Γλυκό Σάρλοτ με κόκκινα φρούτα!

by ediva-author
sarlot-kokkina-frouta

Αυτή είναι η original συνταγή για το γλυκό Σάρλοτ με κόκκινα φρούτα που την βρήκα καθαρίζοντας κάτι παλιά βιβλία με συνταγές του κόσμου. Ένα Βουργουνδικό γλυκό με φρούτα και μπισκότα που σίγουρα μόλις την φτιάξω θα προσθέσω και μπόλικη σοκολάτα (αδυναμίες είναι αυτές).

 

 

 

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

sarlot-kokkina-frouta-savouagiarsarlot-kokkina-frouta-froutasarlot-kokkina-frouta-krema

sarlot-kokkina-frouta-zelatinasarlot-kokkina-frouta-axnisarlot-kokkina-frouta-anthotiro

Για 6 άτομα:

  • 300 γρ. μίγμα κόκκινων φρούτων (φράουλες, μούρα, κεράσια, βύσσινα)
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 4 φύλλα ζελατίνας
  • 150 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 200 γρ. ανάμικτα κόκκινα φρούτα (για τη διακόσμηση)

Βρες περισσότερες συνταγές του κόσμου εδώ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Μουσκεύεις τα φύλλα ζελατίνας σ’ένα μπολ με κρύο νερό για 10’. Μετά τα βάζεις μέσα στο χυμό του λεμονιού που έχεις ζεστάνει για να διαλυθούν τελείως ανακατεύοντας με τα δάχτυλα.

Βήμα 2

Αναμιγνύεις καλά το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος που έχεις χτυπήσει με τη ζάχαρη να γίνει σαντιγί. Προσθέτεις λίγο λίγο το χυμό λεμονιού με τη ζελατίνα που στο μεταξύ έχει κρυώσει. Τα δουλεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτεις με προσοχή για να μην λιώσουν τα 300 γρ. από τα φρούτα.

Βήμα 3

Βάζεις μια σειρά σαβουαγιάρ κατά μήκος γύρω γύρω στα τοιχώματα μιας φόρμας με έλασμα. Γεμίζεις την φόρμα με το μίγμα κρέμας-φρούτων και σκεπάζεις την επιφάνεια με μια στρώση σαβουαγιάρ.

Βήμα 4

Βάζεις το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 5 ώρες. Έπειτα ξεφορμάρεις με προσοχή κοιτάζοντας να βάλεις τη στρώση με τα σαβουαγιάρ να είναι η βάση του γλυκού από κάτω.

Βήμα 5

Γαρνίρεις την επιφάνεια και τα πλάγια με τα υπόλοιπα 200 γρ. φρούτα.

Συμβουλή: Το γλυκό αυτό που είναι πολύ ελαφρύ μπορεί να συνοδευτεί με σιρόπι που έχει γίνει από χυμό (κατά προτίμηση πάλι κόκκινων φρούτων) και ζάχαρη σε αναλογία 1 προς 1 που βράζετε για 5’.

Related Posts