Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

4 Φυσικοί τρόποι για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

by ediva

Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι ένα θέμα, που βασανίζει πολλούς ανθρώπους. Κυρίως, είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει το γυναικείο φύλο. Η όψη του φλοιού πορτοκαλιού ταλαιπωρεί περίπου 9 στις 10 γυναίκες οι οποίες μπορεί να εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους κυτταρίτιδα. Οι περισσότερες, αναζητούν τρόπους για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, ότι η κυτταρίτιδα δεν είναι η συσσώρευση λίπους σε μια περιοχή. Η αλήθεια για την κυτταρίτιδα, είναι ότι εμφανίζουν σχεδόν όλες οι γυναίκες ανεξάρτητα με το βάρος τους και το πόσο καλλίγραμμες είναι. Είναι φυσικά πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε τελείως από την όψη του φλοιού του πορτοκαλιού, παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορούν να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της.

4 Φυσικοί τρόποι για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας!

 

1.Επαρκής Ενυδάτωση

Νερό για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας Νερό για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Πρώτο στη λίστα και πιο σημαντικό από όλα, το νερό. Έρευνες, έχουν δείξει τη σημασία της σωστής ενυδάτωσης στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η γενική σύσταση είναι η κατάποση 2 λίτρων νερού ανά ημέρα. Φυσικά, οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου σε νερό ποικίλουν και υπάρχουν εξατομικευμένα κριτήρια. Ωστόσο, η γενική σύσταση για να υπάρξει και βελτίωση στην κυτταρίτιδα, τα 2 λίτρα νερό την ημέρα είναι αυτό που χρειάζεστε.

Δείτε επίσης: Δες πως μπορείς να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα!

2.Σωστή Διατροφή

Διατροφή για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας Δαιτροφή για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

Είναι αυτονοήτο, ότι η διατροφή και η κυτταρίτιδα έχουν μια άρρηκτη σύνδεση. Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι τα τηγανητά και τα γλυκά δε μας βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Τι μας βοηθάει όμως; Αρχικά, πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Οι βιταμίνες C & Ε  , τα φλαβονοειδή, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο είναι μερικοί σύμμαχοι μας σε αυτό τον αγώνα. Παράλληλα, τα ω3 λιπαρά οξέα που θα βρείτε σε λιπαρά ψάρια, στο λιναρόσπορο, στα αμύγδαλα, είναι ακόμη ένας πολύτιμος βοηθός μας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Δείτε επίσης: Αντιμετώπισε την κυτταρίτιδα με σωστή διατροφή!

3. Μασάζ

Μασάζ για κυτταρίτιδα Μασάζ για κυτταρίτιδα

Μπορεί όντως το μασάζ να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας; Στην πραγματικότητα, το μασάζ είναι πολύ σημαντικό στη μείωση της κυτταρίτιδας. Υπάρχει όμως μια προϋπόθεσή. Να γίνει από κάποιον ειδικό, που γνωρίζει όντως το σωστό τρόπο. Το μασάζ, προάγει την πιο σωστή κυκλοφορία του αίματος στις προβληματικές περιοχές, μειώνει τη η χαλάρωση του δέρματος και είναι ένας πολύ σημαντικός βοηθός μας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Δείτε επίσης: 15 Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα!

4.Γυμναστική

Γυμναστική για κυτταρίτιδα Γυμναστική για μείωση κυτταρίτιδας

Η γυμναστική δικαιωματικά έχει μια θέση σε αυτή τη λίστα. Ένα απλό περπάτημα, ή και μια πιο έντονη γυμναστική μπορούν να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Αναλυτικότερα, όταν έχουμε μια καθιστική ζωή, το λεμφικό υγρό και οι τοξίνες συσσωρεύονται και συνεπώς η κυτταρίτιδα έχει γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί. Διαλέξτε ένα είδος γυμναστικής που δε θα βαρεθείτε,  όποια και να διαλέξετε η κυκλοφορία του αίματος σας θα βελτιωθεί, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Δείτε επίσης: 5 Ασκήσεις γυμναστικής για να μειώσεις την κυτταρίτιδα!

Αν η κυτταρίτιδα αποτελεί πρόβλημα για εσάς, εντάξτε τις παραπάνω συνήθειες στην καθημερινότητα σας. Η υπομονή και η συνέπεια θα φέρουν την πολυπόθητη μείωση της όψης του φλοιού πορτοκαλιού. Και αν επιμένει και δε φεύγει, μην ξεχνάτε πως η κυτταρίτιδα δεν καθορίζει την ομορφιά σας. Αγαπήστε το σώμα σας, είτε έχετε κυτταρίτιδα είτε όχι!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts