ekmek me frigania

Το εκμέκ της τεμπέλας με φρυγανιά!

by ediva

Νομίζω σήμερα πως με έχεις λατρέψει πάρα πολύ ή με έχεις μισήσει πάρα πολύ ήδη από τον τίτλο. Εκμέκ της τεμπέλας με φρυγανιά! Νόστιμο, λαχταριστό, με πλούσια κρέμα εκμέκ που στη βάση του θα έχει φρυγανιά. Είναι τόσο απλό, πραγματικά δε φαντάζεσαι πόσο. Το ανακάλυψα σε μια φάση που πήγα χαρωπή στην κουζίνα να ετοιμάσω το γλυκό μου και παρατήρησα ότι τα είχα πάρει όλα τα υλικά εκτός από κανταΐφι. Από δω από εκεί ανακάλυψα αυτή τη μαγκιά με τις φρυγανιές.

Σου λέω γίνεται φανταστικό.  Το βάζεις στο ψυγείο το βράδυ να σφίξει και να παγώσει και την άλλη μέρα είναι έτοιμο να το απολαύσεις μόνη σου, με τις φίλες σου, με την οικογένεια σου. Είσαι έτοιμη να κάνεις και εσύ το εκμέκ της τεμπέλας με φρυγανιά; Φύγαμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή. Δες επίσης την πανεύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα!

Πεντανόστιμο εκμέκ με φρυγανιά

tempeliko ekmek frigania, ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 30 φρυγανιές
  • 1φλ. ζάχαρη
  • 1φλ. νερό
  • 1κ.σ χυμό λεμονιού
  • 5κ.σ κορν φλάουρ
  • 500ml γάλα
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 425ml ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

friganies chimos lemoniou zaxari

Σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ άπλωσε τις μισές φρυγανιές. Σε ένα κατσαρολάκι δέσε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για να γίνουν σιρόπι. Αφού δέσει, άφησε το λίγο να κρυώσει και έπειτα ρίξε το μισό στις φρυγανιές. Περίμενε 2 λεπτά και έπειτα στρώσε και τις υπόλοιπες φρυγανιές από πάνω και ρίξε και το υπόλοιπο μισό σιρόπι. Άφησε τις φρυγανιές σου να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και προχώρα με την κρέμα.

Δες επίσης: Συνταγή για Ferrero Rocher με μόνο 4 υλικά!

zaxaroucho gala krema galaktos gala korn flaour

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κορν φλάουρ με 1/2φλ κρύο γάλα και ανακάτεψε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος το ζαχαρούχο και τέλος το μείγμα με το κορν φλάουρ. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα σου και να έχει μια ωραία βελούδινη υφή. Αφού δέσει και γίνει ωραία και λαχταριστή η κρέμα ρίξτην πάνω από τις φρυγανιές και άπλωσε με μια σπάτουλα καλά. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες. Στα μισά μπορείς να το βγάλεις και να απλώσεις από πάνω σαντιγί και έπειτα πάλι ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά!

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για lemon pie με γιαούρτι!

Bonus Tips:

Αν σου αρέσει να είναι το γλυκό σου λιγότερο σιροπιαστό μπορείς να μειώσεις την ποσότητα του σιροπιού και να βάλεις όσο θέλεις εσύ. Επίσης, μπορείς να πασπαλίσεις το εκμέκ από πάνω είτε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, είτε με κακάο, είτε με τριμμένη σοκολάτα. Τέλος, αν βαριέσαι να φτιάξεις την κρέμα από την αρχή, μπορείς κάλλιστα να πάρεις έτοιμο φακελάκι από το σούπερ μάρκετ, να το ανακατέψεις με γάλα και απλά να το απλώσεις.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts