κουρέματα για να δώσεις όγκο σε λεπτά μαλλιά

9 Κουρέματα για να δώσεις όγκο στα λεπτά μαλλιά

by ediva

Τα μαλλιά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση των γυναικών. Ένα απλό κούρεμα μπορεί να σου αλλάξει όλο το πρόσωπο, αλλά και το στυλ. Υπάρχουν γυναίκες που δύσκολα αλλάζουν τα μαλλιά τους και άλλες που πειραματίζονται συνεχώς, ακολουθώντας καινούριες τάσεις. Ωστόσο, όλες έχουμε πάντα την ανησυχία αν θα μας πηγαίνει το καινούριο κούρεμα. Ένας καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του κουρέματος και την επιτυχία του είναι η ποιότητα του μαλλιού μας. Για παράδειγμα, ένα πράγμα που μας απασχολεί όλες και πάντα θέλουμε να φροντίζουμε είναι ο όγκος. Ειδικά για όσες έχουμε λεπτή τρίχα, είναι πολύ σημαντικό να την αναδείξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να αποφεύγουμε κουρέματα, χτενίσματα και προϊόντα που θα κάνουν το μαλλί μας να φαίνεται ακόμα λιγότερο ογκώδες. Ας ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα κουρέματα για λεπτά μαλλιά.

Κουρέματα για λεπτά μαλλιά

 

Κοντό καρέ σε ένα μήκος

κοντό καρέ

Είναι γνωστό ότι τα κοντοκουρεμένα μαλλιά δείχνουν πιο πολλά και με μεγαλύτερη ζωντάνια. Όσο αυξάνεται το μήκος του μαλλιού, τόσο αυτό βαραίνει και χάνει τον όγκο του. Γι’ αυτό, λοιπόν, τόλμησε το κοντό κούρεμα. Για να αποκτήσεις ακόμα περισσότερο όγκο, επίλεξε ένα μήκος στο μαλλί σου. Το καρέ είναι ο πιο κομψός τρόπος να αποχωριστείς το μακρύ σου μαλλί. Η επιλογή για το μήκος του είναι δική σου.

Αγορέ (pixie cut) κουρέματα για λεπτά μαλλιά

αγορέ κουρέματα για λεπτά μαλλιά

 Το pixie cut είναι ένα ιδιαίτερο και τολμηρό κούρεμα. Ωστόσο, θα σου λύσει τα χέρια αν το πάρεις απόφαση. Θα κάνει το μαλλί σου να φαίνεται πιο πλούσιο, ενώ είναι από τα κουρέματα που δεν απαιτούν και πολύ styling. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά μήκη και πολλές παραλλαγές για να βρεις το δικό σου αγαπημένο και αυτό που σου πηγαίνει περισσότερο.

Δες επίσης: 23 Ιδέες για γυναικεία κοντά κουρέματα!

Full pixie cut

full pixie cut

Το full pixie κούρεμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κουρέματα για λεπτά μαλλιά. Πρόκειται ξανά για ένα αγορέ κούρεμα, αλλά η έμφαση δίνεται στην κορυφή του κεφαλιού. Αποφεύγεται το πολύ φιλάρισμα που αφαιρεί τον όγκο από τα μαλλιά και τονίζεται η κορυφή του κεφαλιού.

Μακρύ καρέ

μακριά καρέ κουρέματα για λεπτά μαλλιά

Το μακρύ καρέ είναι εδώ για όσες θέλουν να δοκιμάσουν ένα κοντό κούρεμα, αλλά δεν τολμάνε να κάνουν κατευθείαν μία ακραία αλλαγή. Η καλύτερη μετάβαση και ένα από τα πιο κομψά κουρέματα που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το μακρύ καρέ. Για να προσδώσεις περισσότερο όγκο στα μαλλιά σου, μπορείς να κάνεις τη χωρίστρα στο πλάι. Έτσι θα μαζευτεί πολύ μαλλί από τη μία πλευρά και θα δώσει την αίσθηση πιο πυκνής τρίχας.

Δες επίσης: 5 Κουρέματα που θα δώσουν όγκο στα λεπτά μαλλιά!

Ασύμμετρα καρέ κουρέματα για λεπτά μαλλιά

ασύμμετρα καρέ κουρέματα για λεπτά μαλλιά

Το ασύμμετρο κούρεμα δίνει την εντύπωση ότι έχουμε πιο πλούσια και γεμάτα μαλλιά. Αυτό το κούρεμα μετατοπίζει την προσοχή και τον όγκο από τη μία πλευρά, χωρίς να βαραίνει την άλλη παράλληλα.

Ένα μήκος με εσωτερικό φιλάρισμα

κούρεμα σε ένα μήκος με εσωτερικές μύτες

 

Το πολύ φιλάρισμα δεν ενδείκνυται για λεπτή τρίχα. Ωστόσο, αν το φιλάρισμα είναι εσωτερικό και το υπόλοιπο μαλλί βρίσκεται στο ίδιο μήκος, αυτό είναι πολύ βοηθητικό. Οι εσωτερικές μύτες θα δώσουν την ένταση και τον όγκο που θέλεις εσωτερικά, χωρίς να βαραίνουν το μαλλί εξωτερικά.

Δες επίσης: 5 Tips για να δώσεις όγκο στα λεπτά μαλλιά!

Μακριά μαλλιά με curtain bangs

curtain bangs κουρέματα για λεπτά μαλλιά

Οι αφέλειες συγκαταλέγονται στα ιδανικότερα κουρέματα για λεπτά μαλλιά. Ειδικά τα curtain bangs που είναι πιο μακριά και αγκαλιάζουν το πρόσωπο, δίνουν ύψος και όγκο στο μαλλί σου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αν σκέφτεσαι καιρό τώρα να κάνεις αφέλειες, αλλά δεν το τολμάς, τα curtain bangs είναι η κατάλληλη αρχή και δοκιμή για σένα.

Shag κουρέματα για λεπτά μαλλιά

shag κουρέματα για λεπτά μαλλιά

Το αγαπημένο shag κούρεμα της δεκαετίας του ’70 επιστρέφει δυναμικά και γίνεται τάση. Οι ανέμελες αφέλειες και το φιλάρισμα σε διάφορα μήκη θα δώσουν στο μαλλί σου τον όγκο που αναζητάς. Αν αγαπάς να ακολουθείς τις τάσεις, μη χάνεις άλλο χρόνο. Μπορείς να διαλέξεις εσύ το μήκος που προτιμάς για το shag κούρεμά σου.

Δες επίσης: 8 Tips για μοναδικό όγκο στα μαλλιά!

Μακριά μαλλιά με μύτες και ασύμμετρη φράντζα

μακρύ μαλλί με μύτες και ασύμμετρη φράντζα

Για εσένα που δεν μπορείς να αποχωριστείς το μακρύ μαλλί, αυτή είναι η λύση. Κοντύτερο μήκος στο μπροστινό μέρος και ασύμμετρη φράντζα με μακρύτερες άκρες θα δώσουν όγκο και κίνηση στο μαλλί σου.

Αν νιώθεις έτοιμη να ανανεώσεις το look σου και να μεταμορφώσεις τα μαλλιά και την εμφάνισή σου, δεν έχεις παρά να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts