krema apo aloe DIY

Φτιάξε κρέμα με aloe vera κατά της φαγούρας από κουνούπια!

by ediva

Το χειρότερο μετά την αποπνικτική ζέστη του καλοκαιριού είναι τα κουνούπια και νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου. Όσο και να τα προλαβαίνεις και τα σκοτώνεις, πάντα όλο και κάποιο ξεφεύγει και σε τσιμπάει. Και άντε το τσίμπημα εκείνη τη στιγμή δε το νιώθεις, η φαγούρα μετά μπορεί και να σε πεθάνει. Το ξέρεις, το ξέρω, το έχουμε ζήσει όλες αυτό το μαρτύριο.

Δεν έχεις fenistil στο σπίτι και υποφέρεις; Μην τρομοκρατείσαι γιατί σήμερα θα σου δείξω πως να φτιάξεις τη δική σου DIY κρέμα κατά της φαγούρας από κουνούπια. Θα την έχεις πάντα χωρίς να αγχώνεσαι αν έχει λήξει ή όχι και το ακόμα καλύτερο, θα μπορείς να την φτιάχνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Είναι πολύ απλή και θα σε ανακουφίσει από την επίμονη φαγούρα.

DIY αντικουνουπική κρέμα με Αλόη Βέρα

aloe gia prosopo

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/4 κ.σ μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ εκχύλισμα αμαμελίδας
  • 1 κ.σ αποσταγμένο νερό ή βρασμένο
  • το εκχύλισμα από ένα φύλλο αλόης (ή σκόνη αλόης από το φαρμακείο)

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις μόνη σου 5 σπιτικές κρέμες νυχτός!

Εκτέλεση:

aloe vera mageiriki soda ekchilisma amamelidas apostagmeno nero

Τώρα αν αναρωτιέσαι που μπορείς να βρεις  εκχύλισμα αμαμελίδας, είναι απλό. Όπου έχει κάποιο κατάστημα με αιθέρια έλαια, κρέμες, αρώματα ή ακόμα και σε καταστήματα με βότανα. Επίσης αν δεν έχεις γλάστρα αλόης, μπορείς να πας σε ένα φαρμακείο και να ζητήσεις σκόνη αλόης- για να είναι ατόφια αλόη και όχι αναμειγμένη με κάποια άλλη κρέμα.

Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή σε μια παλιά άδεια συσκευασία από μάσκα μαλλιών και ανακάτεψε τα όλα μαζί. Αν δεν έχεις αποσταγμένο νερό και βράσεις νερό, μην το βάλεις έτσι καυτό. Περίμενε λίγο να κρυώσει. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πάστα σαν κρέμα. Φύλα το βαζάκι με την κρέμα στο ψυγείο. Κάθε φορά που σε πιάνει φαγούρα βάζει λίγο πάνω στο τσίμπημα.

Δες επίσης: Φτιάξε μόνη σου φυσικές αντιγηραντικές κρέμες!

Γρήγορες λύσεις:

Η γιαγιά είναι σοφή και για αυτό αν θες μια γρήγορη λύση για να ανακουφιστείς μπορείς να κόψεις ένα λεμόνι στη μέση και να βάλεις την λεμονόκουπα πάνω στο τσίμπημα. Ακόμα μπορείς να ρίξεις ξίδι σε ένα βαμβάκι και να το βάλεις πάνω στο τσίμπημα. Είναι ιδανικές λύσεις, ειδικά όταν δεν είσαι στο σπίτι σου και δεν έχει την κρέμα σου. Καλό θα ήταν να έχεις βέβαια μια κρέμα αλόης στην τσάντα σου, μιας και είναι έξτρα καταπραϋντική.

Related Posts