Μακιγιάζ για αμυγδαλωτά μάτια

Tips για μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα ματιών!

by ediva

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω τιπς μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα ματιού. Είναι μερικές λεπτομέρειες που θα σε βοηθήσουν να τονίσεις τα χαρακτηριστικά σου και όχι το αντίθετο. Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά χρώματα και στυλ μακιγιάζ που μπορείς να κάνεις που είναι δύσκολο να γνωρίζεις ακριβώς τι ταιριάζει και που.

Επιπλέον, η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και το να εφαρμόζεις τυχαία το μακιγιάζ ίσως άθελα σου να μην κολακεύεις το μοναδικό σχήμα των ματιών σου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις την τέχνη για τη σωστή εφαρμογή του μακιγιάζ.

Συμβουλές μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα του ματιού σου!

 

1. Μακιγιάζ για αμυγδαλωτά μάτια!

Μακιγιάζ για αμυγδαλωτά μάτια Μακιγιάζ για αμυγδαλωτά μάτια

Τα αμυγδαλωτά μάτια είναι το σχήμα ματιού που μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Είναι αρκετά συμμετρικά. Για να προσθέσεις διάσταση στο σχήμα του ματιού σου μπορείς να εφαρμόσεις μαύρο eyeliner στο πάνω βλέφαρο και ένα πιο ανοιχτό χρώμα στο κάτω βλέφαρο. Αυτό θα τονίσει το χρώμα των ματιών σου και θα αποφύγεις από το να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο μικρά. Όσον αφορά τη σκιά, για να τονιστεί το αμυγδαλωτό σχήμα των ματιών σου, πρόσθεσε σκιά στην κάτω γραμμή του ματιού με λίγη έμφαση στην εξωτερική γωνιά. Μια άλλη τεχνική που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις μια ανοιχτόχρωμη σκιά πάνω από την ίριδα του ματιού για να δώσεις την ψευδαίσθηση ενός πιο ανοιχτού βλέμματος. Επιπλέον, ένα ιδανικό στυλ που ταιριάζει τέλεια στα αμυγδαλωτά μάτια είναι το Cat Eye.

Δες επίσης: 5 Tips για ένα αψεγάδιαστο καθημερινό μακιγιάζ!

2. Τιπς μακιγιάζ για στρογγυλά μάτια!

Μακιγιάζ για στρογγυλά μάτια

Όταν πρόκειται για στρογγυλά μάτια το μυστικό είναι να εφαρμόζεις το πιο έντονο μέρος στην επάνω γραμμή του βλεφάρου και στις εξωτερικές γωνιές. Δηλαδή να τονίσεις πιο πολύ το πάνω βλέφαρο και ελάχιστα το κάτω. Τα στρογγυλά μάτια είναι ένα πιο χαριτωμένο σχήμα συγκριτικά με τα υπόλοιπα, επομένως εάν θες ένα πιο σέξι βλέμμα, βάψε με μια έντονη σκιά προς τα πάνω και προς τα έξω. Ιδανικό μακιγιάζ για αυτή την περίπτωση είναι το smokey eye.  Επειδή τα στρογγυλά μάτια είναι ήδη μεγάλα, όταν θα εφαρμόσεις τη μάσκαρα, τόνισε μόνο το πάνω βλέφαρο και περισσότερο προς την εξωτερική γωνιά του ματιού για να δώσεις περισσότερο μήκος.

Δες επίσης: 6 Ιδανικές προτάσεις μακιγιάζ με eyeliner για μεγάλα μάτια!

3. Συμβουλές μακιγιάζ για κουκουλωτό σχήμα ματιού!

Συμβουλές για μακιγιάζ για κουκουλωτό σχήμα ματιού

Στο κουκουλωτό σχήμα ματιού είναι σημαντικό να τονίζεις τις σωστές περιοχές. Ένα μυστικό, είναι να προσθέσεις φως στην εσωτερική γωνία του ματιού σου και λίγο κάτω από το μάτι (μέχρι το κέντρο). Αυτό θα σε βοηθήσει να μεγαλώσεις τα μάτια σου. Όταν πρόκειται για την εφαρμογή της σκιάς, καλό είναι να προτιμάς βαθύτερες αποχρώσεις προς το εξωτερικό του άνω βλεφάρου. Επίσης, το έντονο eyeliner κάτω από το μάτι, προτιμότερο είναι να το αποφύγεις καθότι μικραίνει το μάτι. Επιπλέον, λόγω του κουκουλωτού σχήματος, η σκιά δεν πρέπει να μένει μόνο στο σημείο του βλεφάρου αλλά και λίγο παραπέρα για να φαίνεται, ωστόσο όχι μέχρι το φρύδι.

Δες επίσης:Τα Νέα Trends στο Μακιγιάζ για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020

4. Μακιγιάζ για μάτια με κλίση προς τα κάτω!

Μακιγιάζ για μάτια με κλίση προς τα κάτω Μακιγιάζ για μάτια με κλίση προς τα κάτω

Είναι ιδιαίτερο σχήμα επομένως χρειάζεται κάποιες λεπτομέρειες για να αναδείξεις το βλέμμα σου. Επειδή ο σκοπός είναι να κάνεις το μάτι να φαίνεται πιο ανοιχτό προτίμησε πιο σκούρες σκιές στο πάνω βλέφαρο και προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Χρειάζεται να τονίσεις τις πάνω βλεφαρίδες προς τα πάνω και ελάχιστα τις κάτω. Ένα τιπ, είναι να χρησιμοποιήσεις καφέ μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες αντί για μαύρο. Επίσης, το να τονίσεις το φρύδι σου θα σε βοηθήσει να τραβήξεις το βλέμμα σου προς τα πάνω. Οι σκιές σε ζεστά χρώματα όπως το ροζ ή το απαλό χρυσαφί είναι χρώματα που θα μπορούσες να δοκιμάσεις.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts