λεμονάδα σπιτική με αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Αντιοξειδωτική λεμονάδα με λιγότερες από 30 θερμίδες!

by ediva

Πέρα από την υψηλή περιεκτικότητα του λεμονιού σε βιταμίνη C, περιέχει φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αντί λοιπόν να προσπαθείς να πίνεις κάθε πρωί σκέτο νερό για αδυνάτισμα όπως λένε στις διατροφές, δες πώς να φτιάξεις δροσιστική αντιοξειδωτική λεμονάδα!

λεμόνια

Υπάρχουν πολλές συνταγές για ροφήματα με λεμόνι, είτε για χειμώνα είτε για καλοκαίρι. Μετά από χιλιάδες δοκιμές, έφτιαξα τη συνταγή της γειτόνισσάς μου και το αποτέλεσμα με αποζημίωσε. Η αντιοξειδωτική αυτή λεμονάδα έχει λιγότερες από 3ο θερμίδες ανά ποτήρι και είναι απίστευτα δροσιστική.

διατροφή λεμόνι για χυμό

Αυτή η αντιοξειδωτική λεμονάδα μπορεί να σε σώσει αν δυσκολεύεσαι να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού στο πλαίσιο της διατροφής σου! Επίσης, είναι μια καλή εναλλακτική mocktail, δηλαδή κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ για όσους δεν πίνουν από άποψη ή για ιατρικούς λόγους!

Τί θα χρειαστείς για να φτιάξεις σπιτική αντιοξειδωτική λεμονάδα!

λεμονάδα σπιτική με αντιοξειδωτικές ιδιότητες

  • 1 λεμόνι μέτριου μεγέθους
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1 κσ ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο
  • 1 κσ μέλι
  • φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)

Βάζεις σε ένα μπολ το νερό. Στύβεις μέσα στο ίδιο μπολ το λεμόνι, προσέχοντας να μην πέσουν κουκουτσάκια μέσα.

Προσθέτεις το ξύδι σου. Ανακατεύεις. Ζεσταίνεις λίγο το μέλι σου σε ένα μπρίκι ή στα μικροκύματα, ίσα ίσα μέχρι να αποκτήσει πιο ρευστή μορφή.

Ρίχνεις το μέλι σου μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά σου και ανακατεύεις καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Δες επίσης: Τα 4 πιο γευστικά cocktails με λίγες θερμίδες!

Λεμονάδα με λίγες θερμίδες στο σπίτι

Έπειτα, αφού καλύψεις το μπολ με μία μεμβράνη, το βάζεις στο ψυγείο για να κρυώσει καλά, για περίπου 2 ώρες.

Αν σου αρέσει να έχει λίγο πιο spicy γεύση η αντιοξειδωτική λεμονάδα σου, μπορείς να προσθέσεις μερικές φέτες από φρέσκο τζίντζερ πριν το βάλεις στο ψυγείο.

Μόλις κρυώσει καλά η λεμονάδα σου, μπορείς να σερβίρεις με πολύ πάγο και λίγο δυόσμο. Να ξέρεις, ότι για να αφήσει το φύλλο δυόσμου το άρωμά του, πρέπει πριν το βάλεις στο ποτήρι να το τρίψεις ανάμεσα στα δάχτυλά σου!

Το καλό είναι ότι μπορείς να τη διατηρείς σε βάζο ή μπουκάλι στο ψυγείο για  λίγες μέρες, ώστε να μη χρειάζεται να κάνεις καθημερινά τη διαδικασία!

Related Posts