panefkoli kai pentanostimi sintagi gia gemista, ediva.gr

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστά!

by ediva

Πες μου εσύ τι σκέφτεσαι όταν σου λένε να πεις ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό. Είμαι σίγουρη ότι και εσύ σκέφτεσαι τα γεμιστά! Ε βέβαια, ντοματούλες, πιπεριές, κολοκυθάκια, ό,τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο και δροσερό φαγητό. Γιατί συν τις άλλοις είναι και από τα φαγητά που τα τρως και δεν σε βαραίνουν.

Για αυτό κορίτσια μου, σήμερα θα έχω πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστά. Μέσα σε πέντε λεπτά θα είναι έτοιμα να μπουν στον φούρνο. Εμείς στο σπίτι τα τρώμε χωρίς κιμά. Έτσι απλά, ελαφριά και καλοκαιρινά. Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξεις.

Νόστιμα γεμιστά έτοιμα σε 5 λεπτά

sintagi gia gemista

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 5 ντομάτες σφιχτές και ώριμες
  • 5 πιπεριές
  • 10 κ.σ ρύζι Καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

ntomates prasines piperies

Πλύνε τις ντομάτες και τις πιπεριές καλά. Έπειτα, κόψε το καπάκι από τις πιπεριές αφαίρεσε τα σπόρια και βάλτες στο ταψί σου. Σειρά έχουν οι ντομάτες. Κόψε το καπάκι, αφαίρεσε την ψίχα και κράτα την στην άκρη. Βάλε και τις ντομάτες στο ταψί για να τις έχεις έτοιμες για γέμισμα.

Δες επίσης: Νόστιμη συνταγή για μαμαδίστικο παστίτσιο!

ksera kremmidia  rizi karolina matsaki maintanos elaiolado zachari

Από την ψίχα της ντομάτας που έχεις κρατήσει στην άκρη, βγάλε τα σποράκια και βάλτην σε ένα μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι και άλεσε το. Βγάλε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το ρύζι το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και τέλος τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Γέμισε τα γεμιστά σου στα 3/4 της κάθε πιπεριάς και ντομάτας και καπάκωσε τα με τα καπάκια τους. Ψήσε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Το ταψί σου βάλτο στην τελευταία σχάρα. Σέρβιρε με μια πλάκα από φέτα! Καλή απόλαυση.

Δες επίσης: Πανεύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο!

Bonus Tips:

Για ακόμα περισσότερη γεύση και αρώματα μπορείς να προσθέσεις και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο. Αν τρως τα γεμιστά σου με κιμά, τότε θα πρέπει πρώτα να περάσεις τον κιμά από το τηγάνι και έπειτα να τον αναμείξεις με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, μπορείς να βάλεις στο ταψί και πατάτες κομμένες κυδωνάτες για να πάρουν τη νοστιμιά από τα ζουμάκια που θα βγάλουν τα γεμιστά.

Related Posts