ορμόνες πείνας ediva.gr

7 Τρόποι για να “ξεγελάσεις” τις ορμόνες πείνας!

by ediva-author

Οι ορμόνες πείνας είναι εκείνες που ευθύνονται για το αν ο οργανισμός σου θέλει να φάει ένα μισόκιλο παγωτό ή ένα φρούτο. Κάποιες φορές μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις πως πεινάς τόσο πολύ που θα έτρωγες ότι βρισκόταν μπροστά σου και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, ειδικά στην περίοδο σου..

Πρέπει να καταλάβεις τι συμβαίνει στο σώμα σου και να γνωρίζεις πότε πραγματικά πεινάς και πότε λειτουργούν αυτές οι ορμόνες ώστε να μην ξεφεύγεις συχνά από τη κανονική σου διατροφή και να κρατήσεις τα κιλά σου και τη γραμμή σου.

 

Το ediva.gr σου δείχνει τους  τρόπους που θα ξεγελάσουν τις ορμόνες πείνας

7 Τρόποι για να ""ξεγελάσεις" τις ορμόνες πείνας

Κοιμήσου σωστά

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει αυτές τις ορμόνες να τρελαθούν και να σε βάλει σε ένα φαύλο κύκλο τρώγοντας ακατάσχετα. Όταν κοιμάσαι 7-9 ώρες που είναι το φυσιολογικό οι ορμόνες αυτές μπαίνουν μόνες τους σε σειρά

Απέφυγε το αλάτι κατά τη διάρκεια της περιόδου

Αυτές τις “δύσκολες μέρες” θέλεις να φας τα πάντα όπως όλες οι γυναίκες και είναι πολύ λογικό.Προσπάθησε να αφήσεις κάτω τα πατατάκια και όλα τα σνακ τέτοιου τύπου και βάλε στη διατροφή σου εκείνες τις μέρες να λαχανικά που προτιμάς περισσότερο

Κάνε υγιεινή διατροφή

Τρώγοντας σωστά και υγιεινά, ο οργανισμός συνηθίζει ακριβώς αυτό…

Προσπάθησε να κρατήσεις το άγχος σου σε φυσιολογικά επίπεδα

Είναι πολύ εύκολο στα λόγια… Το άγχος παράγει κορτιζόλη που ευθύνεται εν μέρη για την αύξηση του σωματικού βάρους. Πάρε μια βαθιά ανάσα και προσπάθησε να ελέγξεις το άγχος σου

Γυμνάσου καθημερινά

Η γκρελίνη είναι μια από της ορμόνες πείνας και όρεξης που είναι αυξημένη όταν δεν τρως. Φυσικά αν δεν έχεις φάει όλη την ημέρα λογικό είναι. Μην κάνει υπερβολές με τη διατροφή σου. Όταν λοιπόν νιώθεις έντονη πείνα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, μπορείς να γυμναστείς. Η γυμναστική ισορροπεί την γκελίνη. Εκτός των άλλων οι παχυντικές τροφές μετά από τη γυμναστική θα φαίνονται αλλιώς στα μάτια σου, γιατί θα σκέφτεσαι πόσο κόπο έκανες να χάσεις θερμίδες.

Υγιεινά σνακ

Ειδικά κατά τη διάρκεια τις περιόδου οι ορμόνες βρίσκονται σε σύγχυση. Το μόνο που θέλεις είναι γλυκό. μπορείς να τρως μερικά υγειινα σνακ όλη μέρα και αν θέλεις οπωσδήποτε σοκολάτα προτίμησε τη μαύρη.

Χαλάρωσε

Με το να χαλαρώνεις οι ορμόνες σου βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Ουσιαστικά η χαλάρωση είναι το πιο βασικό πράγμα που μπορείς να κάνεις γιατί θα κάνεις και καλύτερες επιλογές τροφίμων.

Related Posts