ιδέες διακόσμησης μικρού μπάνιου

5 Όμορφες ιδέες διακόσμησης για μικρό μπάνιο

by ediva

Το μπάνιο είναι, ίσως, ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού μας. Γι’ αυτόν, ακριβώς, το λόγο η διακόσμηση μπάνιου, ειδικότερα όταν πρόκειται για έναν μικρό χώρο είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να είναι κομψό και ταυτόχρονα πρακτικό και άνετο.

Ανακάλυψε, λοιπόν, 5 όμορφες ιδέες διακόσμησης για μικρό μπάνιο!

Μοντέρνες προτάσεις για τη διακόσμηση μπάνιου

 

Βάλε αποθηκευτικούς χώρους

Ένας τρόπος για να κάνεις το μικρό σου μπάνιο πιο λειτουργικό, είναι να προσθέσεις αποθηκευτικούς χώρους. Για παράδειγμα, χρησιμοποίησε ράφια, κουτιά, όμορφες αποθηκευτικές σκάλες, ώστε να μη χάσεις από τα τετραγωνικά του μπάνιου. Εξάλλου, είναι μια τέλεια προσθήκη για το χώρο σου. Με τη σωστή επιλογή υλικού και απόχρωσης, μπορείς να μεταμορφώσεις το χώρο σου σε πιο μοντέρνο και ζεστό. 

Δες επίσης: 5 Υπέροχες ιδέες για μοντέρνο μπάνιο στο σπίτι σου!

Προτίμησε μεγαλύτερους καθρέφτες

Εάν θέλεις το μπάνιο σου να φαίνεται μεγαλύτερο, εκμεταλλεύσου έξυπνα τους καθρέπτες στη διακόσμηση. Είναι γνωστό ότι οι καθρέπτες έχουν την ικανότητα να μεγαλώνουν έναν χώρο, γιατί αντανακλούν επιφάνειες και συνεπώς, τις πολλαπλασιάζουν. Γι’ αυτό, προτίμησε καθρέπτες μεγαλύτερου μεγέθους, έτσι ώστε να μοιάζει το μπάνιο σου μεγαλύτερο.

Δες επίσης: 7 Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσεις ένα μικρό μπάνιο!

Επίλεξε σωστά τις αποχρώσεις στη διακόσμηση μπάνιου!

Γενικά, δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί, όσον αφορά τις αποχρώσεις ενός μπάνιου. Εξάλλου, υπάρχουν εντυπωσιακά μπάνια σε σκούρους χρωματισμούς, αλλά και σε ανοιχτόχρωμους. Σε έναν μικρό χώρο, όμως, η επιλογή πιο γήινων και διακριτικών τόνων το κάνουν να μη φαίνεται τόσο φορτωμένο και σκοτεινό. Παρόλα αυτά, εμείς σου προτείνουμε ιδέες και συνδυασμούς χρωμάτων για οποιοδήποτε γούστο, ώστε να το μπάνιο σου να μη φαίνεται μικρότερο.

Δες επίσης: 7 Ιδιαίτερες προτάσεις για πλακάκια μπάνιου!

Τοποθέτησε διαχωριστικό από τζάμι αντί για κουρτίνα!

Κομψή και μοντέρνα επιλογή για κάθε μπάνιο. Σε αντίθεση με τις κουρτίνες, τα γυάλινα διαχωριστικά δεν κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο μικρός, γιατί δε διακόπτεται το οπτικό πεδίο. Μπορείς να επιλέξεις τζάμι με μεταλλικό πλαίσιο για καλύτερη στήριξη, είτε σκέτο για πιο διακριτικό και απλό σχέδιο. Τα αρνητικά των διαχωριστικών από τζάμι είναι ότι θέλουν πιο συχνό καθάρισμα και δεν υπάρχει τόση ιδιωτικότητα. Παρόλα αυτά είναι μια trendy επιλογή και σίγουρα θα αναβαθμίσει το χώρο σου.

Βάλε όμορφα και μοντέρνα διακοσμητικά

Δες επίσης: 5 Όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα για ένα κομψό μπάνιο!

Εάν θες να ανανεώσεις το μπάνιο σου και να το κάνεις πιο μοντέρνο, πρόσθεσε διακοσμητικά στοιχεία, όπως ανοιχτόχρωμες ή σκουρόχρωμες πετσέτες, ένα όμορφο πατάκι μπάνιου, ακόμα και κάποια μικρά φυτά. Επιπλέον, εάν είσαι fan των αρωμάτων, διακόσμησε με αρωματικά κεριά ή αρωματικά χώρου, για να δημιουργήσεις μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Related Posts