσι. Πρέπει να διορθώσεις και τα πιθανά λάθη που κάνεις μετά την άσκηση του σώματος σου.

Για περισσότερες συμβουλές γυμναστικής και διατροφής δες εδώ!

 

Ποια τα 7 κυριότερα λάθη που κάνεις μετά τη γυμναστική

Κάθε trainer που θα ρωτήσεις θα σου πει ότι η πραγματική πρόοδος θα συμβεί αφού φύγεις από το γυμναστήριο και αυτό επειδή οι μύες σου θα ανακάμψουν και θα ξανά δημιουργηθούν. Αλλά μήπως εσύ η ίδια καταστρέφεις τις προσπάθειές σου;

Προσπερνάς την χαλάρωση

diadromos

Παίρνοντας χρόνο για να αφήσεις τον καρδιακό σου ρυθμό και την αρτηριακή πίεση να επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα, μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού. Οι trainers προτείνουν να τελειώνουμε την προπόνηση μας με κάποιο ελαφρύ αερόμπικ, όπως το περπάτημα στο διάδρομο, για να επιστρέψει το σώμα μας σε επίπεδο ηρεμίας.

Ξεχνάς το stretching

stretching

Κάνε κάποιες εκτάσεις μετά την προπόνηση ούτως ώστε να σε βοηθήσει στη μείωση του πόνου της επόμενης ημέρας. Και ο λιγότερος πόνος δεν είναι μόνο για την ευχάριστη σου, αλλά είναι πολύ πιθανό να σε κάνει να πας με ευχαρίστηση και πάλι στο γυμναστήριο.

Δεν τρως snack

snack

Το φαγητό σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι πριν ξεκινήσει η εφίδρωση, βοηθά όμως επίσης τους μυς σου να επανέλθουν μετά την προπόνηση. Το κατάλληλο σνακ μετά το γυμναστήριο είναι ένας συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεϊνών, όπως π.χ το γιαούρτι με βατόμουρα ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς.

Δεν αλλάζεις αμέσως ρούχα

gumnastiki

Όσο άνετες και αν είναι οι φόρμες σου, θα πρέπει να αλλάζεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται. Τα ιδρωμένα ρούχα της προπόνηση διατηρούν την υγρασία και φορώντας τα αφού τελειώσεις το γυμναστήριο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μολύνσεις, λένε οι ειδικοί.

Φεύγεις χωρίς ντους

ntous

Με το να παρακάμπτεις ντους μετά την προπόνηση σου θα σε κάνει το λιγότερο δημοφιλές πρόσωπο κατά πάσα πιθανότητα. Αλλά υπάρχει ένας άλλος βασικότερος λόγος για να κάνεις ντους μετά την άσκηση σου. Αφήνοντας τον ιδρώτα να καθίσει στο δέρμα σου ενθαρρύνεις την ανάπτυξη των βακτηρίων, που μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα.

Πίνεις αλκοόλ

alkool

Λυπάμαι που στο λέω αλλά μια βότκα με σόδα δεν μετράει σαν ένα σνακ μετά την προπόνηση. Η κατανάλωση αλκοόλ αμέσως μετά από την γυμναστική επιβραδύνει την αποκατάσταση των μυών, αφυδατώνει το σώμα σου και αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβων του αίματος.

Είναι καλύτερο να πίνεις νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά αργότερα και στη συνέχεια, μπορείς αν το θέλεις τόσο πολύ να πας και στο μπαρ.

Δεν κοιμάσαι

upnos

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για το σώμα σου για να ανακάμψεις μετά από μια έντονη προπόνηση. Γιατί; Επειδή με τον ύπνο είναι που αρχίζει πραγματικά το σώμα σου να θεραπεύεται και να χτίζει δυνατούς μύες.

Εσύ πόσα από αυτά τα λάθη έκανες μετά τη γυμναστική μέχρι και σήμερα;

Ώρα λοιπόν να αλλάξεις τις συνήθειες σου, αν θέλεις να δεις καλύτερα αποτελέσματα!

Related Posts