Έρχεται σαββατοκύριακο και η διάθεση για μαγειρέματα είναι μεγαλύτερη. Επειδή μέσα στη βδομάδα δεν έχω τόσο χρόνο, τα σαββατοκύριακα μου αρέσει να μαγειρεύω λίγο πιο ιδιαίτερα φαγητά. Για αυτό και επέλεξα να κάνω γλυκοπατάτες και μελιτζάνες με κάρυ και tabasco. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να κάνεις την συγκεκριμένη συνταγή και με κίτρινες πατάτες, αλλά η γλυκοπατάτα του δίνει άλλη γεύση.

Αν σου ακούγεται δύσκολη η συνταγή, να ξέρεις δεν είναι. Είναι ένα φαγητό πολύ νόστιμο και γίνεται και στον φούρνο, οπότε ούτε με τηγάνια θα μπλέξεις, ούτε θα παιδευτείς και θα είναι και υγιεινό το φαγάκι σου. Πάρε μολύβι και χαρτί για να σημειώσεις γρήγορα τα υλικά!

Συνταγή για γλυκοπατάτες και μελιτζάνες με κάρυ και tabasco

glikopatates kai melitzanes me kari kai tabasco

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1κ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • 2κ.γ κίτρινο κάρυ
  • 2κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1κ.γ πάστα από κόκκινο κάρυ
  • 5κ.σ ελαιόλαδο
  • 1κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας
  • Tabasco red
  •  αλάτι
  • μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση:

glikopatates melitzanes skordo se skoni paprika elaiolado altis

Κόψε τις γλυκοπατάτες  και τις μελιτζάνες σε κυβάκια. Στρώσε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και στη μια μεριά αράδιασε τις μελιτζάνες και στην άλλη τις γλυκοπατάτες. Ράντισε με λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα τις γλυκοπατάτες και με λίγο ελαιόλαδο και την σκόνη σκόρδου τις μελιτζάνες. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Δες επίσης: Πανεύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο!

tabasco saltsa ntomatas peltes ntomatas pasta curry koliandros kari elaiolado altis

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια στον φούρνο!

Πάμε να κάνουμε τη σάλτσα τώρα. Σε ένα μπολ ρίξε την πάστα από κάρυ, το κάρυ, αλάτι, ελαιόλαδο, την πάστα ντομάτας, την σάλτσα ντομάτας, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φυσικά tabasco. Αν σου αρέσουν τα καυτερά ρίξε παραπάνω από 1κ.γ. Αν δεν είσαι των καυτερών τότε μια κουταλιά του γλυκού θα είναι αρκετή. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και ρίξε την σάλτσα πάνω από τα λαχανικά. Ανακάτεψε και ψήσε για ακόμα 15 λεπτά.

Tip: Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο νεράκι στο ψήσιμο.

Το φαγητό σου είναι πανέτοιμο! Αν θέλεις και λίγο κρέας μαζί μπορείς να το συνοδεύσεις με κοτόπουλο ή και μοσχαράκι. Αν και μια πλούσια δροσερή σαλάτα είναι πάντα μια καλή επιλογή. Καλή σου επιτυχία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ