κοπέλα κοιτάζει ένα πιάτο με γλυκά

Το χρώμα που μειώνει την όρεξη σύμφωνα με την επιστήμη!

by ediva

Η όρεξη μας δεν εξαρτάται τελικά μόνο από το πόσους υδατάνθρακες καταναλώνουμε αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορεί να την επηρεάζουν. Πέρα από έναν γρήγορο ή αργό μεταβολισμό υπάρχουν κόλπα που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να κάνουμε πιο εύκολη την διαδικασία της δίαιτας. Συγκεκριμένα μπορούμε κάλλιστα να αξιοποιήσουμε το χρώμα που μειώνει την όρεξη!

Πολλά χρόνια πριν οι δημιουργοί των M&Ms του πασίγνωστου αμερικανικού σνακ, πρόσθεσαν ένα νέο χρώμα στα πολύχρωμα σοκολατένια κουφετάκια. Σύμφωνα με έρευνες σε χιλιάδες καταναλωτές είναι συνήθως τα μπλε κουφετάκια που μένουν τελευταία στην σακούλα του διάσημου σνακ. Το μπλε χρώμα συνδέεται άμεσα με την όρεξη μας και κατά συνέπεια την υγεία μας! Παρακάτω θα δούμε το γιατί.

Ποιο χρώμα μειώνει την όρεξη

Πως τα χρώματα επηρεάζουν την όρεξη

κοπέλα κοιτάζει ένα πιάτο με γλυκά

Ειδικοί στα τρόφιμα όπως ο Gary Blumenthal λένε πως τα χρώματα έχουν άμεση επιρροή στην όρεξη μας.  Και μόνο η θέα του φαγητού ενεργοποιεί τους νευρώνες του υποθαλάμου του εγκεφάλου μας που σχετίζονται με την πείνα. Με λίγα λόγια όταν βλέπουμε φαγητό νιώθουμε ότι πεινάμε. Σε έρευνα δόθηκε φαγητό στο σκοτάδι και οι συμμετέχοντες είπαν ότι δεν απόλαυσαν το φαγητό γιατί δεν μπορούσαν να το δουν. Τα χρώματα λοιπόν είναι άμεσα συνδεδεμένα με την απόλαυση.

Δες επίσης 3 Λόγοι που έχουμε λιγούρες για γλυκά και τι μπορούμε να κάνουμε!

Σχεδόν παγκοσμίως είναι δύσκολο να πείσουν ακόμα και οι μεγάλες εταιρείες τους καταναλωτές να δοκιμάσουν ένα μπλε τρόφιμο. Τα πράσινα, καφέ, κόκκινα και διαφόρων άλλων χρωμάτων σνακ είναι πιο αποδεκτά. Μάλιστα πρέπει πάντα να προσέχουμε τα σνακ που αγοράζουμε για τοξικές βαφές ανεξάρτητα από το χρώμα τους!

Δες επίσης 6 Λόγοι που πεινάς συνέχεια και δεν χάνεις βάρος

Γιατί το μπλε χρώμα μειώνει την όρεξη

μπλε μούρα

Στην φύση δεν υπάρχουν πολλά μπλε φαγητά. Εκτός από τα blueberries και μερικά σπάνια είδη μπλε-μωβ πατάτας, δεν υπάρχουν μπλε λαχανικά, μπλε κρέας ή ψάρια. Έτσι ο εγκέφαλος μας βλέποντας το μπλε χρώμα δεν το συνδέει ποτέ με το φαγητό. Μάλιστα τα χρώματα μπλε, μαύρο και μωβ έχουν συνδεθεί στο υποσυνείδητο μας με δηλητηριώδη στοιχεία. Έτσι το μπλε χρώμα κάθε άλλο παρά μας δημιουργεί πείνα και λιγούρες.

Δες επίσης 10 Νυχτερινές συνήθειες που σας παχαίνουν!

Tips για να χρησιμοποιήσεις το μπλε χρώμα για να χάσεις βάρος

γυναίκα ανοίγει το ψυγείο φαγητό σε μπλε πιάτα

Από όλα τα χρώματα το μπλε χρώμα μειώνει την όρεξη. Πολλά διατροφικά πλάνα συμβουλεύουν να τρώμε σε μπλε πιάτα! Μία ακόμα συμβουλή είναι να βάλουμε μπλε χρώμα στο ψυγείο γιατί σύμφωνα με έρευνες έτσι δεν υπάρχει η ίδια διάθεση να το ανοίγουμε συνέχεια. Άλλο ένα tip είναι να χρησιμοποιούμε μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής για τα γλυκά που φτιάχνουμε ή και κάποια φαγητά. Δραματικά αποτελέσματα φαίνεται ότι έχει το μπλε χρώμα και στους χώρους όπου τρώμε.

Related Posts