κυτταρίτιδα στους γοφούς

3 Κοινοί μύθοι + 3 Αλήθειες για τη κυτταρίτιδα!

by ediva

Η κυτταρίτιδα αφορά το 98% των γυναικών παγκοσμίως. Αν και δεν πρόκειται για μια κατάσταση που απειλεί την υγεία μας, οι περισσότερες γυναίκες είναι δυσαρεστημένες με τη κυτταρίτιδα και κάνουν τα πάντα για να τη ξεφορτωθούν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ακραία γυμναστική, εξαντλητικές δίαιτες ή πανάκριβα προϊόντα περιποίησης.

Χρόνια τώρα προβάλλεται η ιδέα πως η κυτταρίτιδα είναι κακή και πρέπει να την ξεφορτωθούμε. Και όντως, κυτταρίτιδα σημαίνει πως έχουμε υπερτροφία των κυττάρων λίπους στο σώμα μας. Όμως, όπως ξαναείπαμε, αφορά σχεδόν όλες τις γυναίκες για αυτό και θα ήταν καλό να μην την παρουσιάζουμε ως κάτι αποκρουστικό. Είναι κομμάτι του σώματος μας και οφείλουμε να το αγαπήσουμε. Ας δούμε λοιπόν 4 κοινούς μύθους και 4 αλήθειες όσον αφορά τη κυταρίττιδα, ξεκινώντας όμως με το τι είναι η κυτταρίτιδα.

Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα στις γυναίκες!

 

Τι είναι η κυτταρίτιδα και πως προκαλείται;

κυτταρίτιδα ανατομία δέρματος

Με πολύ απλά λόγια, η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στο δέρμα όταν τα λιποκύτταρα του υποδόριου ιστού διογκώνονται. Η διόγκωση τους προκαλεί πιέσεις στο δέρμα, χάρη στις οποίες δημιουργούνται οι χαρακτηριστικοί λοφίσκοι και τα χαρακτηριστικά βαθουλώματα που μαζί αποτελούν την εικόνα της κυτταρίτιδας.

Δες επίσης: Θαυματουργά scrub με καφέ κατά της κυτταρίτιδας!

1ος Μύθος: Η κυτταρίτιδα σχετίζεται με τη παχυσαρκία!

γυναικεία σώματα με κυτταρίτιδα

Υπάρχει η πεποίθηση πως η κυτταρίτιδα αφορά γυναίκες με παραπανίσια κιλά ή γυναίκες παχύσαρκες. Για αυτό και πολλές γυναίκες με κυτταρίτιδα πιστεύουν πως μόνο αν χάσουν κιλά θα εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα. Στη πραγματικότητα, η κυτταρίτιδα εμφανίζεται και σε αδύνατες, υγιείς γυναίκες. Και αυτό γιατί έχει να κάνει με το ποσοστό λίπους του σώματος και όχι με το σωματικό βάρος από μόνο του.

Δες επίσης: 7 Μέρες, 7 βήματα για να διώξεις την κυτταρίτιδα!

2ος Μύθος: Ο καφές και τα αναψυκτικά προκαλούν κυτταρίτιδα!

΄γυναίκα πίνει αναψυκτικό

Κυκλοφορεί η άποψη πως ο καφές και τα αναψυκτικά προκαλούν κυτταρίτιδα. Αυτό δεν έχει κάποια επιστημονική βάση, επομένως είναι μύθος. Αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνουμε με τη κατανάλωση τους. Είναι ωφέλιμο για την υγεία να μειώσεις τον καφέ και να κόψεις τα αναψυκτικά, αυτό όμως δε συνεπάγεται μείωση της κυτταρίτιδας.

3ος Μύθος: Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας δε κάνουν δουλειά!

γυναίκα βάζει κρέμα κυτταρίτιδας

Η αλήθεια είναι πως κυκλοφορούν υπερπλήθη προϊόντα που υπόσχονται μαγικά αποτελέσματα όσον αφορά τη κυτταρίτιδα. Και πολλά από αυτά δεν φέρνουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Όμως, έχει αποδειχτεί πως μερικά προϊόντα, κυρίως φαρμακευτικά, μπορούν να είναι όντως βοηθητικά στο να μειωθεί η κυτταρίτιδα. Εδώ όμως θέλει προσοχή: οι κρέμες δεν θα εξαφανίσουν τη κυτταρίτιδα, απλώς θα τη μειώσουν!

Δες επίσης: Οι 5 καλύτερες κρέμες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας!

1η Αλήθεια: Η κυτταρίτιδα θα μειωθεί εάν ελλατωθεί το ποσοστό λίπους στο σώμα!

γυναίκα μετράει τη περιφέρεια μέσης

Όπως είπαμε και προηγουμένως, η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν το ποσοστό λίπους στο σώμα μας υπερβαίνει τις φυσιολογικές τιμές. Οι φυσιολογικές τιμές λίπους στις γυναίκες είναι 25-31% του σωματικού τους βάρους. Επίσης, μια χρήσιμη ένδειξη για το ποσοστό λίπους στο σώμα μας είναι η περίμετρος μέσης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μια γυναίκα βρίσκεται στα φυσιολογικά όταν έχει περίμετρο μέσης <80 εκατοστά.

Δες επίσης: Αντιμετώπισε την κυτταρίτιδα με 10 εύκολους τρόπους!

2η Αλήθεια: Οι θεραπείες με λεμφικό μασάζ βοηθάνε στη μείωση της κυτταρίτιδας!

μασάζ στα πόδια

Το λεμφικό μασάζ είναι από τους λίγους αποτελεσματικούς τρόπους να ελλατώσεις τη κυτταρίτιδα. Το λεμφικό μασάζ γίνεται με συγκεκριμένη φορά και τονώνει τη κυκλοφορία του αίματος και ρυθμίζει τον μεταβολισμό των κυττάρων λίπους. Οι λεμφικές μαλάξεις είναι αξιόπιστες και θα βοηθήσουν πραγματικά στην μείωση των δερματικών δυσμορφιών!

Δες επίσης: Πες αντίο στην κυτταρίτιδα σε 4 απλά βήματα!

3η Αλήθεια: Ο περιορισμός του αλατιού θα βοηθήσει

γυναίκα τρώει φρούτα

Δες επίσης: 9 Tips για να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα σε 2 εβδομάδες!

Η σωστή διατροφή και η τακτική ενυδάτωση είναι τα πιο σημαντικά σημεία για την μείωση της κυτταρίτιδας. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν αρκετά όπως για παράδειγμα η μείωση του αλατιού. Περιορίζοντας το αλάτι δεν θα έχεις κατακράτηση υγρών και θα είναι καλύτερη η λειτουργία του κυκλοφορικού και του λεμφικού συστήματος στις περιοχές με κυτταρίτιδα!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts