Έπιπλα κήπου: Δείτε τις νέες τάσεις για να ανανεώσετε τον κήπο σας!
ediva.gr_έπιπλα_κηπου_decoration-diakosmisi-ananeosi
 

Έπιπλα κήπου: Δείτε τις νέες τάσεις για να ανανεώσετε τον κήπο σας!

Αν έχετε αποφασίσει να πάρετε καινούρια έπιπλα για τον κήπο, θα έχετε πολλές επιλογές, και δεν θα είναι εύκολο να διαλέξετε.

Μερικά χρόνια πριν υπήρχαν μόνο πτυσσόμενες ξύλινες  ή μεταλλικές καρέκλες και τραπέζια. Σαν φτηνή εναλλακτική λύση υπήρχαν και πλαστικά έπιπλα.

επιπλα κηπου 3 - ediva.gr

Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική.  Έχει μεγαλώσει, όχι μόνο η λίστα των υλικών, αλλά και η λίστα των σχημάτων.

Για παράδειγμα, τελευταία έγιναν πολύ διμοφιλή τα έπιπλα για την ταράτσα. Οι μεγάλες χαμηλές πολυθρόνες δεν κάνουν για μπάρμπεκιου με τους γείτονες, αλλά είναι καλές για ένα ρομαντικό βράδυ.

Ήρθαν στη μόδα έπιπλα για κάθε καιρό και όχι μόνο για το καλοκαίρι. Διμοφιλή είναι τα έπιπλα με χρώμα καραμελλί, καφέ, μελί, αλλά με μαξιλάρια πορτοκαλί, κόκκινα ή κίτρινα.

επιπλα κηπου 2 - ediva.gr

Το πιό γνωστό υλικό για έπιπλα κήπου είναι το ξύλο. Πολυ συχνά οι παραγωγοί διαλέγουν ένα είδος ξύλου από τις τροπικές χώρες, που λέγεται τικ. Είναι σκληρό ξύλο για όλες τις εποχές και για κάθε καιρό.

Το τικ έχει μέσα διαφορετικά λάδια και καουτσούκ, που βοηθούν τα έπιπλα να κρατάνε στη βροχή, το χιόνι και τον ήλιο. Το μόνο πράγμα που μπορεί να συμβεί, είναι ότι σε μερικούς μήνες από τον ήλιο το υλικό θα πάρει λίγο γκρι χρώμα. Αλλά κι έτςι είναι όμορφο.
Έπιπλα κήπου από πέυκα και χαρουπιές είναι ωραία, όμορφα και βολικά. Αλλά δεν κρατούν τόσο πολύ, οσο το τικ.

επιπλα κηπου 4 - ediva.gr

Η καλύτερη εναλλακτική λύση είναι τα πλαστικά έπιπλα κήπου. Τώρα στη μόδα είναι οι πλεγμένες πλαστικές καρέκλες και τραπέζια. Στο μεταλικό πλαίσιο πλέκτουνται πλαστικές ίνες, που λέγουνται «τεχνητό μπαμπού».

Τέτοια έπιπλα φαίνονται ακριβώς όπως από το κανονικί μπαμπού, αλλά κρατούν ακόμα καλύτερα. Δεν φοβούνται ούτε το χιόνι, ούτε τη βροχή, ούτε την αλλαγή της θερμοκρασίας.

επιπλα κηπου 5 - ediva.gr

Αν τα έπιπλα κήπου φτιάχνονται από μέταλλο, οι παραγωγοί χρησιμοποιούν πιό συχνά ατσάλι και αλουμίνιο. Μαζί με τα πλαστικά υλικά τέτοια έπιπλα γίνονται πολύ βολικά, σκληρά και ελαφρά.

Ο χυτοσίδηρος και το ατσάλι μπορούν να μείνουν στους κήπους, αλλά όχι πολύ συχνά. Τα έπιπλα από αυτά τα ύλικα γινονται όμορφα, αλλά δεν μπορείς να πείς, ότι είναι πολύ βολικά για την καθημερινότητα.

tagged in Έπιπλα

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites