τάσεις διακόσμηση 2020

7 Τάσεις στη διακόσμηση που θα κυριαρχήσουν το 2020

by tzinav

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας, ο χώρος στον οποίο νιώθουμε περισσότερο άνετα από οποιοδήποτε άλλο. Για το λόγο αυτό είναι λογικό να θέλουμε να είναι όμορφος, περιποιημένος και να ακολουθεί τις τάσεις της μόδας.

Κάθε σεζόν λοιπόν αναζητούμε να δώσουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας μερικές λεπτομέρειες που θα το αλλάξουν και θα το κάνουν πιο μοντέρνο. Καθώς το 2019 έχει περάσει τη μέση του, μάθε πρώτη εδώ τις 7 τάσεις στη διακόσμηση που θα κυριαρχήσουν το 2020 και θα μεταμορφώσουν το σπίτι σου!

7 Τάσεις στη διακόσμηση που θα λατρέψεις το 2020

 

1. Mix and match υφών

μαξιλάρια καναπέ ροζ γούνα διάφορα υφάσματα διακόσμηση 2020

Κάποτε τα πράγματα ήταν πιο αυστηρά σχετικά με τις υφές των υφασμάτων που διακοσμούν τον καναπέ, το κρεβάτι ή οτιδήποτε άλλο στο σπίτι μας. Η αυστηρότητα αυτή ήδη έχει αρχίσει να εξασθενεί και πλέον μπορούμε χωρίς τύψεις να αναμειγνύουμε τα διάφορα υφάσματα μεταξύ τους. Η mix and match αυτή τάση στις υφές θα συνεχιστεί και το 2020! Γι’ αυτό ανάμειξε μαλλί, δέρμα ή ακόμα και γούνα στα υφάσματα που διακοσμούν το κρεβάτι και τον καναπέ σου και δε θα το μετανιώσεις!

Δες επίσης: 6 Λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου!

2. Έθνικ στοιχεία

έθνικ διακόσμηση σαλόνι 2020 πίνακας καναπές διακοσμητικά

Τα έθνικ στοιχεία στη διακόσμηση θα αποτελέσουν μια από τις must τάσεις για το 2020! Το έθνικ στυλ είναι από τα πιο διασκεδαστικά μιας και οι επιλογές είναι άπειρες! Αυτό που μπορείς να κάνεις για να δώσεις μερικές έθνικ πινελιές στο σπίτι σου είναι να τοποθετήσεις διακοσμητικά με έθνικ στοιχεία. Έτσι, πρόσθεσε μαξιλάρια καναπέ, ριχτάρι, πίνακες, βάζα ή οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε άλλους πολιτισμούς. Κι αν κάποια στιγμή βαρεθείς αυτό το στυλ μπορείς πολύ απλά να βγάλεις αυτά τα μικρά στοιχεία που το διαμόρφωσαν.

Δες επίσης: 7 Tips για το ιδανικό καθιστικό σε μικρό διαμέρισμα!

3. Γεωμετρικά μοτίβο

σαλόνι με γεωμετρικά μοτίβο χαλί

Τα γεωμετρικά μοτίβο θα αποτελέσουν μεγάλη τάση και το 2020! Στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο μπάνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σπιτιού τα γεωμετρικά μοτίβο μπορούν να μεταμορφώσουν το χώρο σου! Αν είσαι τολμηρή επίλεξε ένα χαλί με γεωμετρικά μοτίβο και θα μεταμορφώσεις με ένα μόνο αντικείμενο το χώρο σου!

Δες επίσης: Τι δείχνει το χρώμα του υπνοδωματίου για το χαρακτήρα σου!

4. Ταπετσαρίες με μοτίβο βγαλμένο από τη φύση

ταπετσαρία με τροπικό μοτίβο φύλλα φυτά ροζ καρέκλες

Οι ταπετσαρίες μπορούν να μεταμορφώσουν τελείως ολόκληρο το χώρο σου. Αρκεί λοιπόν να τοποθετήσεις ταπετσαρία σε έναν μόνο τοίχο και θα δώσεις άλλο στυλ στο σπίτι σου. Για το 2020 προτίμησε μια ταπετσαρία με μοτίβο που παραπέμπει στη φύση και θα ζωντανεύει το χώρο! Το μοτίβο αυτό μπορεί να είναι κλαδιά, λουλούδια, τροπικά δάση ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς!

Δες επίσης: 10 Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσεις ένα μικρό υπνοδωμάτιο!

5. Χρυσά αξεσουάρ

χρυσά διακοσμητικά σαλόνι χρυσός καθρέπτης

Το χρυσό είναι ένα χρώμα που δίνει αίγλη και πολυτέλεια σε ένα χώρο. Το 2020 θα δεις το χρυσό σε διάφορα διακοσμητικά σπιτιού: καθρέπτες, βάζα, φωτιστικά. Και αν φοβάσαι ότι το σπίτι σου θα δείχνει βαρύ αν προσθέσεις πολύ χρυσό αρκέσου σε μερικά διακοσμητικά.

6. Ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα

ξύλινη τραπεζαρία διακόσμηση 2020

Το ξύλο θα είναι ο πρωταγωνιστής των υλικών το 2020! Όπου κι αν βρεθείς θα δεις έπιπλα, φωτιστικά, κουφώματα και μικροαντικείμενα από ξύλο! Η τάση αυτή δίνει ζεστασιά και rustic στυλ στο σπίτι σου, κάνοντάς το πιο φιλόξενο. Αν δεν είσαι στη φάση να κάνεις μεγάλες αλλαγές, αρκούν μερικές ξύλινες πινελιές για να ζεστάνουν το χώρο σου!

Δες επίσης: 10 Ιδέες διακόσμησης για ξεχωριστές τραπεζαρίες στην κουζίνα!

7. Φυτά στον εσωτερικό χώρο

φυτά και γλάστρες πράσινο στο σαλόνι πολυθρόνα διακόσμηση 2020

Επειδή κάθε σπίτι χρειάζεται έναν αέρα φρεσκάδας, τα φυτά στη διακόσμηση του σπιτιού θα είναι απαραίτητα το 2020! Προτίμησε αληθινά φυτά αντί για ψεύτικα. Κι αν δεν έχεις πολύ χρόνο για τη φροντίδα τους επίλεξε κάκτους και παχύφυτα τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά. Έτσι, θα δημιουργήσεις ένα μικρό κήπο στο σπίτι σου που θα το ζωντανέψει και θα του δώσει χρώμα!

Δες επίσης: 12+1 Φυτά εσωτερικού χώρου που είναι εύκολο να διατηρήσεις!

Οι τάσεις στη διακόσμηση για το 2020 προβλέπονται αναζωογονητικές και έτοιμες να φέρουν στο σπίτι σου αέρα αλλαγής. Αρκεί να επιλέξεις αυτές που σου ταιριάζουν περισσότερο και θα αποκτήσεις ένα μοντέρνο χώρο στον οποίο θα ανυπομονείς να βρεθείς!

Related Posts