γυναίκα που της πέφτουν τα μαλλιά

5 Λόγοι που οδηγούν στη γυναικεία τριχόπτωση!

by ediva

Τα μαλλιά είναι σημαντικό κομμάτι στη ζωή μιας γυναίκας για αυτό η τριχόπτωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα αυτοπεποίθησης. Ανακαλύπτοντας άμεσα την αιτία για τη κατάσταση αυτή θα καταφέρεις και γρηγορότερα την επαναφορά των μαλλιών σου στο κανονικό τους.

Η τριχόπτωση είναι το αποτέλεσμα, πρέπει λοιπόν να αντιμετωπιστεί η αιτία που προκαλεί την απώλεια μαλλιών και όχι η τριχόπτωση ως αυτόνομο συμβάν. Να θυμάσαι πως τα συμπληρώματα διατροφής και τα προϊόντα ομορφιάς δεν μπορούν να αποκαταστήσουν τα μαλλιά σου. Παρακάτω θα βρεις τους συνηθέστερους λόγους για τους οποίους μπορεί να σου πέφτουν τα μαλλιά!

Αιτίες που σου πέφτουν τα μαλλιά!

 

Ορμονικές ανισορροπίες-διαταραχές!

γυναίκα κοιτάει τη ρίζα των μαλλιών της

Οι ορμόνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών. Τα οιστρογόνα, οι ‘γυναικείες’ ορμόνες βοηθούν τα μαλλιά να μεγαλώσουν σωστά και στον βέλτιστο χρόνο. Όταν όμως υπάρχει περίσσεια ανδρογόνων (αντρικές ορμόνες) τότε αυτά εμποδίζουν την ομαλή ανάπτυξη των μαλλιών σου. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται ανδρογενετική αλωπεκία και αντιμετωπίζεται με κατάλληλες θεραπείες με οιστρογόνα.

Δες επίσης: Πως να αντιμετωπίσεις την απώλεια των μαλλιών σου!

Στρες!

αγχωμένη γυναίκα

Το άγχος επιδρά αρνητικά σε ολόκληρο το σώμα σου, έτσι και στα μαλλιά σου. Πως εξηγείται αυτό; Το στρες βάζει τον οργανισμό σου σε survival mode και εμποδίζει τη καλή θρέψη της τρίχας και την καλή ροή του αίματος στο σημείο των θυλάκων. Το σώμα σου κυριολεκτικά δεν θεωρεί σημαντική την ανάπτυξη των μαλλιών σου εν ώρα στρες!

Δες επίσης: Τα 8 καλύτερα έλαια για τα μαλλιά σου!

Έλλειψη σιδήρου – αναιμία!

κουρασμένη γυναίκα

Ο σίδηρος χρησιμεύει στη παραγωγή συγκεκριμένων πρωτεϊνών των τριχών. Χωρίς την επαρκή ποσότητα τους τα μαλλιά αδυνατούν να μεγαλώσουν όπως πρέπει και έτσι προκαλείται τριχόπτωση. Φρόντισε να κάνεις συχνά εξετάσεις αίματος ελέγχοντας τον σίδηρο σου καθώς η έλλειψη του πέρα από τριχόπτωση μπορεί να προκαλή κούραση, αδυναμία, ζαλάδες, ταχύπνοια και άλλα.

Δες επίσης: 15 Χρήσιμες συμβουλές για όμορφα μαλλιά!

Έλλειψη Β12!

γυναίκα που της πέφτουν τα μαλλιά

Η Β12 επηρεάζει σημαντικά τα ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία μεταφέρουν το οξυγόνο στους ιστούς. Έτσι, όταν παρατηρείται ανεπάρκεια της δεν φτάνει αρκετό οξυγόνο και στα θυλάκια των τριχών, εμποδίζεται η ομαλή ανάπτυξη τους και προκαλείται τριχόπτωση. Αυτή η αιτία τριχόπτωσης είναι πολύ συνηθισμένη στη vegan κοινότητα καθώς η Β12 μπορεί να προσληφθεί μόνο από τις ζωϊκές τροφές.

Δες επίσης: Tι να κάνεις για να μακρύνουν τα μαλλιά σου (4 προϊόντα)!

Κληρονομικότητα-γονίδια!

μητέρα και κόρη αγκαλιά χαρούμενες

Δες επίσης: 7 Λάθη που κάνεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου! 

Ένα άλλο ενδεχόμενο τριχόπτωσης είναι το να έχεις γενετική προδιάθεση για αραίωση μαλλιών. Αυτό σημαίνει οτι σταδιακά θα παρατηρήσεις μια μείωση στον όγκο των μαλλιών σου. Τα ωοθηλάκια είναι πιο ευαίσθητα και συρρικνώνονται με αποτέλεσμα να παράγουν λεπτότερες τρίχες που σαφώς σπάνε πιο εύκολα και οδηγούν σε τριχόπτωση.

Related Posts