γυναίκα κρατάει πινέλα μακιγιάζ

5 Απλές συμβουλές για να γίνεις καλύτερη στο μακιγιάζ!

by ediva

Στα  makeup tutorials που κυκλοφορούν, το μακιγιάζ φαίνεται παιχνιδάκι. Όταν όμως στη πραγματικότητα προσπαθήσεις να αντιγράψεις ένα makeup look το αποτέλεσμα μάλλον απέχει από αυτό που είδες. Πέρα από το ότι καλό θα ήταν να επενδύσεις σε καλής ποιότητας καλλυντικά, σημαντικό για να πετύχεις ένα όμορφο βάψιμο είναι φυσικά και η τεχνική.

Μια καλή τεχνική στο μακιάζ μπορεί να κατακτηθεί μόνο με εξάσκηση και με καλές συμβουλές. Το ediva.gr σου δίνει 5 απλά makeup tips που θα σε βοηθήσουν πραγματικά στο να γίνεις καλύτερη στο μακιγιάζ!

5 Tips για να βελτιώσεις τα βαψίματα σου!

 

1. Προτίμησε να εφαρμόζεις τα προϊόντα με πινέλα και όχι με τα δάχτυλα σου!

γυναίκα κρατάει πινέλα μακιγιάζ

Μια συνήθεια μακιγιάζ που δεν ενδείκνυται είναι το να βάζεις τα προϊόντα με τα δάχτυλα σου. Μπορεί έτσι να νιώθεις ότι έχεις καλύτερο έλεγχο αλλά στη πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Με τα δάχτυλα βάζεις πολύ παραπάνω προϊόν από όσο χρειάζεται και κάνεις πιο βαριές κινήσεις από ότι θα έκανες με ένα πινέλο!

Δες επίσης: 7 Χρήσιμα tips μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες!

2. Βρες τη μορφή κάθε προϊόντος που σε διευκολύνει!

προϊόντα eyeliner

Ένα προϊόν μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές μορφές όπως για παράδειγμα ένα eyeliner μπορείς να το βρεις σε στυλό, σε στυλ μολυβιού, σε υγρή μορφή ή σε μορφή powder. Βρες τη μορφή που σε βολεύει να εφαρμόζεις ευκολότερα και προτίμησε εκείνη στις επόμενες αγορές σου. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή, έχει να κάνει με το τι διευκολύνει εσένα!

Δες επίσης: Tips για μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα ματιών!

3. Βελτίωσε το blending σου με πολλή εξάσκηση!

γυναίκα βάφεται

Το σωστό blending σου δίνει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα καθώς έτσι αναμιγνύονται τα προϊόντα μεταξύ τους καλύτερα. Τόσο στο δέρμα όσο και στις σκιές ματιών, το ομαλό blending είναι αυτό που θα κάνει το μακιγιάζ σου να φαίνεται πιο ‘καθαρό’ και επαγγελματικό!

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα foundation της αγοράς!

4. Προμηθεύσου ένα ολοκληρωμένο σετ εργαλείων!

πινέλα μακιγιάζ

Τα σωστά εργαλεία είναι η βάση για ένα σωστό μακιγιάζ. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να χαλάσεις μια περιουσία για χίλια δυο πινέλα. Ένα ολοκληρωμένο σετ με τα 8 βασικά πινέλα είναι αρκετό για να δημιουργήσεις οποιοδήποτε μακιγιάζ.

Δες επίσης: 4 Makeup artists που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram!

Τα 8 βασικά πινέλα μακιγιάζ είναι τα εξής: πινέλο βάσης, πινέλο concealer, μεγάλο blending πινέλο, πινέλο για το ρουζ, μικρό blendind πινέλο, μικρό φλατ πινέλο για σκιές, μικρό λοξό πλακέ πινέλο για eyeliner και ένα πινέλο για τα χείλη!

5. Βάψου ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σου!

απλό μακιγιάζ

Η επιδερμίδα σου έχει τις δικές της ανάγκες σε περιποίηση αλλά και σε μακιγιάζ. Για παράδειγμα εάν έχεις μαύρους κύκλους τότε έχεις ανάγκη από επιπλέον φωτισμό στο πρόσωπο σου. Ή εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα τότε καλό θα ήταν να αποφύγεις τα πολύ λαμπερά προϊόντα.

Δες επίσης: Πως να απογειώσεις το μακιγιάζ σου!

Βάψου ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σου και απόφυγε τις πιστές αντιγραφές από τυχαία tutorials στο ίντερνετ. Πάρε την έμπνευση από αυτά, αλλά κάνε τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο δικό σου πρόσωπο!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts